Ga naar de inhoud
Home » Clubs » Aston Villa

Aston Villa

Aston Villa FC

Aston Villa is een voetbalclub die uitkomt in de Engelse Premier League. Het stadion van Aston Villa is Villa Park. Villa Park heeft een capaciteit van 42,660 toeschouwers.Aston Villa is opgericht in 1874. De club wordt ook wel The Villans genoemd. De club is in handen van Nassef Sawiris en Wes Edens. De clubkleuren van “The Villans” zijn rood, blauw en wit.

Aston Villa

De geschiedenis van Aston Villa

Aston Villa heeft een rijke voetbal geschiedenis, en heeft zelfs direct invloed op de eerste stap richting het professionele voetbal zoals we dat hedendaags kennen. Het ontstaan dateert uit de late 19e eeuw. Een kleine groep van 4 spelers besluiten om een geïmproviseerd spel te spelen om hen tijdens de winter bezig te houden. De eerste wedstrijd is in 1874 tegen het lokale rugby team onder wel erg bijzondere voorwaarden. Namelijk door 2 verschillende sporten te combineren; de eerste helft werd volgens de rugby regels gespeeld, en de tweede helft onder voetbal regels. Nog voor het officieel bestaan van Aston Villa winnen zij al de eerste prestigieuze prijs. Dit smaakt naar meer voor oprichter William McGregor. Maar hij merkte al snel dat wegens het gebrek aan samenwerking de opkomst tegenviel. Hierom schreef hij 12 prominente voetbalclubs aan en werd de oprichting van de Engelse Football League een feit. Je zou dus kunnen zeggen dat Aston Villa een de voet staat van de rijke voetbalgeschiedenis van Engeland. Aston Villa heeft een rijke voetbal geschiedenis, en heeft zelfs direct invloed op de eerste stap richting het professionele voetbal zoals we dat hedendaags kennen. Het ontstaan dateert uit de late 19e eeuw. Een kleine groep van 4 spelers besluiten om een geïmproviseerd spel te spelen om hen tijdens de winter bezig te houden. De eerste wedstrijd is in 1874 tegen het lokale rugby team onder wel erg bijzondere voorwaarden. Namelijk door 2 verschillende sporten te combineren; de eerste helft werd volgens de rugby regels gespeeld, en de tweede helft onder voetbal regels. Nog voor het officieel bestaan van Aston Villa winnen zij al de eerste prestigieuze prijs. Dit smaakt naar meer voor oprichter William McGregor. Maar hij merkte al snel dat wegens het gebrek aan samenwerking de opkomst tegenviel. Hierom schreef hij 12 prominente voetbalclubs aan en werd de oprichting van de Engelse Football League een feit. Je zou dus kunnen zeggen dat Aston Villa een de voet staat van de rijke voetbalgeschiedenis van Engeland.

Bekende oud-spelers

Bekende ex-spelers van Aston Villa zijn: Gabriel Agbonlahor, Juan Pablo Ángel, John Carew, Steven Davis, Mustapha Hadji, Emile Heskey, Aaron Hughes, Paul McGrath, David Platt, Kevin Richardson, Gareth Southgate, Andy Townsend, Kyle Walker, Ashley Young en John Terry.

Welke Nederlanders hebben bij Aston Villa gespeeld?

Nederlanders bij Aston Villa: Ron Vlaar, George Boateng, Wilfred Bouma, Karim El Ahmadi, Anwar El Ghazi, Stefan Postma en Leandro Bacuna.

Extra informatie Aston Villa

  • Shirtsponsor: Cazoo
  • Kledingsponsor: Kappa
  • Clublied:
  • Mascotte: Hercules, Bella en Chip
  • Eigenaar: Nassef Sawiris en Wes Edens
  • Trainer: Dean Smith
  • Clubkleuren: rood, blauw en wit
  • Bijnaam club: The Villans

Gewonnen prijzen Aston Villa

Hoevaak heeft Aston Villa de premier league gewonnen? Een overzicht van alle gewonnen prijzen van Aston Villa FC.

CompetitieAantal keer gewonnen
Premier League7x
FA Cup7x
Football League Cup5x
Champions League0x
Europa League0x

Rivalen van Aston Villa

De aartsrivaal van Aston Villa is Birmingham City. Een wedstrijd tussen Aston Villa en Birmingham City wordt ook wel de “Second City Derby” genoemd. Historisch gezien was West Bromwich Albion de grootste rivaal van Aston Villa en dit wordt vooral nog door de oudere fans zo gezien. Andere rivalen van Aston Villa zijn Wolverhampton Wanderers en Coventry City. Al deze clubs spelen in “The Midlands”.