Meteen naar de inhoud
Home » Nieuws » Zweden – België op tv | EK 2022 Vrouwen | vrijdag 22 juli 2022

Zweden – België op tv | EK 2022 Vrouwen | vrijdag 22 juli 2022

  Zweden – België op tv kijken? Wil je de wedstrijd tussen Zweden (v) – België (v) live op tv kijken? De wedstrijd op het EK 2022 voor vrouwen wordt live uitgezonden op NPO 3. Op NPO 3 (Nederland 3) kijk je de wedstrijd in de kwartfinale van het EK voor vrouwen 2022 (EURO 2021) live. Bovendien is er een uitgebreide voorbeschouwing te zien. Na afloop van de wedstrijd kun je kijken naar een uitgebreide analyse. De wedstrijd tussen de vrouwen van Zweden en België begint om 21:00 uur (Nederlandse tijd). De wedstrijd in de kwartfinale van het EK 2022 wordt gespeeld in het Leigh Sports Village in Leigh. De scheidsrechter is Kateryna Monzul (Oekraïne).

  • Wat: EK vrouwen 2022.
  • Wie: Zweden (v) – België (v)
  • Wanneer: vrijdag 22 juli 2022
  • Tijd: 21:00 uur.
  • Waar: Leigh Sports Village in Leigh (12,000 toeschouwers)
  • Uitgezonden op: NPO 3 (Nederland 3) en Eén (België)
  Zwden - België op TV

  Zweden – België op TV

  De wedstrijd Zweden – België in de kwartfinale van het EK 2022 voor vrouwen wordt gespeeld op vrijdag 22 juli 2022. De wedstrijd begint om 21:00 uur. Voor die tijd zal er een voorbeschouwing van de wedstrijd zijn. Na de wedstrijd volgt een nabeschouwing en analyse van de wedstrijd.

  • De kwartfinale van het EK 2022 (vrouwen)
  • Zweden – België op TV
  • 20:20 uur: Voorbeschouwing
  • 21:00 uur : Zweden – België LIVE
  • 22:55 uur: Nabeschouwing en analyse

  Over Zweden – België

  Alles over Zweden – België:

  • Zweden staat op dit moment 2e op de FIFA World Ranking voor vrouwen.
  • België staat op dit moment 19e op de FIFA World Ranking voor vrouwen.
  • De wedstrijd wordt gespeeld in het Leigh Sports Village in Leigh. Er kunnen in totaal 12,000 toeschouwers bij de wedstrijd aanwezig zijn. Het Leigh Sports Village is één van de 9 stadions tijdens dit EK voor vrouwen.
  • De wedstrijd Zweden-België kijk je dit EK live op tv.
  • Onze voorspelling van Zweden – België: 3-0.

  Zweden – België belooft een spannende wedstrijd te worden. Met name voor de fans van de Red Flames is het een spannende wedstrijd. De wedstrijd wordt in België uitgezonden op de zender Eén. De voorbeschouwing van de match van de Red Flames begint om 20:41 uur en is ook te zien bij Sporza op Eén. Kunnen de Belgische voetbalvrouwen weerstand bieden tegen titelkandidaat Zweden?

  Kwartfinale EK 2022 vrouwen

  De wedstrijd tussen Zweden en België is een wedstrijd in de kwartfinale van het EK 2022. De kwartfinales volgen direct op de poulefase van het EK. Er waren 4 verschillende poules (A t/m D) en uit iedere poule gingen de nummers één en twee door naar de kwartfinale. Zweden en België hebben zich dus geplaatst voor de kwartfinale van het EK 2022.

  Zweden:

  Zweden eindigde bovenaan in poule D. Ze zaten in de poule van de Oranje Leeuwinnen. Door een beter doelsaldo eindigde Zweden boven de Oranje Leeuwinnen. Nederland werd tweede in poule D. Zwitserland werd 3e en Portugal werd 4e.

  België:

  België eindigde als tweede in poule D. België won 1 wedstrijd, speelde 1x gelijk en verloor ook 1 wedstrijd. De Red Flames zaten in een poule met Frankrijk (1e), Ijsland (3e) en Italië (4e).

   

  Gekwalificeerde landen Kwartfinale EK 2022

  In totaal zijn er 8 landen geplaatst voor de kwartfinale van het EK 2022. De volgende landen hebben zich gekwalificeerd voor de kwartfinales:

  1. Engeland
  2. Spanje
  3. Duitsland
  4. Oostenrijk
  5. Zweden
  6. België (Red Flames)
  7. Frankrijk
  8. Nederland (Oranje Leeuwinnen)

  Zweden – België bij NPO 3 (Nederland 3)

  Zweden – België kijk je bij NPO 3 (Nederland 3). Je kijkt de wedstrijd hier:

  Wil je weten wanneer de Oranje Leeuwinnen in actie komen tijdens dit EK? Bekijk dan het speelschema van de Oranje Leeuwinnen. Benieuwd naar het volledige programma van de kwartfinale wedstrijden van het EK 2022 in Engeland? Bekijk dan het speelschema van de kwartfinale.

  EK vrouwen op TV

  Aan het begin van het toernooi deden er 16 landen mee aan het EK vrouwenvoetbal 2022. Er waren in totaal vier poules van vier landen. De nummers één en twee uit iedere poule hebben zich geplaatst voor de knock-out fase. Naast Zweden en België hebben dus nog zes landen zich geplaatst voor de kwartfinale. Nu is het toernooi dus aangekomen bij de kwartfinale van het EK 2022. In totaal zijn er vier wedstrijden:

  • 20 juli 2022 (Engeland – Spanje)
  • 21 juli 2022 (Duitsland – Oostenrijk)
  • 22 juli 2022 (Zweden – België)
  • 23 juli 2022 (Frankrijk – Oranje Leeuwinnen)

  *Alle kwartfinale wedstrijden op het EK 2022 beginnen om 21:00 uur (Nederlandse tijd)

  Wil je geen wedstrijd missen dit EK? Bekijk dan onze pagina EK vrouwen 2022 op tv. Daar lees je onder meer hoe je de wedstrijd Zweden vrouwen – België vrouwen kunt kijken:

  • Op tv
  • Online
  • Livestream
  • Vanuit het buitenland
  • Op je mobiel of tablet
  • Met een app

  Bovendien vind je allerlei informatie over uitzendingen rondom het EK 2022 voor vrouwen. Zo kun je bijvoorbeeld kijken naar NOS Sport Studio Engeland.

  Samenvatting Zweden – België | EK 2022 vrouwen in Engeland

  Wil je de wedstrijd tussen Zweden en België in de kwartfinale van het EK 2022 in Engeland terugkijken? Bekijk dan snel hoe je elke samenvatting van het EK 2022 in Engeland kunt kijken. Vlak na afloop van de wedstrijd komt de samenvatting van Zweden – België online te staan. Dit zal ongeveer rond 22:55 uur zijn op vrijdag 22 juli 2022.

  Zweden-België |

  De wedstrijd tussen Zweden en België wordt uitgezonden op NPO 3. Bij de meeste providers vind je die zender gewoon op de zender Nederland 3. Omdat de wedstrijd in de kwartfinale van het EK 2022 gewoon op het open net te zien is, kijk je de wedstrijd dus helemaal gratis. Meer over de wedstrijd:

  Over Zweden op het EK 2022:

  De Zweedse voetbalvrouwen zijn één van de topfavorieten voor de EK-winst. Toch wisten de Zweedse dames pas één keer eerder een groot toernooi te winnen. In 1984 werd het EK voor vrouwen gewonnen. Zweden standt namelijk vaak in de kwartfinale of de halve finale. Dit jaar zullen ze daarom extra gemotiveerd zijn om de finale te bereiken. Bovendien zullen ze er alles aan doen om het toernooi te winnen.

  Over België op het EK 2022:

  Het Belgische nationale vrouwenelftal wordt ook wel de “Red Flames” genoemd. Voor de Red Flames is dit pas het tweede grote internationale toernooi waar ze zich voor gekwalifceerd hebben. Aan een WK deed het Belgische vrouwenelftal nog nooit mee. Het is dus al best een knappe prestatie dat ze de kwartfinales hebben bereikt. Daarin wacht het sterke Zweden. Kan het Belgisch vrouwenelftal stunten tegen de Zweden? Het zal een lastig karwei worden voor de Red Flames.

  EK vrouwen op TV kijken

  Wil je weten welke wedstrijden er vandaag gespeeld worden op het EK voor vrouwen? Bekijk dan het volledige speelschema EK vrouwen 2022. Ook kun je onze pagina voetbal vandaag bekijken. Daar zie je precies welke voetbalwedstrijden er vandaag op welke zender uitgezonden worden. Daarnaast vertellen we je alles over waar je het EK vrouwenvoetbal op tv kunt kijken.

  EK vrouwenvoetbal in Engeland

  Het EK vrouwenvoetbal van 2022 duurt van 6 juli 2022 t/m 31 juli 2022. Op 31 juli wordt de finale van het EK 2022 gespeeld. Er doen in totaal 16 landen mee aan het EK 2022. De wedstrijd van tussen Zweden en  België is een wedstrijd in de kwartfinale van het EK. Daar doen nog acht landen aan mee. De finale van het EK 2022 voor vrouwen wordt gespeeld op 31 juli 2022.

  De meeste tickets voor het EK in Engeland zijn al verkocht, maar er zijn nog wat kaarten beschikbaar. Wil je het EK 2022 in Engeland bezoeken? Bekijk dan alle tickets voor het EK 2022 (EURO 2021).

  Al het voetbal op tv

  Wil je daarnaast weten waar je alle voetbalcompetities op TV kunt kijken? Wij hebben voor jou uitgezocht waar je alle voetbalwedstrijden op TV kunt kijken. Per provider en per competitie. Bekijk het overzicht:

  Providers

  Voetbal pakketten

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *