Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Voorspelling Marokko – Portugal

Voorspelling Marokko – Portugal

Voorspelling Marokko – Portugal WK 2022; Gaat Marokko winnen van Portugal op het WK? Of is Portugal met Ronaldo toch te sterk voor de Marokkanen? Op zaterdag 10 december 2022 speelt Marokko tegen Portugal in de kwartfinale van het WK 2022? Het belooft een spannende wedstrijd te worden. Wij zochten uit wat de kans is dat Marokko wint en wat de kans is dat Portugal wint. Ook keken we wat de voorspelling van de bookmakers is voor Marokko – Portugal. In dit artikel lees je onder andere:

 • De kans dat Marokko wint.
 • De kans dat Portugal wint.
 • Statistieken en feiten over Marokko – Portugal.
 • De recente vorm van beide landen.
 • FIFA Ranking.
 • Voorspelling Marokko Portugal.
Voorspelling Marokko - Portugal
Voorspelling Marokko-Portugal WK 2022

Voorspelling Marokko – Portugal WK 2022

Wat is de voorspelling van Marokko – Portugal? Marokko heeft op het WK 2022 laten zien dat ze een geduchte tegenstander zijn. De Marokkanen wonnen eerder van topfavoriet Spanje. Nu staat Portugal met Christiano Ronaldo op het programma. Kan Marokko met Ziyech, Amrabat en Hakimi ook de Portugezen verrassen?

Marokko staat op de 22e plek op de FIFA World Ranking. Portugal staat daarentegen op de 9e plek. Dit hoeft natuurlijk niets te betekenen. Marokko versloeg eerder onder andere België (2e FIFA Ranking) en Spanje (7e op de FIFA ranking). Ook werd er knap gelijkgespeeld tegen Kroatië, de nummer 12 van de FIFA ranking. Dit bewijst dus dat Marokko het goed doet tegen “betere” teams.

Marokko vs Portugal

Marokko eindigde bovenaan in groep F. Dit was al een knappe prestatie. Weinig mensen hadden voorspeld dat Marokko eerste zou eindigen in een zware poule met België, Kroatië en Canada. In de achtste finale wist Marokko vervolgens te stunten door favoriet Spanje uit te schakelen.

Ook Portugal begon het WK heel sterk. Ze begonnen met twee overwinning. Eerst werd Ghana met 3-2 verslagen en vervolgens werd er een knappe 2-0 overwinning geboekt op Uruguay. De laatste groepswedstrijd werd verloren van Zuid-Korea. In de achtste finale werd Zwitserland met maar liefst 6-1 verslagen. Portugal scoorde dit WK al 13 keer in vier wedstrijden. Portugal scoort dus makkelijk. Marokko heeft het daarentegen lastiger. Marokko scoorde “pas” vier keer in vier wedstrijden. Toch kan het natuurlijk raar lopen. In de kwartfinale tussen Marokko en Portugal spelen een hoop zaken mee:

 1. De druk.
  Een Kwartfinale wedstrijd is anders dan de poulefase. Nu moeten de spelers presteren in één wedstrijd. Speel je slecht, dan vlieg je uit het toernooi. Bovendien komt de WK-finale steeds dichterbij.
 2. De vorm van de dag.
  Iedere speler of elk team heeft wel eens een “off-day”. Dit kun je je natuurlijk niet permitteren in de knock-out fase van het WK. Daarin moet het in die ene wedstrijd gebeuren.
 3. Geluk of pech.
  Er komt ook altijd een beetje geluk bij kijken. Schiet je vaak op de paal? Krijgt de tegenstander één kans en vliegt die erin terwijl jij de bal niet in het goed krijgt?

Odds Marokko – Portugal

Wat zijn de odds bij de Marokko – Portugal? De odds zijn de kansen die een team heeft om de wedstrijd te winnen. Hoe meer kans een team heeft om te winnen, hoe lager de odds van een land zijn, omdat je dan minder uitbetaald krijgt bij bookmakers. Op het moment van schrijven zijn de odds voor Marokko – Portugal:

 • Winst Marokko: 5.75
 • Gelijkspel: 3.50
 • Winst Portugal: 1.74

De kans dat Portugal van Marokko wint is dus groter dan dat ze verliezen volgens de bookmakers. De bookmakers verwachten dat Portugal van Marokko wint. Daarnaast is de kans op een gelijkspel bij Marokko-Portugal ook nog vrij hoog. Toch kunnen we stellen dat Portugal de grote favoriet is volgens de bookmakers. Voetbal blijft natuurlijk een raar spelletje. De wedstrijd kan raar lopen en bovendien spelen de druk en spanning van de wedstrijd ook een grote rol.

Statistieken Marokko- Portugal WK 2022

De statistieken voor de wedstrijd Marokko – Portugal bekijken? De wedstrijd Marokko – Portugal is een wedstrijd in de kwartfinales van het WK 2022. Dit is de tweede wedstrijd in de knock-out fase van het toernooi voor beide landen. Hiervoor speelden ze al de achtste finale. We hebben enkele interessante statistieken over Marokko- Portugal voor jou op een rijtje gezet:

StatistiekMarokkoPortugal
WK wedstrijden44
Doelpunten412
Doelpunten tegen15
Schoten op goal1623
Gem. aantal schoten op goal per wedstrijd45,75
Gem. aantal goals per wedstrijd1.003
Gele kaarten22
Rode kaarten00
Corners422
Buitenspel1212
Overtredingen6047
Feiten en statistieken Marokko-Portugal

We kunnen dus zien dat Portugal veel meer kansen creëert dan Marokko. Bovendien scoren ze gemiddeld veel vaker dan Marokko. Ook is opvallend dat ze veel vaker een corner krijgen in een wedstrijd. Marokko daarentegen maakt meer overtredingen dan Portugal. Tenslotte krijgt Marokko veel minder tegendoelpunten dit WK. Portugal kreeg al vijf goals tegen in vier wedstrijden terwijl de Marokkanen pas één goal tegen kregen dit WK.

Bookmakers Marokko vs Spanje

De bookmakers bepalen de odds van de teams bij een wedstrijd. Zij schatten dus in wat de kans is dat een team gaat winnen. Om te bepalen wat de voorspelling van Marokko – Portugal wordt kijken ze naar een aantal zaken. Aan de hand daarvan worden de odds bepaald. Bookmakers kijken onder andere naar:

 1. De vorm van het team.
 2. Onderlinge resultaten tussen de twee landen.
 3. De selecties van Marokko en Portugal.
 4. Geschorste of geblesseerde spelers.
 5. Recente resultaten van de teams.
 6. Eventueel uit & thuisvoordeel.

Onze voorspelling Marokko – Portugal

Marokko – Portugal wordt een hele lastige wedstrijd om te voorspellen. Ondanks dat Portugal qua statistieken misschien in het voordeel is, heeft Marokko het momentum mee. De Marokkanen zitten op een roze wolk en doen het heel goed op het WK. Ook tegen Spanje waren ze de underdog en spraken de statistieken nóg meer in hun nadeel. Ook in die wedstrijd hebben ze bewezen dat ze niet onderschat moeten worden. Daarentegen wil Christiano Ronaldo in wellicht zijn laatste WK nog één keer laten zien dat hij het WK kan winnen. Wij denken dat Marokko – Portugal in 1-2 gaat eindigen.

Marokko vs Portugal

De wedstrijd Marokko – Portugal wordt gespeeld op zaterdag 10 december 2022. De aftrap is om 16:00 uur (Nederlandse tijd). De scheidsrechter bij de wedstrijd is Facundo Tello uit Argentinië. De wedstrijd wordt gespeeld in het Al Thumana Stadion. De winnaar van de match gaat door naar de halve finale van het WK. De verliezer ligt uit het toernooi. De match tussen Marokko en Portugal wordt live op tv uitgezonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *