Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Voorspelling Engeland – Frankrijk WK 2022

Voorspelling Engeland – Frankrijk WK 2022

Voorspelling EngelandFrankrijk; Welk land gaat winnen in de kwartfinale van het WK 2022? De wedstrijd tussen Engeland en Frankrijk wordt gespeeld op zaterdag 10 december 2022 om 20:00 uur. De wedstrijd klinkt als een WK finale. Het zijn twee van de grootste voetballanden ter wereld. Daarom belooft het één van de spannendste wedstrijden op het WK voetbal te worden tot nu toe. Beide landen zijn erg aan elkaar gewaagd. Daarom hebben wij uitgezocht wat de kans is dat Engeland of Frankrijk wint. Bovendien kijken we naar de voorspelling van Engeland-Frankrijk volgens de bookmakers. We kijken onder andere naar:

 • De kans dat Engeland van Frankrijk wint.
 • De kans dat Frankrijk van Engeland wint.
 • Statistieken en cijfers over Engeland – Frankrijk.
 • De recente vorm van beide landen.
 • De FIFA World Ranking.
 • De voorspelling van Engeland – Frankrijk.
 • De odds bij Engeland – Frankrijk.
Voorspelling Engeland - Frankrijk
Voorspelling Engeland – Frankrijk WK 2022 (Kwartfinale)

Voorspelling Engeland – Frankrijk WK 2022

Wat is de voorspelling van Engeland – Frankrijk op het WK 2022? Engeland is dit WK in topvorm. Ze verloren nog niet eerder en wisten bovendien al heel vaak te scoren. In de achtste finale wonnen de Engelsen met 3-0 van Senegal. Ze beschikken over flink wat sterspelers. Bovendien vormt Engeland een heel hecht team.

Frankrijk heeft ook een hele goede vorm laten zien op het WK. Ze beschikken natuurlijk over supertalent Kylian Mbappé. Hij is niet voor niets topscorer op het WK. Ook buiten Mbappé heeft Frankrijk een heleboel waanzinnig goede spelers.  Wat dacht je van Varane, Giroud en Rabiot.

Frankrijk staat op dit moment op de vierde plek op de FIFA ranking terwijl Engeland op de vijfde plek staat. Het is dus een wedstrijd van twee landen die erg aan elkaar gewaagd zijn. Toch hebben beide landen op dit toernooi nog niet eerder tegen een echt groot voetballand gespeeld. Het is dan ook heel lastig om een voorspelling voor Engeland – Frankrik te maken.

Engeland vs Frankrijk

Engeland eindigde als eerste in poule B. De Engelsen zaten in een poule met Wales, Iran en de VS. Een echt knappe prestatie is dit dus niet. In de achtste finales won Engeland met 3-0 van Senegal. Vooralsnog geen hele moeilijke tegenstanders voor Engeland dus.

Frankrijk had net als Engeland ook een eenvoudige poule. Met Tunesië, Australië en Denemarken was het ook voor Frankrijk vrij eenvoudig om de poulefase door te komen. Ze wonnen de groep dan ook overtuigend. In de achtste finale had Frankrijk het iets lastiger. Toen stond het stugge Polen op het speelschema. Ook die wedstrijd werd vrij eenvoudig gewonnen door Frankrijk.

Nu staan de twee voetbalreuzen in de kwartfinale van het WK tegenover elkaar. Er spelen bij de wedstrijd een hoop dingen mee:

 1. De druk.
  Hoe gaan de spelers van beide landen met de druk om? Van beide landen wordt verwacht dat ze wereldkampioen worden. Dit doet was met de spelers.
 2. De vorm van het moment.
  Welke spelers zijn er vandaag in vorm en welke spelers hebben juist een off-day. Ook dit speelt allemaal mee in de kwartfinale wedstrijd. Het moet in de wedstrijd van vandaag gebeuren, je kunt je dus geen slechte dag permitteren.
 3. Geluksfactor
  Ook komt er een klein beetje geluk bij kijken. Je kunt de betere ploeg zijn en veel kansen creëren, maar als de bal iedere keer tegen de paal gaat dan zit het niet echt mee.

Odds Engeland – Frankrijk

Wat zijn de Odds bij Engeland – Frankrijk? De odds zijn de kansen die een team heeft om de wedstrijd te winnen. De odds worden bepaald door de bookmakers. Hoe meer kans een team heeft om te winnen, hoe lager de odds van een land zijn. Dan krijg je bij de bookmakers namelijk minder uitbetaald. Op het moment van schrijven zijn de Odds bij Engeland – Frankrijk volgens de bookmakers:

 • Winst Engeland: 2.95
 • Winst Frankrijk: 2.60
 • Gelijkspel: 3.20

Uit de odds van Engeland – Frankrijk blijkt dus ook dat de landen heel erg aan elkaar gewaagd zijn. De bookmakers vinden Frankrijk heel licht favoriet voor de wedstrijd tegen Engeland. Ook de kans op een gelijkspel is bijna even groot als de andere odds. Dit betekent dus dat ook de bookmakers geen idee hebben wie er gaat winnen. Daarom belooft het een zeer spannende kwartfinale wedstrijd te worden.

Statistieken Engeland – Frankrijk

De wedstrijd Engeland – Frankrijk is een wedstrijd in de kwartfinale van het WK 2022. Voor beide landen is het: nog drie keer winnen en je bent wereldkampioen. Het is de tweede wedstrijd in de knock-out fase van het toernooi. Beide landen wonnen eerder al in de achtste finale. We hebben enkele interessant statistieken voor jou op een rijtje gezet:

StatistiekEngelandFrankrijk
WK wedstrijden44
Doelpunten129
Doelpunten tegen24
Schoten op goal2138
Gem. aantal schoten op goal per wedstrijd5.259.5
Gem. aantal goals per wedstrijd3.002.25
Gele kaarten02
Rode kaarten00
Corners2029
Buitenspel46
Overtredingen4325

Het valt dus op dat Frankrijk aanzienlijk meer op goal schiet dan Engeland. Toch hebben de Fransen gemiddeld minder goals dan Engeland per wedstrijd. Engeland is dus een stuk efficiënter terwijl Frankrijk meer kansen creëert. Een andere opmerkelijke statistiek bij Engeland – Frankrijk is het aantal overtredingen. Engeland maakt veel meer overtredingen dan Frankrijk. Toch heeft Engeland nog geen enkele gele of rode kaart gepakt op het WK. Ook Frankrijk kreeg pas twee keer geel.

Uitslagen Engeland – Frankrijk op het WK

De uitslagen van zowel Engeland als Franrkijk op het WK 2022 tot nu toe:

Uitslagen Engeland:

 1. Engeland – Iran | 6-2
 2. Engeland – VS | 0-0
 3. Wales – Engeland | 0-3
 4. Engeland – Senegal | 3-0

Uitslagen Frankrijk:

 1. Frankrijk – Australië | 4-1
 2. Frankrijk – Denemarken | 2-1
 3. Tunesië – Frankrijk | 1-0
 4. Frankrijk – Polen | 3-1

Bookmakers Engeland vs Frankrijk

De bookmakers bepalen de odds van de teams bij een wedstrijd. Zij schatten dus in wat de kans is dat een team gaat winnen. Om te bepalen wat de voorspelling van Engeland – Frankrijk wordt kijken ze naar een aantal zaken. Aan de hand daarvan worden de odds bepaald. Bookmakers kijken onder andere naar:

 1. De vorm van het team.
 2. Onderlinge resultaten tussen de twee landen.
 3. De selecties van Engeland en Frankrijk.
 4. Geschorste of geblesseerde spelers.
 5. Recente resultaten van de teams.
 6. Eventueel uit & thuisvoordeel.

Onze voorspelling Engeland – Frankrijk

Hoewel Frankrijk volgens de bookmakers licht favoriet is, zijn wij toch meer gecharmeerd van Engeland. Ze hebben een sterk team en bovendien wil het hele land dat Engeland nu een keer wereldkampioen wordt. “Football is coming home” zeggen de Engelsen. Toch is Frankrijk de regerend wereldkampioen. De wedstrijd Engeland-Frankrijk had dus net zo goed een WK finale kunnen zijn. Wij denken dat de wedstrijd net als Nederland-Argentinië in extra tijd zal gaan eindigen. Uiteindelijk denken we dat penalty’s de doorslag gaan geven. Onze voorspelling: 1-1, Engeland wint na strafschoppen.

Over de voorspelling Engeland – Frankrijk

De wedstrijd Engeland tegen Frankrijk wordt gespeeld op zaterdag 10 december 2022. De match begint om 20:00 uur (Nederlandse tijd). De scheidsrechter is de Braziliaan Wilton Sampaio. De wedstrijd wordt gespeeld in het Al Bayt Stadion. De winnaar gaat door naar de halve finale, de verliezer moet naar huis. De winnaar neemt het op tegen de winnaar van Marokko-Portugal. De wedstrijd is live op tv te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *