Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Voorspelling Argentinië – Kroatië WK 2022

Voorspelling Argentinië – Kroatië WK 2022

Voorspelling Argentinië – Kroatië; Wie wint de halve finale van het WK 2022 tussen Argentinië en Kroatië? De wedstrijd tussen de Argentijnen en de Kroaten wordt gespeeld op dinsdag 13 december 2022. De wedstrijd is de laatste wedstrijd voor de WK finale. Argentinië won in de vorige ronde van het Nederlands Elftal terwijl Kroatië titelfavoriet Brazilië uit het toernooi kegelde. Het belooft dus een spannende wedstrijd te worden. Daarom hebben we uitgezocht wat de kans is dat Argentinië of Kroatië wint. Bovendien kijken we naar de voorspelling van Argentinië-Kroatië volgens de bookmakers. We kijken onder andere naar:

 • De kans dat Argentinië van Kroatië wint.
 • De kans dat Kroatië van Argentinië wint.
 • Statistieken en cijfers over Kroatië-Argentinië.
 • De recente vorm van beide landen.
 • De FIFA Ranking (mannen).
 • De voorspelling van Argentinië – Kroatië.
 • De odds bij Argentinië-Kroatië.
 • De winkans van beide landen.
Voorspelling Argentinië - Kroatië WK 2022

Voorspelling Argentinië – Kroatië WK 2022 | halve finale

Wat is de voorspelling van Argentinië – Kroatië in de halve finale van het WK 2022? Argentinië heeft dit toernooi laten zien dat ze ook van grote voetballanden kunnen winnen. In de vorige ronde versloegen ze Oranje. Kroatië nam het in de kwartfinale op tegen misschien wel het beste land op dit WK: Brazilië. De Kroaten trokken na penalty’s aan het langste eind.

Het zijn dus twee landen die niet zonder reden in de halve finale van het WK 2022 staan. Argentinië beschikt natuurlijk over Lionel Messi. Hij kan in zijn eentje een wedstrijd beslissen. Elke keer dat hij de bal heeft wordt het dreigend. Kroatië beschikt daarentegen over Luka Modric. Hij is de regisseur op het middenveld en kan de meest onmogelijke passes geven.

Argentinië staat op dit moment op de derde plek van de FIFA World Ranking terwijl Kroatië op de twaalfde plek staat. Twee keer eerder speelden de landen tegen elkaar op een WK. Beide wedstrijden waren poulewedstrijden. Eén keer won Argentinië en één won Kroatië. Uit alles blijkt dat het een wedstrijd wordt tussen twee landen die erg aan elkaar gewaagd zijn. Dit maakt het voorspellen van Argentinië-Kroatië dan ook erg lastig. Toch gaan wij proberen een voorspelling voor Argentinië-Kroatië te doen.

Argentinië vs Kroatië

Argentinië begon het toernooi in poule C met Polen, Mexico en Saudi-Arabië. De Argentijnen begonnen het toernooi slecht door te verliezen van Saudi-Arabië. Toch wist Argentinië zich te herpakken en eerste in de poule te worden. In de achtste finale werd vervolgens moeizaam met 2-1 van Australië gewonnen. In de kwartfinale was Argentinië na penalty’s te sterk voor Oranje. Nu staan ze in de halve finale van het WK, maar dat ging allesbehalve soepel.

Ook Kroatië kent een lastig WK. Ze zaten in poule F samen met België, Marokko en Canada. Tegen zowel Marokko en België werd gelijkgespeeld maar van Canada werd wel ruim gewonnen. Daardoor eindigde Kroatië op de tweede plek achter Marokko. In de achtste finales moest Kroatië tegen Japan. Er waren penalty’s voor nodig voor Kroatië om de kwartfinale te bereiken. Dit was ook in de Kwartfinale het geval. Toen werden het strafschoppen nadat Petkovic in de allerlaatste seconde gelijkmaakte. Ook deze penaltyserie won Kroatië.

Nu staan de twee voetballanden dus tegenover elkaar op het WK. Bij een halve finale komen een hoop zaken kijken:

 1. De druk.
  Hoe gaan de landen om met de druk van een halve finale? Nu de WK finale binnen handbereik is wordt de druk om te winnen alleen maar groter. Dit heeft een impact op de spelers.
 2. De vorm van het land.
  Spelers kunnen een offday hebben of juist boven zichzelf uitstijgen. Dit is van tevoren natuurlijk lastig te zeggen. Het moet in die ene halve finale gebeuren. Een team kan zich geen slechte dag permitteren.
 3. Schorsingen en blessures.
  Heeft een ploeg veel schorsingen of blessures? Dan moeten er natuurlijk wijzigingen gedaan worden. Argentinië heeft twee schorsingen terwijl bij Kroatië alle spelers speelgerechtigd zijn.
 4. Geluksfactor
  Ook komt er bij de halve finale van een WK altijd een beetje geluk kijken. Eén kans kan genoeg zijn om de WK-finale te bereiken. Mis je die kans, gaat de bal net op de paal of sta je net een cm buitenspel? Dan kan de kans op de WK-finale verkeken zijn.

Odds Argentinië – Kroatië

Wat zijn de odds bij Argentinië – Kroatië? De odds zijn de kansen die een ploeg heeft om de wedstrijd te winnen. De odds worden bepaald door bookmakers. Hoe hoger de kans dat een land wint, hoe lager de odds zijn. Dan krijg je bij de bookmakers namelijk minder uitbetaald bij een overwinning. Op het moment van schrijven zijn de odds bij Argentinië – Kroatië volgens de bookmakers:

 • Winst Argentinië: 1.89
 • Winst Kroatië: 4.90
 • Gelijkspel: 3.30

Uit de odds van Argentinië – Kroatië blijkt dus dat Argentinië de grote favoriet is om de wedstrijd te winnen. De kans op een gelijkspel is iets groter dan een winst van Kroatië. Toch zegt dit natuurlijk niet per se iets. Het kan raar lopen in een wedstrijd en helemaal in een halve finale. Het komt vaak zat voor dat de uitslag van een voetbalwedstrijd anders is dan de odds vooraf voorspeld hadden.

Statistieken Argentinië – Kroatië

De wedstrijd Argentinië – Kroatië is een match is de halve finale van het WK 2022. Voor beide landen geldt: Nog twee wedstrijden winnen en je bent wereldkampioen. Bovendien sta je bij winst in de finale van het WK voetbal. Beide landen wonnen eerder in de kwartfinale. We hebben enkele interessante feiten over zowel Argentinië als Kroatië op een rijtje gezet:

 • Vorm Argentinië: W-W-W-W-V
 • Vorm Kroatië: W-W-G-W-G
 • Vorm van nieuw naar oud.
#ArgentiniëKroatië
Wedstrijden55
Goals96
Schoten op goal2620
Gele kaarten126
Rode kaarten00
Corners2010
Overtredingen5969
Buitenspel189
Ingooi106126
Gem. balbezit per wedstrijd61.6%54.0%
Statistieken Argentinië – Kroatië | Voorspelling Argentinië-Kroatië

Het valt dus op dat Argentinië gemiddeld meer balbezit in een wedstrijd heeft dan Kroatië. Toch lijken beide teams graag in balbezit te zijn. Bovendien valt op dat Argentinië twee keer zoveel corners heeft gekregen dan Kroatië. Ook kregen ze dubbel zoveel gele kaarten, maar dat komt ook door de vorige wedstrijd tegen het Nederlands Elftal. Argentinië staat veel vaker buitenspel dan Kroatië. Beide landen kregen nog geen rode kaart.

Uitslagen Argentinië – Kroatië

De uitslagen van zowel Argentinië als Kroatië op het WK 2022 tot nu toe:

Uitslagen Argentinië:

 1. Argentinië – Saudi-Arabië | 1-2
 2. Argentinië – Mexico | 2-0
 3. Polen – Argentinië | 0-2
 4. Argentinië – Australië | 2-1
 5. Nederland – Argentinië | 2-2 (penalty’s: 3-4)

Uitslagen Kroatië:

 1. Marokko – Kroatië | 0-0
 2. Kroatië – Canada | 4-1
 3. Kroatië – België | 0-0
 4. Japan – Kroatië | 1-1 (penalty’s: 1-3)
 5. Kroatië – Brazilië | 1-1 (penalty’s: 4-2)

Bookmakers Argentinië – Kroatië

De bookmakers bepalen de odds van de teams bij een wedstrijd. Ze schatten dus in wat de kans is dat een land gaat winnen. Om te bepalen wat de voorspelling van Argentinië – Kroatië wordt kijken ze naar een heleboel zaken. Aan de hand daarvan worden de odds bepaald. Bookmakers kijken onder andere naar:

 1. De vorm van een land.
 2. Het onderlinge resultaat tussen de twee landen.
 3. De historie tussen de twee landen.
 4. De recente statistieken.
 5. Geschorste of geblesseerde spelers.
 6. De selecties en spelers van Argentinië en Kroatië.
 7. Recente uitslagen.
 8. Eventueel thuisvoordeel.

Onze voorspelling Argentinië – Kroatië WK 2022

Hoewel Argentinië volgens de bookmakers de grote favoriet is, weten wij het nog niet zo zeker. Beide landen worstelen op dit WK. Kroatië heeft natuurlijk vier jaar geleden bewezen dat ze een WK-finale kunnen halen. Argentinië weet daarentegen hoe het is om een WK te winnen. Krijgen we weer een verlenging of zelfs penalty’s bij Argentinië – Kroatië? Wij denken dat Messi nog één keer gas gaat geven nu de finale zo dichtbij is. De beste speler allertijden wil zo graag nog een keer het WK winnen. Nu het Nederlands Elftal toch al verloren heeft van Argentinië gunnen wij hem dat ook. Wij voorspellen een nipte overwinning voor Argentinië. Onze voorspelling van Argentinië – Kroatië: 2-1.

Over de voorspelling Argentinië – Kroatië

De halve finale tussen Argentinië en Kroatië wordt gespeeld op dinsdag 13 december 2022. De aftrap is om 20:00 uur (Nederlandse tijd). De scheidsrechter bij de wedstrijd is de Italiaan Daniele Orsato. De wedstrijd wordt gespeeld in het Lusail Iconic Stadium. De winnaar gaat door naar de WK finale. Daarin neemt de winnaar het op tegen de winnaar van de andere halve finale tussen Frankrijk en Marokko. De verliezer speelt de troostfinale om de derde en vierde plek. De wedstrijd is live op tv te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *