Meteen naar de inhoud
Home » Nieuws » Voorspelling Feyenoord – PSV 5 februari 2023

Voorspelling Feyenoord – PSV 5 februari 2023

  Voorspelling Feyenoord – PSV; Bekijk de odds, de winkansen en de voorspelling van Feyenoord-PSV in de Nederlandse Eredivisie. De wedstrijd wordt gespeel op 5 februari 2023 in het Stadion van Feyenoord, de Rotterdamse Kuip. Er zijn nog 15 wedstrijden te gaan in de Eredivisie voordat het seizoen eindigt. Het wordt dus steeds spannender. De wedstrijd tussen Feyenoord en PSV is daar een goed voorbeeld van. Voor beide clubs zijn de belangen groot. Feyenoord staat bovenaan terwijl PSV op de derde plek met vier punten achterstand volgt. Dit maakt de wedstrijd extra belangrijk. Wint Feyenoord? Dan wordt het gat met PSV ineens zeven punten. Als PSV wint dan ligt de titelstrijd in één klap weer open. Voor de voorspelling van Feyenoord-PSV kijken we onder andere naar:

  • De kans dat Feyenoord van PSV wint.
  • De kans dat PSV van Feyenoord wint.
  • De odds op een gelijkspel.
  • Statistieken van Feyenoord-PSV.
  • De recente vorm van beide clubs.
  • Blessures en schorsingen.
  • De odds van Feyenoord-PSV.
  Voorspelling Feyenoord - PSV
  Voorspelling Feyenoord – PSV

  Voorspelling Feyenoord – PSV

  Wat is de voorspelling van Feyenoord – PSV in de Eredivisie op zondag 5 februari 2023? Feyenoord heeft tot nu toe een uitstekend seizoen. De club staat eerste in de Eredivisie en in Rotterdam wordt voorzicht gepraat over het kampioenschap. Bovendien heeft Feyenoord een sterke reeks achter de rug. Van de laatste vijf wedstrijden verloren de Rotterdammers geen enkele wedstrijd. Toch werd er ook drie keer gelijkgespeeld.

  PSV is iets wisselvalliger dan Feyenoord. Van de laatste vijf wedstrijden werden er net als Feyenoord twee gewonnen. Toch verloor PSV twee wedstrijden geleden nog van NEC. Dit kwam mede door de vroege rode kaart van Mauro Junior. Daarnaast heeft PSV het lastig na de winterstop. Onder meer tegen Sparta en tegen tien man van Fortuna Sittard werd gelijkgespeeld. PSV moet zichzelf dus zien te herpakken.

  De voorspelling van Feyenoord-PSV lijkt dus iets in het voordeel van Feyenoord te zijn. Toch is een wedstrijd tussen twee topclubs lastig te voorspellen. Daarom kijken we ook nog naar de odds bij de bookmakers.

  Wat is de voorspelling van Feyenoord-PSV?

  Om Feyenoord-PSV goed te voorspellen is het belangrijk om te weten wat er allemaal komt kijken bij het maken van de juiste voorspelling. Het is een wedstrijd tussen twee topclubs die vrijwel altijd meedoen om het kampioenschap in de Eredivisie. Omdat de topper tussen Feyenoord en PSV ook voor de supporters een grote wedstrijd is, spelen de zenuwen van de spelers ook een grote rol. Daarnaast spelen er nog een aantal zaken mee bij het maken van de voorspelling van Feyenoord-PSV:

  1. De druk.
   De Eredivisie komt steeds dichter bij het einde. Dit betekent dat her voor de clubs nu erop of eronder is. In een grote wedstrijd als Feyenoord-PSV voelen de spelers die druk ook. Welke club kan de zenuwen het beste in bedwang houden? Feyenoord heeft natuurlijk het thuisvoordeel en voelt zich altijd extra gesteund door “Het Legioen”.
  2. De vorm van de clubs.
   De club zelf, maar ook spelers individueel, kunnen natuurlijk in of uit vorm zijn. Heeft een belangrijke speler een slechte dag? Dan kan dat negatief uitpakken voor het team. Ook zijn er altijd spelers die in grote wedstrijden boven zichzelf uit weten te stijgen. In de topper Feyenoord-PSV kan dit ook bepalend worden.
  3. Geluk of ongeluk.
   Ook de geluksfactor speelt een rol bij de voorspelling van Feyenoord-PSV. Een ploeg kan heel veel kansen hebben, uiteindelijk moet de bal er wel in. Gebeurt dit niet? Dan kan de goal zomaar aan de andere kant vallen.

  Blessures en Schorsingen Feyenoord – PSV

  Inmiddels is bekend geworden dat Justin Bijlow niet in actie zal komen in de topwedstrijd tussen Feyenoord en PSV. De keeper van Feyenoord is geblesseerd. Na afloop van de training werd duidelijk dat Justin Bijlow een gebroken pols heeft. Daardoor is hij weken uitgeschakeld. Het is een behoorlijke klap voor Feyenoord.

  Bij PSV moet Mauro Junior de wedstrijd thuis volgen. De speler kreeg vorige week tegen Emmen een rode kaart. Het kostte PSV de wedstrijd en bovendien is hij nu in de topper tegen Feyenoord geschorst.

  Feyenoord vs PSV

  Feyenoord staat eerste in de Eredivisie. De Rotterdammers staan al een flinke tijd bovenaan en willen dit natuurlijk het liefst tot het einde van het seizoen volhouden. Ze zullen er dan ook alles aan doen om de schaal naar Rotterdam te brengen. Feyenoord werd in 2017 voor het laatst landskampioen en dit was bovendien het enige kampioenschap in 20 jaar. Toch lijkt het er dit seizoen op dat Feyenoord de grootste kans maakt om landskampioen te worden.

  PSV daarentegen werd in 2018 nog landskampioen. Ook begon PSV dit seizoen sterk door de Johan Cruijff Schaal te winnen. De club won afgelopen seizoen bovendien de Johan Cruijff Schaal en de KNVB beker. Ook dit seizoen wil PSV natuurlijk weer voor de prijzen meedoen. De club doet nog mee in Europa, zit nog in het bekertoernooi en maakt dus bovendien nog kans om landskampioen te worden. Voor PSV kan het dus een mooi seizoen worden. Een verlies tegen Feyenoord maakt het landskampioenschap wel een stuk lastiger.

  Odds Feyenoord – PSV

  Wat zijn de odds bij Feyenoord – PSV op zondag 5 februari 2023? De odds zijn de kansen die een club heeft om de wedstrijd te winnen. De odds worden bepaald door de bookmakers. Hoe meer kans een club heeft om te winnen, hoe minder je uitbetaald krijgt bij de bookmakers. De odds bij Feyenoord – PSV zijn op het moment van schrijven bij de bookmakers:

  • Odds winst Feyenoord tegen PSV: 2.18
  • Odds winst PSV tegen Feyenoord: 3.30
  • Kans op een gelijkspel: 3.65

  Bekijk de actuele odds bij Feyenoord – PSV.

  Volgens de bookmakers heeft Feyenoord dus een grotere kans om te winnen dan PSV. De kleinste kans is volgens de bookmakers op een gelijkspel. Toch is het verschil in odds volgens de bookmakers niet heel groot. Ook daaruit kan weer opgemaakt worden dat beide clubs aan elkaar gewaagd zijn en dat Feyenoord-PSV een spannende wedstrijd gaat worden.

  Bookmakers Feyenoord – PSV

  De bookmakers bepalen de odds van de teams bij een wedstrijd. Zij schatten dus in wat de kans is dat een team gaat winnen. Om te bepalen wat de voorspelling van Feyenoord-Ajax wordt kijken ze naar een aantal zaken. Aan de hand daarvan worden de odds bepaald. Bookmakers kijken onder andere naar:

  • De vorm van het team.
  • Onderlinge resultaten tussen de twee landen.
  • De selecties van Feyenoord en PSV.
  • Geschorste of geblesseerde spelers.
  • Recente resultaten van de teams.
  • Het thuisvoordeel.

  Statistieken Feyenoord – PSV

  De wedstrijd Feyenoord – PSV is in totaal in alle competities 171 keer gespeeld. Feyenoord won 68 keer van PSV en PSV won 59 keer van Feyenoord. 44 keer eindigde de wedstrijd in een gelijkspel. Ook dit geeft maar weer eens aan dat beide clubs door de jaren heen aan elkaar gewaagd zijn. Toch is Feyenoord in thuiswedstrijden wel aanzienlijk sterker dan PSV. Van de 80 keer dat Feyenoord thuis speelde tegen PSV won Feyenoord namelijk 41 keer. PSV won slechts 14 keer op bezoek bij Feyenoord.

  WedstrijdenWinst FeyenoordGelijkspelWinst PSV
  Thuis80412514
  Uit86251843
  Neutraal5212
  Totaal171644459
  Statistieken Feyenoord-PSV allertijden

  Thuisvoordeel Feyenoord

  Feyenoord is traditioneel veel sterker in de eigen Kuip dan in uitwedstrijden. De steun van de twaalfde man, het Legioen, is heel groot. Veel clubs hebben het dan ook lastig in de Kuip. Ook PSV heeft het lastig in de Kuip. Van de laatste vijf edities van Feyenoord – PSV in de Kuip won PSV maar één keer. Ook deze statistiek is dus in het voordeel van Feyenoord.

  Uitslagen Feyenoord – PSV  wedstrijden

  Alle uitslagen van Feyenoord en PSV door je jaren heen. De historie van de laatste 10 wedstrijden Feyenoord-PSV:

  1. 2021 – 2022 | Feyenoord – PSV | 2-2
  2. 2020 – 2021 | Feyenoord – PSV | 3-1
  3. 2019 – 2020 | Feyenoord – PSV | 3-1
  4. 2018 – 2019 | Feyenoord – PSV | 2-1
  5. 2017 – 2018 | Feyenoord – PSV | 1-3
  6. 2017 – 2018 | Feyenoord – PSV | 2-0 (KNVB Beker)
  7. 2016 – 2017 | Feyenoord – PSV | 2-1
  8. 2016 – 2017 | Feyenoord – PSV | 0-1 (Johan Cruijff Schaal)
  9. 2015 – 2016 | Feyenoord – PSV | 0-2
  10. 2014 – 2015 | Feyenoord – PSV | 2-1

  Wat opvalt is dat de wedstrijd zelden in een grote uitslag eindigt. Ook opvallend is dat Feyenoord veel vaker van PSV wint dan andersom. Bovendien is de wedstrijd de afgelopen 10 edities slechts één keer in een gelijkspel geëindigd. Het belooft dus een wedstrijd te worden tussen twee clubs die sterk aan elkaar gewaagd zijn.

  Onze voorspelling Feyenoord-PSV

  Het is natuurlijk altijd lastig om een voorspelling van een wedstrijd te doen. Zeker bij een wedstrijd als Feyenoord – PSV is voorspellen moeilijk. Toch hebben wij het geprobeerd. Wij denken dat de wedstrijd wel eens in een gelijkspel kan eindigen of met een nipte overwinning voor Feyenoord. Toch zijn het in dit soort wedstrijden vaak de kleine momenten die een topwedstrijd beslissen. Een bal die net op de paal gaat, net wel of net niet buitenspel, of een gemiste kans. Al dat soort kleine momenten beslissen vaak toppers als Feyenoord-PSV.
  Onze voorspelling van Feyenoord – PSV is: 1-1.

  Over de voorspelling Feyenoord-PSV

  De wedstrijd Feyenoord – PSV wordt gespeeld op zondag 5 februari 2023. De wedstrijd begint 14:30 uur en wordt gespeeld in Stadion Feijenoord (De Kuip). Scheidsrechter bij de wedstrijd is Danny Makkelie. Feyenoord – PSV is gratis te zien op ESPN.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *