Meteen naar de inhoud
Home » Nieuws » Oranje Leeuwinnen op TV vandaag – Nederland vrouwen  – Cyprus vrouwen (8 april 2022)

Oranje Leeuwinnen op TV vandaag – Nederland vrouwen  – Cyprus vrouwen (8 april 2022)

  Oranje Leeuwinnen op TV kijken vandaag? Vandaag is de WK kwalificatie wedstrijd van de Oranje Leeuwinnen tegen Cyprus. De wedstrijd wordt live op TV uitgezonden. De Leeuwinnen staan er goed voor, ze staan namelijk bovenaan in de WK-kwalificatie groep. De tegenstander van de Leeuwinnen is Cyprus. Zij staan momenteel laatste in de poule. Voor de Oranje Leeuwinnen moet dit dus een eenvoudige klus worden. De wedstrijd is in z’n geheel live te zien bij de NPO. De wedstrijd wordt uitgezonden op NPO 3 (Nederland 3). Bovendien is de WK Kwalificatiewedstrijd een goede test voor het EK 2022 in Engeland dat op 6 juli 2022 van start gaat.

  • Nederland – Cyprus
  • 8 april 2022, 20:45 uur
  • Stadion Euroborg in Groningen
  Oranje Leeuwinnen op TV vandaag

  Oranje Leeuwinnen op TV vandaag

  De Oranje Leeuwinnen spelen vandaag hun WK Kwalificatie wedstrijd tegen Cyprus. Het is een wedstrijd die eenvoudig gewonnen moet worden door de speelsters van Oranje. Nederland speelde namelijk op 22 oktober ook al tegen Cyprus. Toen werd het in en tegen Cyprus maar liefst 8-0 voor de Oranje Leeuwinnen. De wedstrijd is live te zien op NPO 3.

  • Kwalificatiewedstrijd voor het WK 2022
  • Nederland (v) – Cyprus (v)
  • 8 april 2022
  • 20:45 uur
  • NPO 3 (Nederland 3)

  Nederlands vrouwenelftal op TV vandaag

  De wedstrijd Nederland – Cyprus kijk je live bij NPO 3. Het live verslag van de wedstrijd begint om 20:45 uur. Voor de wedstrijd zal een voorbeschouwing te zien zijn. Na de wedstrijd volgt er een analyse en nabeschouwing.

  Programma Oranje Leeuwinnen op Nederland 3 (NPO 3):

  • NOS WK Kwalificatie voetbal programma
  • 20:22 uur, voorbeschouwing Nederland – Cyprus
  • 20:45 uur, Nederland (v) – Cyprus (v) LIVE
  • 22:37 uur, nabeschouwing Nederland – Cyprus

  WK vrouwen 2023

  Het Wereldkampioenschap Voetbal voor vrouwen wordt in 2023 gehouden in Austalië en Nieuw-Zeeland. Er zullen dan voor het eerst 32 landen meedoen aan het WK voor vrouwen. Op het afgelopen WK in Frankrijk (in 2019) waren dit er nog maar 24. De Oranje vrouwen werden daar overigens tweede. Voor het WK 2023 spelen de Oranje vrouwen overigens eerst nog een groot toernooi. In juli gaat het EK 2022 voor vrouwen van start in Engeland.

  WK Kwalificatie Oranje Leeuwinnen

  De Oranje Leeuwinnen staan er goed voor om zich te kwalificeren voor het WK vrouwenvoetbal in 2023. Ze staan momenteel op de eerste plaats, maar IJsland heeft een wedstrijd minder gespeeld. De Oranje Leeuwinnen spelen op 6 september ook nog tegen IJsland. De wedstrijd tegen het veel zwakkere Cyprus moet in de Groningse Euroborg dan ook een doelpuntenfestijn gaan worden.

  Stand WK Kwalificatie Oranje Leeuwinnen

  Het Nederlands Vrouwenelftal staat momenteel bovenaan in poule C van het WK-Kwalificatie toernooi. De nummer één plaatst zich direct voor het WK 2023. De nummer twee van de poule moet play-off wedstrijden spelen om zich te kwalificeren.

  Poule C:

  #TEAMGSWGVPunten 
  1Nederland532011 
  2IJsland43019
  3Tsjechië41215
  4Wit-Rusland31114
  5Cyprus60151
  Stand poule Oranje Leeuwinnen WK Kwalificatie 2023

  Voetbal vandaag

  Naast de Oranje Leeuwinnen staan er vandaag nog meer voetbalwedstrijden op het programma. Zo wordt er onder andere gevoetbald in de Eredivisie, de Premier League en de Bundesliga. Benieuwd welke wedstrijden er vandaag nog meer op TV te zien zijn? Bekijk het overzicht van alle voetbalwedstrijden vandaag op TV.

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *