Meteen naar de inhoud
Home » Nieuws » Voetbal vanavond: Champions League voor Vrouwen

Voetbal vanavond: Champions League voor Vrouwen

  Vanavond zijn er twee wedstrijden in de Champions League voor vrouwen. De UEFA Champions League voor vrouwen is de hoogste Europese voetbalcompetitie voor vrouwen. Het vrouwenvoetbal is al jaren in opkomst en wedstrijden in het vrouwenvoetbal krijgen dus ook steeds meer aandacht. Ook komen er twee Nederlanders in actie vanavond: Lieke Martens en Lineth Beerensteyn. Vandaag staan er twee topwedstrijden in het vrouwenvoetbal op het programma:

  • Dinsdag 22 maart 2022 | Bayern München (v) – PSG (v) | 18:45 uur
  • Dinsdag 22 maart 2022 | Real Madrid (v) – FC Barcelona (v) | 20:45 uur
  Champions League vrouwen

  Voetbal vanavond: Champions League voor Vrouwen

  In beide wedstrijden in de Champions League voor vrouwen kunnen we een Nederlandse speelster in actie zien. Bij Bayern München tegen Paris Saint-Germain komt Lineth Beerensteyn in actie. Bij Real Madrid – FC Barcelona komt vervolgens Lieke Martens in actie. Nóg een goede reden om deze wedstrijden in het vrouwenvoetbal te kijken dus.

  Champions League voor vrouwen op TV

  Wil je de wedstrijden in de Champions League voor vrouwen live op TV kijken? Helaas worden de wedstrijden in de Champions League voor vrouwen niet live op TV uitgezonden. Maar niet getreurd! Je kunt de wedstrijden live op YouTube kijken. Via onderstaande links kun je de wedstrijden live op YouTube volgen:

  DatumTijdWedstrijdKijken?
  22 maart 202218:45 uurBayern München (v) – PSG (v)Kijk live
  22 maart 202220:45 uurReal Madrid (v) – FC Barcelona (v)Kijk live
  Champions League (vrouwen) live kijken

  Lieke Martens bij FC Barcelona

  Bij FC Barcelona (vrouwen) komt Lieke Martens in actie. Ze speelt al sinds 2017 bij FC Barcelona en heeft al 123 wedstrijden gespeeld voor de Oranje Leeuwinnen. Bovendien werd ze al verkozen tot beste speelster van Europa (2017), beste speelster van de wereld (2017) en werd ze verkozen in het UEFA elftal van het decennium (2011-2020).

  Lineth Beerensteyn bij Bayern München

  Lineth Beerensteyn speelt bij Bayern München (vrouwen). Sinds 2017 speels ze bij de Duitse club. Ondanks dat ze niet altijd in de basis start, komt ze wel vaak tot spelen. Beerensteyn heeft al 55 wedstrijden gespeeld voor de Oranje Leeuwinnen. Een extra reden om de wedstrijd tussen Bayern en PSG te kijken dus.

  Vrouwenvoetbal op TV

  Een goede trend voor het vrouwenvoetbal is dat het steeds vaker op TV wordt uitgezonden. Zo zendt ESPN dit seizoen minstens één wedstrijd uit in de eredivisie voor vrouwen. Naast de Champions League voor vrouwen kun je dus ook de Nederlandse clubs in de eredivisie live kijken.

  Uitzendschema voetbalwedstrijden

  Wil je weten welke wedstrijden er allemaal op TV zijn vandaag? Op voetbal vandaag kun je zien welke wedstrijden er vandaag live te zien zijn bij onder andere:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *