Ga naar de inhoud
Home » Voetbalstadions » Tottenham Hotspur Stadium – Stadion Tottenham Hotspur

Tottenham Hotspur Stadium – Stadion Tottenham Hotspur

Over Tottenham Hotspur Stadium

Tottenham Hotspur Stadium is het stadion van Tottenham Hotspur. Het stadion ligt in de plaats Londen, Engeland. Tottenham Hotspur Stadium is gebouwd in 2016. Het stadion biedt tegenwoordig plaats aan 62,303 toeschouwers. De hoogste aantal bezoekers in het stadion van Tottenham Hotspur is 61.104, op 22 december 2019, tegen Chelsea.. De afmetingen van het veld in Tottenham Hotspur Stadium zijn 105 x 68 meter.

Tottenham Hotspur Stadium

Geschiedenis Tottenham Hotspur Stadium

De bouw van het stadion begon in 2016 en in 2019 was het stadion klaar voor gebruik. Het stadion vervangt het oude stadion van Tottenham Hotspur, White Hart Lane. Het is één van de grootste stadions in de Premier League en het grootste club-stadion in Londen. Onder het voetbalveld, wat naar buiten geschoven kan worden, ligt een American Footbal veld. Op deze manier kan het stadion voor meerdere doeleinden gebruikt worden. Het stadion heeft vier tribunes. De tribunes zijn geplaatst met een helling van 35 graden, het maximaal toegestane percentage in Engeland. De tribunes zijn dus heel steil. Het stadion is hypermodern en voorzien van allerlei technische hoogstandjes. In het stadion zijn verschillende bars te vinden. Leuk feitje: de Goal Line Bar in het Tottenham Hotspur stadion is met 65 meter de langste bar van europa. In het stadion zijn een bakkerij en een brouwerij gevestigd. De brouwerij produceert tot wel een miljoen “pints” per jaar en levert tot wel 10.000 biertjes per minuut. Ook is er een Michelin-sterren-restaurant gevestigd in het stadion.

Het stadion van Tottenham Hotspur

  • Bespeeld door: Tottenham Hotspur
  • Plaats: Londen
  • Land: Engeland
  • Gebouwd in: 2016
  • Capaciteit: 62,303
  • Hoogste aantal bezoekers in Tottenham Hotspur Stadium: 61.104, op 22 december 2019, tegen Chelsea.

Adres Tottenham Hotspur Stadium

Het adres van Tottenham Hotspur Stadium, het stadion van Tottenham Hotspur is: 782 High Rd, Tottenham, London N17 0BX, Verenigd Koninkrijk.

Bereikbaarheid Tottenham Hotspur Stadium