Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » WK wedstrijden vandaag: woensdag 30 november 2022

WK wedstrijden vandaag: woensdag 30 november 2022

WK wedstrijden vandaag: woensdag 30 november 2022. Wat is het programma op het WK vandaag? En welke wedstrijden worden er vandaag gespeeld op het WK 2022? Dagelijks geven wij jou een update over het WK programma van vandaag. Uiteraard geven we je ook een update over het Nederlands Elftal. De hoofdpunten van de WK wedstrijden vandaag op 30 november 2022:

WK wedstrijden vandaag: woensdag 30 november 2022

WK wedstrijden vandaag: woensdag 30 november 2022

Nadat Nederland zich gisteren verzekerde voor een plek in de achtste finales is het nu aan de overige landen om hiervoor te strijden. Dit betekent dat er voor behoorlijk wat landen veel op het spel staat. In de laatste speelronde wordt namelijk bepaald welke landen het WK moeten verlaten.

Wat staat er op het programma op het WK vandaag? Er zijn vandaag vier wedstrijden op het WK 2022 in Qatar. De wedstrijden van vandaag zijn:

  • Australië – Denemarken (16:00 uur)
  • Tunesië – Frankrijk (16:00 uur)
  • Polen – Argentinië (20:00 uur)
  • Saudi-Arabië – Mexico (20:00 uur)

Speelschema WK vandaag

Welke WK wedstrijden zijn er vandaag? En wat is het programma op het WK 2022 van vandaag? Wij vertellen je precies welke wedstrijden er vandaag zijn. Bekijk het speelschema van het WK 2022 vandaag:

DagDatumTijdThuisUitPouleStadion
Woe.30-nov-2216:00AustraliëDenemarkenDAl Janoub Stadium
Woe.30-nov-2216:00TunesiëFrankrijkDEducation City Stadium
Woe.30-nov-2220:00PolenArgentiniëCStadium 974
Woe.30-nov-2220:00Saudi-ArabiëMexicoCLusail City Stadium
Programma WK vandaag (woensdag 30 november 2022)

WK wedstrijden vandaag op tv (29 november 2022)

Vandaag zijn er vier WK wedstrijden live op tv. Naast de live-wedstrijden zijn er ook enorm veel uitzendingen rondom het WK.

Programma WK vandaag op tv:

TijdWatZender
15:18uurVoorbeschouwing Australië – DenemarkenNPO 1
15:50 uurVoorbeschouwing Tunesië – FrankrijkNPO 2
16:00 uurAUSTRALIË – DENEMARKEN LIVENPO 1
16:00 uurTUNESIË – FRANKRIJK LIVENPO 2
19:02 uurWK JournaalNPO 1
19:18 uurNOS Studio WK 22NPO 1
19:50 uurVoorbeschouwing Polen – ArgentiniëNPO 1
19:50 uurVoorbeschouwing Saudi-Arabië – MexicoNPO 3
20:00 uurPOLEN – ARGENTINIË LIVENPO 1
20:00 uurSAUDI-ARABIË – MEXICO LIVENPO 3
21:51 uurNOS Studio WK 22NPO 1
21:57 uurDe OranjewinterSBS 6
23:31 uurLate sportjournaalNPO 1
Programma WK vandaag op tv (30 november 2022)

Laatste groepswedstrijden op het WK vandaag

De laatste poulewedstrijden op het WK worden tegelijkertijd gespeeld. Dit is om het toernooi zo eerlijk mogelijk te verlopen. Omdat de poulewedstrijden tegelijk worden gespeeld worden ze op verschillende zenders uitgezonden. Op NPO 1 is altijd een wedstrijd. De andere wedstrijd wordt op NPO 2 of NPO 3 uitgezonden. Bovendien zijn de speeltijden anders dan de voorgaande groepswedstrijden. De wedstrijden beginnen nu om:

  • 16:00 uur (Twee wedstrijden in poule D)
  • 20:00 uur (Twee wedstrijden in poule C)

Australië – Denemarken vandaag (Poule D – 16:00 uur)

Australië – Denemarken is vandaag de belangrijkste wedstrijd om in de gaten te houden. Denemarken is favoriet om door te gaan naar de achtste finales, ook al staat Australië er beter voor. Normaliter zou deze wedstrijd voor Denemarken te winnen moeten zijn. Australië heeft daarentegen bewezen dat ze als een hecht team kunnen spelen. Bovendien zijn ze bereid om voor elkaar door het vuur te gaan. Ook leggen ze enorm veel energie in de wedstrijd. Daardoor wordt het geen eenvoudige wedstrijd voor Denemarken. De match tussen Australië en Denemarken belooft een echte kraker te worden. Bij Denemarken is de grote man natuurlijk Christian Eriksen. Daarnaast zien we veel (ex) Eredivisie-spelers in de Deense selectie.

Tunesië – Frankrijk vandaag (Poule D – 16:00 uur)

Frankrijk neemt het in de laatste poulewedstrijd vandaag op tegen Tunesië. De Fransen hebben zich al geplaatst voor de achtste finales. Toch zijn ze nog niet zeker van de groepswinst. Ook voor Frankrijk staat er dus nog wel wat op het spel. Tunesië daarentegen bungelt onderaan in poule D. Tunesië kan de volgende ronde nog wel bereiken, maar dan moet er wel iets geks gebeuren. Tunesië zal allereerst zelf van het sterke Frankrijk moeten zien te winnen. Dat wordt eigenlijk al een haast onmogelijke opgave. Wij geloven er in ieder geval niet zo in. Toch zou het niet de eerste keer zijn dat we het mis hebben. Het wordt in ieder geval een mooie wedstrijd.

Polen – Argentinië vandaag (Poule C – 20:00 uur)

Argentinië – Polen is onze wedstrijd van de dag. Dit komt ook omdat in poule C ieder land nog kans maakt om door te gaan naar de achtste finales. Polen staat momenteel bovenaan in de poule met vier punten. Argentinië en Saudi-Arabië volgen op drie punten. Mexico staat onderaan met één punt. Het kan dus heel goed dat het doelsaldo in deze poule belangrijk gaat worden. Voor Argentinië staat er een hoop op het spel. Niet alleen omdat dit waarschijnlijk het laatste WK van Messi wordt. Maar ook omdat Argentinië bij de toplanden van de wereld hoort. Kan Messi het team aan de hand nemen en nog één keer op een WK laten zien waarom hij één van de beste spelers allertijden is? We gaan het zien. Polen – Argentinië is de wedstrijd van Lewandowski tegen Messi. Het belooft een prachtige wedstrijd te worden die op het scherpst van de snede gespeeld gaat worden.

Saudi-Arabië – Mexico vandaag (Poule C – 20:00 uur)

Saudi-Arabië – Mexico is een wedstrijd die niet heel bijzonder klinkt. Toch is het wel degelijk een wedstrijd om naar uit te kijken. Saudi-Arabië staat namelijk derde in de poule met een gelijk aantal punten als Argentinië. Daardoor maakt Saudi-Arabië ook een hele goede kans om de achtste finales te bereiken. Dit zou een unieke prestatie zijn. Mexico daarentegen staat onderaan in de poule. En dat terwijl Mexico vooraf misschien wel als een gevaarlijke outsider werd gezien. Toch kan ook Mexico nog door naar de achtste finales. Dan moet het wel winnen van Saudi-Arabië. En het liefst ook met een flink aantal doelpunten. Het doelsaldo kan wel eens bepalend gaan worden.

Hoe laat zijn de WK wedstrijden vandaag op tv?

Vandaag zijn er vier WK wedstrijden. De WK wedstrijden zijn live op tv te kijken om:

  • 16:00 uur | Australië – Denemarken | Poule D
  • 16:00 uur | Tunesië – Frankrijk | Poule D
  • 20:00 uur | Polen – Argentinië | Poule C
  • 20:00 uur | Saoeid-Arabië – Mexico | Poule C

Nederlands Elftal vandaag

Het Nederlands Elftal speelde gisteren zijn laatste poulewedstrijd tegen Qatar. Oranje won met 2-0 van Qatar en plaatste zich daardoor voor de achtste finale van het WK 2022. Nederland neemt het in de achtste finales op tegen de Verenigde Staten. De wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 3 december 2022 om 16:00 uur.

Het Nederlands Elftal heeft al twee WK wedstrijden gespeeld:

Ben je benieuwd naar het programma van het Nederlands Elftal op het WK 2022 in Qatar? Bekijk dan onze pagina over het speelschema van het Nederlands Elftal. Het Nederlands Elftal begon het WK 2022 in poule A met Qatar, Senegal en Ecuador. De volgende wedstrijd van Oranje is in de achtste finales.

Programma WK van morgen

Morgen zijn er 4 wedstrijden op het WK 2022 in Qatar. Morgen valt de beslissing in poule E en poule F op het WK. Het wordt een belangrijke dag voor onder andere de Rode Duivels, Marokko, Spanje en Duitsland. Er staan morgen dus een hoop belangrijke wedstrijden op het programma en het kan maar zo eens zijn dat het eerste topland het WK moet verlaten.

DagDatumTijdThuisUitPouleStadion
Do.1-dec-2216:00CanadaMarokkoFAl Thumana Stadium
Do.1-dec-2216:00KroatiëBelgiëFAhmed Bin Ali Stadium
Do.1-dec-2220:00JapanSpanjeEKhalifa International Stadium
Do.1-dec-2220:00Costa RicaDuitslandEAl Bayt Stadium
Programma WK morgen (donderdag 1 december 2022)
Welke wedstrijden zijn er vandaag (Woensdag 30 november 2022) op het WK?

De WK wedstrijden van vandaag zijn:
Australië – Denemarken (16:00 uur)
Tunesië – Frankrijk (16:00 uur)
Polen – Argentinië (20:00 uur)
Saudi-Arabië – Mexico (20:00 uur)

Moet het Nederlands Elftal vandaag op het WK 2022 in Qatar?

Nee, het Nederlands Elftal speelde gisteren tegen Qatar. Nederland won met 2-0 en verzekerde zich daarmee met een plaats in de achtste finales.

Wanneer is de volgende wedstrijd van het Nederlands Elftal?

De volgende wedstrijd van het Nederlands Elftal is op zaterdag 3 december 2022. Dan is de wedstrijd Nederland – Verenigde Staten in de achtste finale. De wedstrijd begint om 16:00 uur (Nederlandse tijd) en wordt live uitgezonden op NPO 1.

Welke wedstrijden zijn er morgen (woensdag 30 november) op het WK?

Morgen zijn de volgende wedstrijden:
Canada – Marokko (16:00 uur)
Kroatië – België (16:00 uur)
Japan – Spanje(20:00 uur)
Costa Rica – Duitsland (20:00 uur)

Hoe laat is het WK vandaag?

De WK wedstrijden vandaag zijn om 16:00 uur en om 20:00 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *