Ga naar de inhoud
Home » Clubs » Cadiz

Cadiz

Cadiz CF

Cadiz is een voetbalclub die uitkomt in de Spaanse Primera División. Het stadion van Cadiz is Estadio Ramón de Carranza. Estadio Ramón de Carranza heeft een capaciteit van 20,724 toeschouwers.Cadiz is opgericht op 10 september 1910. De club wordt ook wel Submarino Amarillo of Gaditanos genoemd. De clubkleuren van “Submarino Amarillo of Gaditanos” zijn geel en blauw.
Cadiz

De geschiedenis van Cadiz

Cadiz CF is een Spaanse voetbalclub uit de streek Andalusië. De club kent wisselvalige successen in de Primera division. De 12e positie is de hoogste behaalde plek in de gehele clubhistorie. De club is opgericht in 1910 en debuteert in het betaalde voetbal op het tweede niveau van Spanje, vlak voordat de Spaanse burgeroorlog uitbreekt. In totaal heeft Cadiz CF ruim 54 jaar betaald voetbal gespeeld waarvan 12 jaar op het hoogste niveau. Zoals gezegd ligt de club op een fantastische bestemming in de Spaanse streek Andalusië. In de oude havenstad van Cadiz kun je heerlijk ronddwalen en genieten van de rijke historie van de stad.

Bekende oud-spelers

Bekende ex-spelers van Cadiz zijn: Aleksandar Ilić, Daniel Güiza, Kiko, Abraham Paz, Migueli, József Szendrei, Jorge González, Diego Tristán, Pepe Mejías en Oscar Dertycia.

Welke Nederlanders hebben bij Cadiz gespeeld?

Nederlanders bij Cadiz: Lucas Bijker.

Extra informatie Cadiz

  • Shirtsponsor: Dafabet
  • Kledingsponsor: Adidas
  • Mascotte: Onbekend
  • Trainer: Álvaro Cervera
  • Clubkleuren: geel en blauw
  • Bijnaam club: Submarino Amarillo of Gaditanos

Gewonnen prijzen Cadiz

Hoevaak heeft Cadiz de Primera Division gewonnen? Een overzicht van alle gewonnen prijzen van Cadiz CF.
Competitie Aantal keer gewonnen
Kampioen van Spanje 0x
Segunda Division 2x
Copa del Rey 0x
Champions League 0x
Europa League 0x

Rivalen van Cadiz

De grootste rivaal van Cadiz CF is Xerez. Wedstrijden tussen deze twee teams worden beschouwd als risicowedstrijden. Tijdens deze wedstrijd zijn er regelmatig ongeregeldheden geweest. Cadiz is de hoofdstad van de gelijknamige provincie Cadiz. Inwoners van Jerez (de thuisbasis van Xerez) vinden vaak dat teveel van het provinciegeld naar Cadiz gaat. Dit zorgt voor spanningen tussen verschillende steden. Dit kan gezien worden als de aanleiding voor de rivaliteit tussen Cadiz en Xerez. Een wedstrijd tussen Cadiz en Xerez is daarom ook zeer beladen.