Ga naar de inhoud
Home » Voetbalstadions » Engeland

Engeland

Voetbalstadions Engeland, welke stadions zijn er allemaal? Er zijn veel voetbalclubs en dus ook veel stadions in Engeland. Zo kent alleen Londen al 14 verschillende voetbalstadions. Engeland kent een rijke voetbalhistorie en dit is ook terug te zien in de voetbalstadions. De stadions zijn karakteristiek en rijk aan geschiedenis. Wil je een Engels voetbalstadion bezoeken? Dan is er waarschijnlijk geen beter land waar je terecht kunt.

Voetbalstadions Engeland

Voetbalstadions Engeland

De voetbalstadions in Engeland zijn over het algemeen groter dan de stadions van Nederlandse clubs. Zo kunnen de 10 grootste voetbalstadions in Engeland allemaal meer dan 40.000 toeschouwers kwijt. Ter vergelijking: In het Philips Stadion van PSV kunnen “slechts” 35.000 toeschouwers. Dit is het derde grootste stadion van Nederland. Het grootste stadion van Engeland is Wembley. Dit stadion wordt niet gebruikt door één club maar is vaak het decor van bekerfinales en wedstrijden van het Engelse Nationale Elftal.


Stadions Premier League

De Engelse Premier League bestaat uit 20 teams. Er zijn dus ook zoveel voetbalstadions in de Premier League. Het grootste stadion in de Premier League is Old Trafford, het stadion van Manchester United. Hier kunnen bijna 75.000 toeschouwers in. Het kleinste stadion in de Premier League is dat van Bournemouth (Dean Court – 12.000). Meer weten over voetbalstadions in de Premier League? Bekijk de lijst:


Voetbalstadion Londen

Hoeveel voetbalstadions zijn er in Londen? Londen kent maar liefst 14 voetbalstadions. Van grote voetbalstadions in Londen tot kleinere. Londen ademt voetbal. Een overzicht van alle Londense voetbalstadion van groot naar klein:

StadionClubCapaciteitBouwjaar
WembleyEngels Nationale Elftal90.0001923
Emirates StadiumArsenal60.3382006
Olympic StadiumWest Ham United60.0002011
Stamford BridgeChelsea42.0551877
Tottenham Hotspur StadiumTottenham Hotspurs62.0622019
The ValleyCharlton Athletic FC27.1111919
Craven CottageFulham FC26.6781896
Selhurst ParkCrystal Palace26.2551924
The DenMillwall FC20.1461993
Loftus RoadQueens Park Rangers FC18.3601904
Griffin ParkBrentford FC12.7631904
Matchroom StadiumLeyton Orient FC9.2711937
The Hive StadiumBarnet FC5.2332013

Sfeer Britse voetbalstadions

De Engelse voetbalstadions staan bekend om de goede sfeer en de echte “voetbalexperience”. Stadions in Engeland zijn vaak gebouwd in het midden van woonwijken. Sta er dus niet raar van te kijken als je te midden van een heleboel huizen ineens een stadion ziet. Ook staan de Engelse voetbalstadions bekend om de unieke ervaring. Je zit dicht op het veld en het publiek is gepassioneerd. De wedstrijddag staat voor Engelsen vaak geheel in het teken van de wedstrijd. Een Engelse pint vooraf in de pub en dan door naar de wedstrijd.

Mooiste voetbalstadions Engeland

Wat het mooiste voetbalstadion van Engeland is, is natuurlijk persoonlijk. Eén van de mooiste voetbalstadions van Engeland om te bezoeken is het Emirates Stadium van Arsenal. Maar ook het nieuwe Tottenham stadion is zeker de moeite waard. Enkele andere aanraders om te bezoeken in Engeland zijn Stamford Bridge (Chelsea), Wembley Stadium en Old Trafford (Manchester United).

Voetbalstadions in Engeland

Engeland staat natuurlijk bekend om het voetbal. Dat merk je ook goed als je door een willekeurige Engelse stad loopt. Er zijn veel sportcafé’s en pubs waar voetbal centraal staat. Voetbal kijken in een Engelse pub is iets wat je als voetballiefhebber echt een keer gedaan moet hebben. Daarnaast biedt Engeland natuurlijk meer dan alleen stadions. Ook de steden zelf hebben genoeg te bieden om er een lang weekend van te maken.

Stadion in Engeland bezoeken

Wil je een stadion in Engeland bezoeken? Wij raden een bezoek aan een Engels voetbalstadion zeker aan. Als echte voetballiefhebber moet je toch echt een keer een Brits voetbalstadion bezocht hebben. Bovendien is Engeland natuurlijk goed bereikbaar, in minder dan een uur sta je al in hartje Londen.

Ben je fan van een bepaalde Engelse club? Bekijk dan hier het stadion:

Stadion Arsenal
Stadion Aston Villa
Stadion Bournemouth
Stadion Brighton
Stadion Burnley
Stadion Chelsea
Stadion Crystal Palace
Stadion Everton
Stadion Newcastle
Stadion Leicester City
Stadion Liverpool
Stadion Manchester City
Stadion Manchester United
Stadion Norwich City
Stadion Sheffield United
Stadion Southampton
Stadion Tottenham Hotspur
Stadion Watford
Stadion West Ham United
Stadion Wolverhampton Wanderers