Meteen naar de inhoud
Home » Nieuws » Samenvatting Oranje Leeuwinnen – Zweden (EK 2022 vrouwen, 9 juli 2022)

Samenvatting Oranje Leeuwinnen – Zweden (EK 2022 vrouwen, 9 juli 2022)

  Samenvatting Oranje Leeuwinnen – Zweden (EK 2022 Engeland) kijken? Ben je op zoek naar de samenvatting van Nederland (vrouwen) tegen Zweden (vrouwen)? De Oranje Leeuwinnen speelden op zaterdag 9 juli 2022 de eerste poulewedstrijd tegen de vrouwen van Zweden. De wedstrijd werd gespeeld in het Bramall Lane stadion in Sheffield. De scheidsrechter bij de wedstrijd was Cheryl Foster uit Wales. Het was de eerste wedstrijd in Poule C bij het EK 2022 (EURO 2021). De EK 2022 wedstrijd werd live op TV uitgezonden.

  samenvatting Oranje Leeuwinnen Zweden

  Samenvatting Oranje Leeuwinnen – Zweden (EK 2022 Engeland)

  Wil je de samenvatting van de eerste groepswedstrijd van de Oranje Leeuwinnen tegen Zweden in poule C van het EK 2022 in Engeland zien? Je kunt de uitgebreide samenvatting van de wedstrijd Nederland (vrouwen) – Zweden (vrouwen) hieronder bekijken. Enkele feiten over de wedstrijd:

  VIDEO: Samenvatting Nederland (v) – Zweden (v) | EK 2022 Engeland

  VIDEO: Samenvatting Nederland (v) – Zweden (v) op het EK 2022 in Engeland kijken? Bekijk de samenvatting van “onze” Oranje Leeuwinnen – Zweden:

  Wedstrijdverslag Nederland – Zweden EK 2022 Engeland

  Eerste helft

  De wedstrijd tussen Nederland en Zweden op het EK 2022 in Engeland was er meteen één om warm van te lopen. Zowel de Oranje Leeuwinnen als Zweden zijn namelijk twee toplanden in het damesvoetbal. Het was de eerste wedstrijd in de groepsfase van het EK 2022 in poule C. Vroeg in de wedstrijd was er al meteen slecht nieuws voor de Oranje Leeuwinnen. Keepster Sari van Veenendaal botste hard met twee ploeggenoten bij een corner van Zweden. De keepster viel daardoor geblesseerd uit. Een kwartier na deze blessure scoorden de Zweden de 0-1. Door falen in de Nederlandse verdediging kon Zweden op voorsprong komen. Vlak daarna kwam de derde tegenvaller voor de Oranje Leeuwinnen.

  Verdedigster Aniek Nouwen klapte dubbel met haar enkel en viel ook geblesseerd uit. Vlak voor rust wist Nederland toch bijna op gelijke hoogste te komen. Een schot van Daniëlle van de Donk ging vlak over het Zweedse doel. Nederland ging met een 0-1 achterstand de rust in.

  Tweede helft

  In de tweede helft kwamen de Leeuwinnen beter uit de startblokken. Nederland ging steeds beter spelen en dit betaalde zich in de 52e minuut uit. Jill Roord kreeg de bal voor haar voeten en haalde meteen uit. Met een mooie curve verdween de bal in het Zweedse doel en kwam Oranje op gelijke hoogte. Hierna gingen de Oranje Leeuwinnen op zoek naar de voorsprong. Op een paar goede kansen na kwam geen van beide landen nog tot scoren. Daardoor eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel.

  Statistieken Oranje Leeuwinnen – Zweden EK 2022 Engeland

  De statistieken van de wedstrijd Nederland-Zweden:

  • ’36| 0-1 – J.l Andersson (Zweden)
  • ’45 | RUST
  • ’52 | 1-1 – J. Roord (Nederland)
  • ’90 | EINDE WEDSTRIJD (eindstand 1-1)

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *