Ga naar de inhoud
Home » Clubs » Bayer Leverkusen

Bayer Leverkusen

Bayer Leverkusen

Bayer Leverkusen is een voetbalclub die uitkomt in de Duitse Bundesliga. Het stadion van Bayer Leverkusen is BayArena. BayArena heeft een capaciteit van 30,210 toeschouwers.Bayer Leverkusen is opgericht op 1 juli 1904. De club wordt ook wel Werkself en Vicekussen genoemd. De clubkleuren van “Werkself en Vicekussen” zijn rood en zwart.

Bayer Leverkusen

De geschiedenis van Bayer Leverkusen

Bayer Leverkusen werd in 1904 opgericht door werknemers van de fabriek Bayer AG (bekend van de aspirines). De club was voorheen vooral bekend als TSV Bayer 04 Leverkusen, die deelnamen aan verschillende sporten waaronder atletiek, gymnastiek, basketbal, roeien, tennis en hockey. In 1999 werd de voetbalclub losgemaakt van de rest en ging verder als Bayer 04 Leverkusen GmbH. Leverkusen promoveerde in 1979 voor het eerst naar de Bundesliga en zijn sindsdien in de Bundesliga actief. Ze zijn in al die jaren 5 keer tweede geworden, maar hebben de Bundesliga nog nooit gewonnen. Dit is een record in Duitsland. Wel hebben ze de DFB-Pokal en de UEFA Cup gewonnen. Ook werden ze in het seizoen 2001-2002 tweede in de Champions League, nadat de finale werd verloren van Real Madrid.

Bekende oud-spelers

Bekende ex-spelers van Bayer Leverkusen zijn: Michael Ballack, Toni Kroos, Rudi Völler, Daniel Schwaab, André Schürrle, Kai Havertz, Emerson, Lúcio, Zé Roberto, Arkadiusz Milik, Daniel Carvajal, Danko Lazovic en Landon Donovan.

Welke Nederlanders hebben bij Bayer Leverkusen gespeeld?

Nederlanders bij Bayer Leverkusen: Erik Meijer, Daley Sinkgraven en Bernard Schuiteman.

Extra informatie Bayer Leverkusen

  • Shirtsponsor: Barmenia
  • Kledingsponsor: Jako
  • Mascotte: Brian the Lion
  • Trainer: Peter Bosz
  • Clubkleuren: rood en zwart
  • Bijnaam club: Werkself en Vicekussen

Gewonnen prijzen Bayer Leverkusen

Hoevaak heeft Bayer Leverkusen de Bundesliga gewonnen? Een overzicht van alle gewonnen prijzen van Bayer Leverkusen.

CompetitieAantal keer gewonnen
Kampioen van Duitsland0x
DFB-Pokal1x
Champions League0x
Europa League0 (wel 1x de UEFA CUP)x

Rivalen van Bayer Leverkusen

Bayer Leverkusen heeft een lokale rivaliteit met 1. FC Köln. Wedstrijde van Bayer Leverkusen staan bekend als gemoedelijk. De BayArena staat bekend als één van de meest familie-vriendelijke stadions in Duitsland.