Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Verenigde Staten – Nederland op tv | WK vrouwen 2023

Verenigde Staten – Nederland op tv | WK vrouwen 2023

Verenigde Staten (VS) – Nederland op tv kijken (WK 2023 vrouwen)? Op donderdag 27 juli 2023 spelen de Oranje Leeuwinnen op het WK 2023 tegen de Verenigde Staten. Het duel begint om 03:00 uur (Nederlandse tijd). De wedstrijd wordt live op tv uitgezonden. Daarnaast is de wedstrijd ook op de radio te luisteren. Bovendien zijn er verschillende livestreams van de VS-Nederland te vinden.

Wil je de WK voor vrouwen wedstrijd VS – Nederland kijken? Om 02:15 uur begint de voorbeschouwing van de VS – Nederland. De aftrap is vervolgens om 03:00 uur. De wedstrijd is live te  zien op NPO 1.

Verenigde Staten - Nederland op tv WK 2023

Verenigde Staten – Nederland op tv

Wil je de VS – Nederland op tv kijken? Het programma rondom de wedstrijd van de Oranje Leeuwinnen tegen de VS op tv is bekend. Hieronder bekijk je de tv-gids van de WK 2023 wedstrijd Verenigde Staten – Nederland:

 • 01:58 uur | Zappsport, Nederlands Elftal
 • 02:15 uur | Voorbeschouwing
 • 02:48 uur | NOS WK (v) voetbal LIVE | Verenigde Staten – Nederland
 • 03:00 uur | Eerste helft
 • 03:48 uur | Analyses in de rust.
 • 04:00 uur | Tweede helft
 • 04:46 uur | Nabeschouwing

Voor wie nog geen genoeg heeft gehad van sport kan om 05:56 uur kijken naar een uitzending van “Nederland in Beweging”.

Verenigde Staten – Nederland op tv

 • Wat: VS-Nederland op tv.
 • Datum: Donderdag 27 juli 2023.
 • Tijd: 03:00 uur (Nederlandse tijd).
 • Plaats: Wellington, Nieuw-Zeeland.
 • Stadion: Wellington Regional Stadium (31.089 toeschouwers).
 • Zender: NPO 1.
 • Radio: Radio 1.
 • Livestream: NPO Start & NOS.nl

De wedstrijd Verenigde Staten – Nederland is de tweede groepswedstrijd in Poule E op het WK voor vrouwen 2023. Eerder wonnen de Oranje Leeuwinnen de eerste groepswedstrijd al van Portugal. Ook de Verenigde Staten wonnen de eerste wedstrijd. De presentatie is in handen van Gert van ’t Hof en Suse van Kleef.

Verenigde Staten – Nederland (v) op de radio

Natuurlijk kun je de wedstrijd tussen de Verenigde Staten en Nederland op het WK 2023 ook live op de radio luisteren. De wedstrijden van het WK voor vrouwen worden uitgezonden op NPO radio 1. Je luistert naar het live-verslag van de wedstrijd en ook naar een voor- en nabeschouwing.

Je vindt NPO Radio 1 op de volgende frequenties:

RegioFrequentie
Friesland91.8 MHz en 95.0 MHz
Groningen91.8 MHz
Drenthe91.8 MHz
Overijssel98.4 MHz
Gelderland98.4 MHz, 98.6 MHz en 98.9 MHz
Flevoland98.9 MHz
Utrecht98.9 MHz
Noord-Holland95.0 MHz en 98.9 MHz
Zuid-Holland98.9 MHz
Zeeland104.4 MHz
Noord-Brabant98.9 MHz
Limburg104.8 MHz en 105.3 MHz
VS – Nederland op de radio | WK 2023 vrouwen

Over de Verenigde Staten – Nederland

De tweede wedstrijd op het WK 2023 voor de Oranje Leeuwinnen is die tegen de Verenigde Staten. Het is voor beide landen de tweede poulewedstrijd in poule E. Bovendien wonnen zowel Nederland als de VS hun eerste groepswedstrijd. Daardoor plaatst de winnaar van dit duel zich automatisch voor de knockout-fase van het WK 2023. Er staat dus een hoop op het spel.

De wedstrijd is bovendien een herhaling van de finale van het vorige WK. In 2019 speelden de VS en Nederland in de finale tegen elkaar. Toen won de Verenigde Staten. De Leeuwinnen zullen natuurlijk revanche willen voor die nederlaag. Dit zal echter niet zo makkelijk worden. De VS is namelijk de absolute topfavoriet om het WK voor vrouwen te winnen. Bondscoach Andries Jonker zal daarom met een gelijkspel tegen de VS meer dan tevreden zijn.

De VS (vrouwen) – Nederland (vrouwen) is één van de topwedstrijden in het vrouwenvoetbal. Het zijn twee grote vrouwenvoetballanden. Daarom zullen er ook enorm veel mensen naar de VS – Nederland op tv gaan kijken. Ondanks dat de wedstrijd ’s nachts gespeeld wordt, verwachten we dat de trouwe Oranjefans in Nederland ook in grote getalen gaan kijken.

Over de Verenigde Staten (vrouwen)

 • Bijnaam: USWNT (United States Women National Team).
 • FIFA Ranking: 1e.
 • Prestatie WK 2019: Winnaar

De Verenigde Staten zijn op ieder groot toernooi bij het vrouwenvoetbal de gedoodverfde favoriet. Het USWNT werd al vier keer eerder wereldkampioen. Dit klinkt misschien niet heel veel, maar er zijn pas acht WK’s voor vrouwen gehouden. De VS wint dus best vaak! Bovendien heeft de VS altijd minstens de halve finale gehaald en ging het nog nooit met minder dan de derde plek naar huis. De afgelopen twee WK’s won de VS en ze kunnen nu dus geschiedenis schrijven door drie keer op rij wereldkampioen te worden.

Een aantal sterspelers van de Verenigde Staten zijn Alex Morgan, Megan Rapinoe en Sophia Smit. De hele selectie van de Verenigde Staten zit bomvol talent. Dit komt mede doordat vrouwenvoetbal enorm populair is in de Verenigde Staten.

De VS won de eerste WK wedstrijd van Vietnam. Voor Vietnam is het de allereerste keer dat ze meedoen aan een WK. De overwinning van de Verenigde Staten kwam dan ook niet als een verrassing. De wedstrijd van de VS tegen de Oranje Leeuwinnen zal een lastigere zijn.

Over het Nederlands Elftal (vrouwen)

 • Bijnaam: De Oranje Leeuwinnen.
 • FIFA Ranking: 9e.
 • Prestatie WK 2019: Runner-up (Tweede)

De Oranje Leeuwinnen zijn het WK 2023 uitstekend begonnen. De eerste groepswedstrijd in poule E eindigde in een overwinning voor de Leeuwinnen. Bovendien was het spel van Nederland prima. Op het vorige WK in 2019 haalden de Leeuwinnen de WK finale. Toch is dat iets wat dit jaar een stuk lastiger zal zijn. Een aantal ervaren speelsters is gestopt en bovendien is Vivianne Miedema geblesseerd.

De wedstrijd tegen de Verenigde Staten wordt de eerste echte goede graadmeter voor de Leeuwinnen. De VS is het beste land ter wereld en het duel is dan ook een goed moment om te kijken hoe Nederland op de kaart staat.

Bondscoach Jonker ziet mogelijkheden voor de Oranje Leeuwinnen tegen de VS. Hij zei: “We zijn ervan overtuigd dat we kunnen winnen; er heerst toch wel het gevoel dat Amerika niet meer boven de rest staat. Wij zullen als eersten moeten zien hoever we kunnen komen. We gaan spelen voor wat we waard zijn. Met alle respect voor Amerika, we zijn niet bang. We gaan gewoon vol voor de kop in de poule, we willen terug naar Sydney, daar is het ons goed bevallen”.

Er zijn dus mogelijkheden voor de Oranje Leeuwinnen tegen de Verenigde Staten.

Oranje Leeuwinnen – Verenigde Staten bij NOS, NPO 1

De wedstrijden van het WK voor vrouwen worden live uitgezonden op de NOS. Dit betekent dat de wedstrijden te zien zijn op NPO 1, NPO 2 of NPO 3. De meeste WK wedstrijden worden uitgezonden op NPO 1. Daarnaast besteedt de NOS uitgebreid aandacht aan al het nieuws rondom de Oranje Leeuwinnen en het WK 2023.

Bovendien zie je iedere dag samenvattingen van het WK 2023 en krijg je updates. De NPO zendt iedere dag één WK wedstrijd live uit. Toch kun je de andere WK 2023 wedstrijden ook op tv kijken. Zo worden de wedstrijden ook uitgezonden op buitenlandse kanalen als ZDF, BBC en Canvas. Bekijk het overzicht van alle WK 2023 zenders.

Kijk de Oranje Leeuwinnen tegen Portugal live bij de volgende providers:

Voetbal bij KPN
Voetbal bij Youfone
Voetbal bij T-Mobile

Samenvatting VS  – Nederland WK 2023 vrouwen

De tweede poulewedstrijd op het WK 2023 voor de Oranje Leeuwinnen is tegen de Verenigde Staten. De match wordt gespeeld op donderdag 27 juli 2023 om 03:00 uur. De wedstrijd wordt gespeeld in speelstad Wellington, Nieuw-Zeeland. Het stadion waarin de Leeuwinnen spelen is het Wellington Regional Stadium. Er kunnen ongeveer 31.000 toeschouwers bij de wedstrijd aanwezig zijn. De wedstrijd wordt live op NPO 1 uitgezonden. Na afloop van het duel is er een nabeschouwing te zien met daarin analyses, samenvattingen en hoogtepunten.

VS – Nederland op KNVB Campus kijken

Wil je de tweede WK wedstrijd van de Oranje Leeuwinnen graag op een groot scherm kijken? Dan hebben we nóg een mogelijkheid voor je. De KNVB organiseert namelijk in de nacht van woensdag op donderdag een speciaal evenement rondom de WK 2023 wedstrijd. De wedstrijd kun je samen met andere Oranjefans live kijken op de KNVB Campus. Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees alles over VS-Nederland op de KNVB Campus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *