Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Vietnam – Nederland (Oranje Leeuwinnen) op tv | WK 2023

Vietnam – Nederland (Oranje Leeuwinnen) op tv | WK 2023

Nederland – Vietnam op tv kijken? Op dinsdag 1 augustus 2023 om 09:00 uur (Nederlandse tijd) spelen Oranje Leeuwinnen  en Vietnam tegen elkaar op het WK 2023. De wedstrijd is live op tv te zien. Naast de tv-uitzending van het WK duel kun je de wedstrijd ook live op de radio volgen. Handig voor als je bijvoorbeeld in de auto zit. Daarnaast zijn er verschillende livestreams van Vietnam – Nederland te vinden.

Wil je de wedstrijd van Nederland tegen Vietnam op het WK 2023 voor vrouwen kijken? Om 08:12 uur begint de voorbeschouwing van het duel. De aftrap van de wedstrijd is om 09:00 uur. De wedstrijd is live te zien op NPO 1.

Vietnam - Nederland op tv Oranje Leeuwinnen WK 2023

Vietnam – Nederland op tv

 • Wat: Vietnam-Nederland op tv.
 • Datum: Dinsdag 1 augustus 2023.
 • Tijd: 09:00 uur (Nederlandse tijd).
 • Plaats: Dunedin, Nieuw-Zeeland.
 • StadionDunedin Stadium (24.243 toeschouwers).
 • ZenderNPO 1.
 • Radio: Radio 1.
 • LivestreamNPO Start & NOS.nl
 • De presentatie is in handen van Gert van ’t Hof en Suse van Kleef.

De wedstrijd Vietnam – Nederland is de derde en laatste groepswedstrijd in Poule E op het WK voor vrouwen 2023. Eerder wonnen de Oranje Leeuwinnen de eerste groepswedstrijd al van Portugal. De tweede groepswedstrijd speelden de Leeuwinnen knap gelijk tegen de Verenigde Staten. Vietnam verloor tot nu toe beide poulewedstrijden.

Vietnam – Oranje Leeuwinnen op tv

Wil je Vietnam – Nederland op tv kijken? Bekijk het volledige programma van de wedstrijd van de Oranje Leeuwinnen tegen Vietnam op het WK 2023 voor vrouwen hieronder.

Programma Vietnam – Oranje Leeuwinnen:

 • 07:20 uur | NOS Studio Sport: NOS Studio Sport zomer.
 • 07:48 uur | Zappsport Nederlands Elftal: Zappsport WK vrouwenvoetbal 2023 Vietnam – Nederland.
 • 08:12 uur | NOS WK Voetbal 2023: voorbeschouwing.
 • 08:50 uur | NOS WK (v) voetbal LIVE | Vietnam – Nederland.
 • 09:00 uur | Eerste helft.
 • 09:50uur | Wedstrijdanalyse in de rust.
 • 09:56 uur | Tweede helft.
 • 10:48 uur | Nabeschouwing Vietnam – Oranje Leeuwinnen

Vietnam – Nederland (v) op de radio | WK 2023

Ook op de radio wordt er uitgebreid aandacht besteed aan Vietnam-Nederland op het WK voor vrouwen. De wedstrijden van de Oranje Leeuwinnen op het WK voor vrouwen zijn live te beluisteren op NPO Radio 1. Zowel het live-verslag van de wedstrijd als de voor- en nabeschouwing zijn live te horen op Radio 1.

Je vindt NPO Radio 1 op de volgende frequenties:

RegioFrequentie
Friesland91.8 MHz en 95.0 MHz
Groningen91.8 MHz
Drenthe91.8 MHz
Overijssel98.4 MHz
Gelderland98.4 MHz, 98.6 MHz en 98.9 MHz
Flevoland98.9 MHz
Utrecht98.9 MHz
Noord-Holland95.0 MHz en 98.9 MHz
Zuid-Holland98.9 MHz
Zeeland104.4 MHz
Noord-Brabant98.9 MHz
Limburg104.8 MHz en 105.3 MHz
Vietnam – Oranje Leeuwinnen op de radio | WK 2023

Over Vietnam – Nederland

De derde en laatste poulewedstrijd op het WK 2023 voor de Oranje Leeuwinnen is tegen Vietnam. De Oranje Leeuwinnen staan er uitstekend voor in poule E. Bovendien hebben de Leeuwinnen nog niet verloren dit WK. Een gelijkspel is voor de Oranje Leeuwinnen voldoende voor een plek in de knock-outfase. Bij een gelijkspel is Nederland namelijk verzekerd van een plek in de achtste finales. Ook als de Leeuwinnen verliezen kunnen ze nog door.

Vietnam is een debutant op dit WK. De Vietnam-vrouwen deden nooit eerder mee aan een wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen. Daarnaast heeft Vietnam al twee keer verloren op dit WK. De wedstrijd tussen Vietnam en Nederland zou dan ook een eenvoudig duel moeten zijn voor de Leeuwinnen.

Toch moeten de Oranje Leeuwinnen natuurlijk waken voor onderschatting. Daarnaast zullen de Leeuwinnen zoveel mogelijk moeten scoren. Het is namelijk belangrijk om eerste in de poule te eindigen. Nu deelt Nederland de eerste plek met de Verenigde Staten, maar het doelsaldo van de VS is beter. De eerste plek in de poule levert de Oranje Leeuwinnen in de knock-outfase veel voordelen op. In de achtste finales ontlopen ze dan namelijk een groepswinnaar.

Tegen het op papier zwakkere Vietnam moet de ploeg van bondscoach Andries Jonker kunnen winnen. De vraag is alleen met hoeveel de Leeuwinnen gaan winnen. Daarbij houden we met een schuin oog de wedstrijd tussen de VS en Portugal in de gaten. Ook die uitslag kan namelijk heel belangrijk zijn voor de Leeuwinnen. Ook de wedstrijd Portugal – Verenigde Staten wordt om 09:00 uur (Nederlandse tijd) gespeeld.

Over Vietnam (vrouwen)

 • Bijnaam: Những Nữ Chiến Binh Sao Vàng (Golden Star Women Warriors)
 • FIFA Ranking: 32e
 • Prestatie WK 2019: Niet gekwalificeerd.

Het vrouwenvoetbal werd pas in 1990 opgericht en Vietnam. Bovendien duurde het tot 1997 voordat het Vietnamese vrouwenelftal hun eerste interland speelde. Is het dan ook niet heel verrassend dat de Vietnamese voetbalvrouwen nog nooit op een WK of op de Olympische Spelen aanwezig waren.

Vietnam doet het daarentegen de laatste jaren wel goed in de AFC Women’s Asian Cup. Op het afgelopen toernooi haalden ze de kwartfinales. Er zit dus wel een stijgende lijn in het Vietnamese vrouwenvoetbal.

Dit WK zit er voor Vietnam al bijna op. Het elftal weet al dat ze de volgende ronde niet gaan bereiken. Toch zal Vietnam ook in de laatste wedstrijd tegen Nederland willen presteren. Het aanwezig zijn op het WK 2023 is voor Vietnam al een prestatie op zich. Daarom zal Vietnam willen proberen een resultaat te halen in de laatste poulewedstrijd tegen Nederland. Anders gaat Vietnam met drie verlieswedstrijden naar huis.

Over het Nederlands Elftal (vrouwen)

 • Bijnaam: De Oranje Leeuwinnen.
 • FIFA Ranking: 9e.
 • Prestatie WK 2019: Runner-up (Tweede)

Voor de Oranje Leeuwinnen kent het WK 2023 een uitstekende start. Nadat er in eerste groepswedstrijd gewonnen werd van Portugal, werd er ook in de tweede poulewedstrijd een prima resultaat geboekt. Er werd namelijk gelijkgespeeld tegen de vrouwen van de VS. De Verenigde Staten staan al jaren op eenzame hoogte in het vrouwenvoetbal en een gelijkspel is dus een uitstekend resultaat.

Door de resultaten van de eerste twee poulewedstrijden kunnen de Oranje Leeuwinnen nu zelfs eerste worden in poule E. De Leeuwinnen moeten dan waarschijnlijk wel met grote cijfers winnen van Vietnam. Bovendien moet Nederland dan hopen dat de Verenigde Staten dat niet ook doet tegen Portugal.

De Oranje Leeuwinnen hebben een plek in de achtste finales in ieder geval nog in eigen hand. De wedstrijd tegen debutant Vietnam zou voor de speelsters van het Nederlands Elftal een goede mogelijkheid zijn om het zelfvertrouwen een flinke boost te geven.

Houdt bondscoach Andries Jonker vast aan de basiself of gaat hij toch wat uitproberen tegen Vietnam? Hij zal ook meekijken met de wedstrijd Verenigde Staten – Portugal en daarop inspelen. De Oranje Leeuwinnen willen namelijk dolgraag eerste in poule E eindigen. Dan spelen ze in de achtste finales namelijk tegen de nummer twee uit poule G. Als Nederland tweede in poule E wordt, wacht de groepswinnaar uit poule G.

Oranje Leeuwinnen – Vietnam bij NOS, NPO 1

De WK wedstrijden op het WK 2023 voor vrouwen zijn live te zien op de NOS. De duels worden uitgezonden op NPO 1, NPO 2 of NPO 3. De meeste wedstrijden zijn de te zien op NPO 1. Ook de komende wedstrijd van de Oranje Leeuwinnen tegen Vietnam is live te zien op NPO 1.

Naast de live WK wedstrijden besteedt de NOS ook uitgebreid aandacht aan al het nieuws rondom het WK voor vrouwen. Ook kijk je naar uitgebreide voor- en nabeschouwingen, analyses, samenvattingen en hoogtepunten van het WK 2023.

De NPO zendt iedere dag één WK wedstrijd live uit. Toch kun je de andere WK 2023 wedstrijden ook op tv kijken. Zo worden de wedstrijden ook uitgezonden op buitenlandse kanalen als ZDF, BBC en Canvas. Bekijk het overzicht van alle WK 2023 zenders.

Kijk de Oranje Leeuwinnen tegen Portugal live bij de volgende providers:

Voetbal bij KPN
Voetbal bij Youfone
Voetbal bij T-Mobile

Samenvatting VS  – Nederland WK 2023 vrouwen

De laatste poulewedstrijd voor de Oranje Leeuwinnen op het WK 2023 is tegen Vietnam. De WK wedstrijd van de Oranje Leeuwinnen tegen Vietnam is op dinsdag 1 augustus 2023 om 09:00 uur (Nederlandse tijd). De match wordt gespeeld in speelstad Dunedin, Nieuw-Zeeland. Het stadion van Vietnam-Nederland is het Dunedin Stadium. Het stadion biedt plek aan ongeveer 25.000 toeschouwers. Je kijkt Vietnam-Oranje Leeuwinnen live op NPO 1.

Oranje Leeuwinnen eerste in de poule

De belangen van de wedstrijd zijn groot. Nederland wil namelijk eerste in poule E worden om zo een makkelijkere tegenstander te hebben in de achtste finales. Het belooft daarom een prachtige wedstrijd te worden waarbij de Oranje Leeuwinnen veel druk naar voren willen zetten. Ze willen zoveel mogelijk doelpunten maken. Het doelsaldo kan namelijk wel eens de doorslag gaan geven in de poule van de Oranje Leeuwinnen.

Geef een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *