Meteen naar de inhoud
Home » Nieuws » ORANJE LEEUWINNEN UITGESCHAKELD OP DE OLYMPISCHE SPELEN

ORANJE LEEUWINNEN UITGESCHAKELD OP DE OLYMPISCHE SPELEN

  Oranje Leeuwinnen uitgeschakeld: De Oranje Leeuwinnen hebben in de kwartfinale van het Olympisch voetbaltoernooi voor vrouwen verloren van de Verenigde Staten. Na reguliere speeltijd stond het 2-2 en ook na verlenging bleef het gelijk. Penalty’s moesten toen uitsluitsel bieden. Dit deed Amerika beter dan Nederland. De keepster van de VS, Alyssa Naeher, stopte de penalty’s van Vivianne Miedema en Aniek Nouwen.

  Oranje Leeuwinnen uitgeschakeld

  Oranje leeuwinnen uitgeschakeld: Nederland – USA (2-2)

  De Oranje Leeuwinnen zijn er niet in geslaagd de halve finale van het Olympisch voetbaltoernooi voor vrouwen te bereiken. De Verenigde Staten was na penalty’s te sterk voor “onze” Leeuwinnen.

  De wedstrijdsamenvatting:

  8′ Vivianne Miedema 1 – 0

  28′ Samantha Mewis 1 – 1

  31′ Lynn Williams 1 – 2

  Rust

  54′ Vivianne Miedema 2 – 2

  Einde reguliere speeltijd

  Penalty’s: 2-4

  Scheidsrechter: Kate Jacewicz

  Oranje Leeuwinnen uitgeschakeld: Penalty Lieke Martens

  In de 88e minuut kreeg Lieke Martens nog de uitgelezen kans om de Oranje Leeuwinnen naar de Olympische halve finale te schieten. De Nederlandse aanvalster mistte helaas. Hierdoor bleef het gelijk. Ook in de verlenging had Nederland nog kansen om de wedstrijd te winnen. Deze werden niet benut.

  Meeste afgekeurde doelpunten door de VAR

  In de verlenging werden er maar liefst 3 doelpunten afgekeurd door de Video Assistent Referee (VAR). Dit is een nieuw record. Alle doelpunten werden overigens wel terecht afgekeurd.

  Sarina Wiegman stopt

  Voor dit toernooi was al duidelijk dat Sarina Wiegman zou stoppen als bondscoach van de Oranje Leeuwinnen. Voor haar natuurlijk een bittere pil. Zij had graag nog eens als afscheidskado een titel met de Oranje Leeuwinnen willen winnen. Wiegman wordt de nieuwe bondscoach van de Engelse voetbalvrouwen.

  Opvolger Wiegman Oranje Leeuwinnen

  De Brit Mark Parsons volgt na de Olympische Spelen Sarina Wiegman op als bondscoach van de Oranje Leeuwinnen. Parsons is nu nog de coach van FC Portland Thorns in Amerika. De assistent van Parsons wordt Jessica Torny.

  Programma halve finale Olympische Spelen vrouwenvoetbal

  Benieuwd naar het programma voor de halve finales? Bekijk het speelschema Olympisch voetbaltoernooi voor vrouwen.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *