Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Voorspelling Feyenoord – Ajax 22 januari 2023

Voorspelling Feyenoord – Ajax 22 januari 2023

Voorspelling Feyenoord – Ajax; Welke ploeg wint de Eredivisiewedstrijd tussen Feyenoord en Ajax. De wedstrijd wordt gespeeld op 22 januari 2023 in het stadion van Feyenoord, de Kuip. Met nog 18 Eredivisiewedstrijden te gaan wordt het natuurlijk steeds spannender in de Eredivisie. Feyenoord en Ajax zijn de twee grootste clubs van Nederland. Bovendien hebben ze de meeste supporters. Het is dan ook de belangrijkste wedstrijd van het seizoen voor beide supportersgroepen. Het belooft dan ook een zware wedstrijd te worden die lastig te voorspellen is. Voor de voorspelling van Feyenoor-Ajax kijken we onder andere naar:

 • De kans dat Feyenoord wint.
 • De kans dat Ajax wint.
 • De odds op een gelijkspel.
 • Statistieken van beide clubs.
 • De recente vorm van zowel Feyenoord als Ajax.
 • De stand op de ranglijst.
 • De voorspelling van Feyenoord – Ajax.
 • Blessures en schorsingen.
 • De odds bij Feyenoord – Ajax.
 • Alles over de voorspelling van de Klassieker.
Voorspelling Feyenoord - Ajax

Voorspelling Feyenoord – Ajax

Wat is de voorspelling van Feyenoord – Ajax in de Eredivisie op 22 januari 2023? Feyenoord heeft een zeer sterk seizoen. De Rotterdammers staan bovenaan in de Eredivisie. Bovendien verloren de Rotterdammers in de laatste vijf wedstrijden geen punten. Slechts één keer werd er gelijkgespeeld, de overige vier wedstrijden werden gewonnen. Bovendien werd er ook nog eens veel gescoord door de Rotterdammers. Alleen de lastige uitwedstrijd tegen FC Utrecht werd gelijkgespeeld. Feyenoord zit dus op rozen. De voorspelling van Feyenoord tegen Ajax belooft dus wel iets in het voordeel van Feyenoord te zijn.

Van Ajax kan dit zeker niet gezegd worden. De ploeg van Alfred Schreuder verkeert in zwaar weer. Hierdoor lijkt de positie van Schreuder ook te wankelen. Of Ajax zichzelf weer weet te herpakken is dan ook lastig te voorspellen. Van de laatste vijf competitie wedstrijden wist Ajax er geen één te winnen. Er werd vier keer gelijkgespeeld en bovendien verloren van PSV. In de beker werd tussendoor nog wel gewonnen, maar dat was slechts met 2-1 van Den Bosch. De voorspelling voor Ajax tegen Feyenoord is dus niet zo rooskleurig voor de Amsterdammers.

Wat is de voorspelling van Feyenoord-Ajax?

Om een goede voorspelling te maken van de klassieker is het belangrijk om te weten welke factoren er allemaal meespelen. De twee topclubs spelen natuurlijk wel vaker tegen elkaar, maar toch heeft de klassieker iets speciaals. Daardoor spelen de zenuwen een grote rol in de wedstrijd. De supporters van beide clubs verwachten namelijk dat er gewonnen wordt van de grote concurrent. Er spelen bij de klassieker een aantal factoren mee:

 1. De druk.
  De wedstrijd Feyenoord-Ajax is dé voetbalwedstrijd van Nederland. Het wordt niet voor niets de klassieker genoemd. Hoe gaan de spelers van beide clubs met deze druk om? Kunnen de spelers het hoofd koel houden? Gaan ze fouten maken door de zenuwen? Al deze dingen spelen mee in de spelersgroep.
 2. De vorm van het moment.
  Natuurlijk is er de recente vorm van beide clubs. Toch kan dit voor een groot deel de kast in bij een wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax. De klassieker is een wedstrijd op zich. In de klassieker zijn er altijd spelers die boven zichzelf uitstijgen of spelers die juist door de zenuwen volledig door het ijs zakken.
 3. Geluksfactor.
  Het moet natuurlijk ook een beetje meezitten in het voetbal. Ajax wordt wel eens gekscherend “Lucky Ajax” genoemd. Dit heeft er natuurlijk alles mee te maken dat geluk een rol speelt in het voetbal. Schiet Feyenoord heel vaak op de paal? Of staat Ajax elke keer nét buitenspel? Ook geluk speelt dus een rol bij de wedstrijd.

Feyenoord vs Ajax

Feyenoord staat op de eerste plek in de Eredivisie. De club uit Rotterdam zal alles op alles zetten om weer landskampioen te worden. Iets waar in Rotterdam onwijs naar gesnakt wordt. In de laatste 20 jaar is Feyenoord namelijk maar één keer landskampioen geworden, dat was in 2017. Dat is dus ook alweer zes jaar geleden. De laatste prijs was in 2018. Toen won Feyenoord zowel de KNVB beker als de Johan Cruijff Schaal. Toch doet Feyenoord dit seizoen weer waar het heel goed in is: voetballen als een team.

Ajax daarentegen werd in 2021/2022 nog landskampioen. Als regerend landskampioen wil Ajax natuurlijk ook graag weer landskampioen worden. Toch gaat het de Amsterdammers dit seizoen niet voor de wind. Het is duidelijk zichtbaar dat een aantal sterspelers vertrokken is uit Amsterdam. Ook is het gemis van succescoach Erik ten Hag duidelijk. Bovendien geven de gekochte spelers nog niet het gewenste resultaat. Nu is ook vedette Daley Blind vertrokken. Kan Alfred Schreuder deze groep spelers weer aan het voetballen krijgen? Het gaat een moeilijke klus worden.

Odds Feyenoord – Ajax

Wat zijn de odds voor Feyenoord – Ajax op 22 januari 2023? De odds zijn de kansen die een team heeft om de wedstrijd te winnen. De odds worden bepaald door de bookmakers. Hoe meer kans een team heeft om te winnen, hoe lager de odds van een land zijn. Dan krijg je bij de bookmakers namelijk minder uitbetaald. Op het moment van schrijven zijn de Odds bij de Klassieker volgens de bookmakers:

 • Winst Feyenoord: 2.65
 • Winst Ajax: 2.60
 • Gelijkspel bij de Klassieker: 3.65

Uit de odds van Feyenoord-Ajax kan dus opgemaakt worden dat beide ploegen enorm aan elkaar gewaagd zijn. De kans dat Ajax van Feyenoord wint is op het moment van schrijven iets groter dan die van Feyenoord, maar het verschil is nihil. Toch is ook de kans op een gelijkspel niet heel groot. Al met al weten de bookmakers dus ook niet goed wie de wedstrijd gaat winnen. Dit bewijst maar weer eens dat voetbal lastig te voorspellen is. Het belooft een extreem spannende Klassieker te worden met grote belangen.

Bookmakers Feyenoord – Ajax

De bookmakers bepalen de odds van de teams bij een wedstrijd. Zij schatten dus in wat de kans is dat een team gaat winnen. Om te bepalen wat de voorspelling van Feyenoord-Ajax wordt kijken ze naar een aantal zaken. Aan de hand daarvan worden de odds bepaald. Bookmakers kijken onder andere naar:

 1. De vorm van het team.
 2. Onderlinge resultaten tussen de twee landen.
 3. De selecties van Feyenoord en Ajax.
 4. Geschorste of geblesseerde spelers.
 5. Recente resultaten van de teams.
 6. Eventueel uit & thuisvoordeel.

Statistieken Feyenoord – Ajax

De wedstrijd Feyenoord – Ajax wordt de 200e keer dat de Klassieker gespeeld wordt. Een mooie mijlpaal dus. De eerste wedstrijd was op 9 oktober 1921, toen werd het 2-2. De wedstrijd wordt natuurlijk niet alleen in de Eredivisie gespeeld. Ook in bijvoorbeeld de Supercup en de KNVB Beker staan de clubs regelmatig tegenover elkaar. Daarnaast hebben Feyenoord en Ajax één keer in Europees verband tegen elkaar gespeeld. Dit was in de finale van de UEFA Intertoto Cup in 1962. Ajax won toen.

De statistieken van Feyenoord – Ajax allertijden:

CompetitieGespeeldWinst AjaxGelijkspelWinst Feyenoord
Internationaal1100
Super Cup4301
Competitie165764445
Play-offs5302
Beker17818
Overig7133
Totaal199924859
Statistieken Feyenoord Ajax

Ajax heeft de Klassieker dus vaker gewonnen dan Feyenoord. Dit zijn de statistieken van alle wedstrijden tussen Ajax en Feyenoord. Het thuisvoordeel speelt daarin dus niet mee. Als we kijken naar de wedstrijden die gespeeld zijn in Rotterdam, dan is het verschil namelijk veel kleiner:

PlaatsGespeeldWinst AjaxGelijkspelWinst Feyenoord
Amsterdam94502123
Rotterdam97372634
Neutraal terrein8512
Totaal199924859
Thuisvoordeel Feyenoord Ajax

Feyenoord is in eigen huis dus een stuk sterker dan wanneer ze in Amsterdam spelen. Met de steun van “het Legioen” kan Feyenoord vaak net dat beetje extra geven wat nodig is om een Klassieker te winnen. Bovendien heeft Ajax het altijd lastig in Rotterdam. Het thuisvoordeel voor Feyenoord Ajax is dus iets in het voordeel van Ajax, maar Feyenoord doet het aanzienlijk beter in het eigen stadion.

Uitslagen Feyenoord – Ajax wedstrijden

We hebben voor jou de recente uitslagen van Feyenoord – Ajax op een rijtje gezet. De laatste tien uitslagen van wedstrijden tussen Feyenoord en Ajax in één overzicht:

SeizoenCompetitieDatumWedstrijdUitslag
2017-2018Eredivisie22-10-2017Feyenoord-Ajax1-4
2017-2018Eredivisie21-1-2018Ajax-Feyenoord2-0
2018-2019Eredivisie28-10-2018Ajax-Feyenoord3-0
2018-2019Eredivisie27-1-2019Feyenoord-Ajax6-2
2018-2019TOTO KNVB Beker27-2-2019Feyenoord-Ajax0-3
2019-2020Eredivisie27-10-2019Ajax-Feyenoord4-0
2020-2021Eredivisie17-1-2021Ajax-Feyenoord1-0
2020-2021Eredivisie9-5-2021Feyenoord-Ajax0-3
2021-2022Eredivisie19-12-2021Feyenoord-Ajax0-2
2021-2022Eredivisie20-3-2022Ajax-Feyenoord3-2
Uitslagen Feyenoord – Ajax

Ajax won dus de laatste zes wedstrijden van Feyenoord. De Klassieker werd van de laatste tien wedstrijden maar liefst negen keer door Ajax gewonnen. Ook eerder dit seizoen won Ajax van Feyenoord. Deze statistieken spreken dus licht in het voordeel van Ajax.

Onze voorspelling Feyenoord-Ajax

Hoewel het lastig is om een voorspelling te doen van Feyenoord – Ajax kunnen we op basis van bovenstaande gegevens toch een goede voorspelling maken. Wij voorspellen dat de wedstrijd in een gelijkspel eindigt. Ajax heeft de statistieken mee, maar Feyenoord is de ploeg in vorm. Toch zal Ajax zich in deze wedstrijd moeten laten zien willen ze een kans houden op het landskampioenschap. Daarnaast is het voor trainer Alfred Schreuder belangrijk om te winnen, anders kan het maar zo eens over en uit zijn voor de coach van Ajax.

Over de voorspelling Feyenoord-Ajax

De wedstrijd Feyenoord – Ajax wordt gespeeld op zondag 22 januari 2023. Het duel begint om 14:30 uur en wordt gespeeld in de Kuip, het stadion van Feyenoord. De wedstrijd is live op tv te zien op ESPN 1. Scheidsrechter bij de Klassieker is Serdar Gozubuyuk. Natuurlijk wil je geen moment missen van de Klassieker op tv. De klassieker kun je dan ook gratis op tv kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *