Ga naar de inhoud
Home » Clubs » Arminia Bielefeld

Arminia Bielefeld

Arminia Bielefeld

Arminia Bielefeld is een voetbalclub die uitkomt in de Duitse 2. Bundesliga. Het stadion van Arminia Bielefeld is Bielefelder Alm. Bielefelder Alm heeft een capaciteit van 27,300 toeschouwers.Arminia Bielefeld is opgericht op 3 mei 1905. De club wordt ook wel Die Arminem en Die Blauen (de blauwen) genoemd. De clubkleuren van “Die Arminem en Die Blauen (de blauwen)” zijn blauw en zwart.

Arminia Bielefeld

De geschiedenis van Arminia Bielefeld

Arminia Bielefeld is de recordhouder als het gaat om promoveren naar de Bundesliga. Het lukte de club al zeven keer om naar de hoogste Duitse competities te promoveren. Echter, om dit voor elkaar te krijgen, moet je natuurlijk ook vaak degraderen. Dus ook daar is Arminia Bielefeld vrij goed in. Met zeven degradaties zijn zij ook daar recordhouder in. Het grootste succes van Arminia Bielefeld tot nu toe is het drie keer behalen van de halve finale van de DFB-Pokal.

Bekende oud-spelers

Bekende ex-spelers van Arminia Bielefeld zijn: Uli Stein, Ewald Lienen, Frank Pagelsdorf, Ernst Kuster, Wolfgang Kneib en Isaac Boakye.

Welke Nederlanders hebben bij Arminia Bielefeld gespeeld?

Nederlanders bij Arminia Bielefeld: Dirk van der Ven, Romano Denneboom, Thijs Waterink, Jean-Paul de Jong, Sonny Silooy, Eric Groeleken en Koen van der Biezen..

Extra informatie Arminia Bielefeld

  • Shirtsponsor: Schüco
  • Kledingsponsor: Macron
  • Mascotte: Mascotte Lohmann
  • Trainer: Uwe Neuhaus
  • Clubkleuren: blauw en zwart
  • Bijnaam club: Die Arminem en Die Blauen (de blauwen)

Gewonnen prijzen Arminia Bielefeld

Hoevaak heeft Arminia Bielefeld de Bundesliga gewonnen? Een overzicht van alle gewonnen prijzen van Arminia Bielefeld.

CompetitieAantal keer gewonnen
Kampioen van Duitsland0x
DFB-Pokal0x
Champions League0x
Europa League0x

Rivalen van Arminia Bielefeld

De enige echte grote rivaal van Arminia Bielefeld is SC Preußen Münster. Andere rivalen van Arminia Bielefeld zijn: VfL Osnabrück, VfL Bochum en SC Paderborn 07. Toen deze teams nog in de 3e Duitse league speelden, werden deze clubs ook wel de “Bermudadriehoek van de 3. Duitse league” genoemd. De steden liggen dicht bij elkaar en dat zorgde voor veel ongeregeldheden. Het leverde wel veel mooie duitse derby’s op.