Ga naar de inhoud
Home » Clubs » Brighton

Brighton

Brighton & Hove Albion FC

Brighton is een voetbalclub die uitkomt in de Engelse Premier League. Het stadion van Brighton is Falmer Stadium. Falmer Stadium heeft een capaciteit van 30,750 toeschouwers.Brighton is opgericht op 24 juni 1901. De club wordt ook wel The Seagulls genoemd. De club is in handen van Tony Bloom. De clubkleuren van “The Seagulls” zijn blauw en wit.

Brighton

 

De geschiedenis van Brighton

Brighton & Hove Albion F.C. is een van de vele clubs die het Engelse voetbal rijk is. De oprichting dateert uit begin van de 20e eeuw 1901 en werd officieel toegelaten tot de Engelse Football League in 1920. Wegens een gebrek aan financieel middelen deelde de club een veld met de amateurs Hove F Hiervoor speelden ze in de Second Division of the Southern League wat op dat moment de grootste concurrent was van de Engelse Football League. ze De hoogste divisie die de club ooit behaald heeft is de Premiere League sinds seizoen 2017/ 2018. 

Bekende oud-spelers

Bekende ex-spelers van Brighton zijn: Bobby Zamora, Niki Mäenpää, Ray Clarke, Steve Foster, Mark Farrington en José Izquierdo..

Welke Nederlanders hebben bij Brighton gespeeld?

Nederlanders bij Brighton:
Roland Bergkamp, Tim Krul, Hans Kraay jr., Davy Pröpper, Jürgen Locadia en Elvis Manu.

Extra informatie Brighton

  • Shirtsponsor: American Express
  • Kledingsponsor: Nike
  • Clublied: Sussex by the Sea
  • Mascotte: Gully the Seagull
  • Eigenaar: Tony Bloom
  • Trainer: Graham Potter
  • Clubkleuren: blauw en wit
  • Bijnaam club: The Seagulls

Gewonnen prijzen Brighton

Hoevaak heeft Brighton de premier league gewonnen? Een overzicht van alle gewonnen prijzen van Brighton & Hove Albion FC.

Competitie Aantal keer gewonnen
Premier League 0x
FA Cup 0x
Football League Cup 0x
Champions League 0x
Europa League 0x

Rivalen van Brighton

Chrystal Palace wordt gezien als de grootste rivaal van Brighton & Hove Albion. Een wedstrijd tussen de twee teams wordt ook wel de A23 of de M23 derby genoemd. De naam komt van de gelijknamige weg tussen Sussex en Zuid-Londen.