Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Opstelling Nederland – Ecuador

Opstelling Nederland – Ecuador

  Opstelling Nederland – Ecuador bekend; De opstelling voor Nederland – Ecuador is bekend. Oranje neemt het vandaag om 17:00 uur op tegen Ecuador in de tweede groepswedstrijd in poule A van het WK 2022. Nadat Nederland de eerste poulewedstrijd met 2-0 won van Senegal kan Oranje zich vandaag plaatsen voor de achtste finales van het WK 2022. De opstelling van het Nederlands Elftal voor het duel met Ecuador kent een aantal verrassingen.

  Opstelling Nederland – Ecuador

  Opstelling Nederland – Ecuador

  De (definitieve) opstelling voor Nederland – Ecuador is bekend. De bondscoach heeft een aantal wijzigingen doorgevoerd. Zo krijgt doelpuntenmaker Klaassen een basisplek ten koste van Vincent Janssen. Daarnaast is Matthijs de Ligt uit de opstelling van Nederland verdwenen. Voor hem komt Jurriën Timber in de plek.

  • Keeper: Noppert.
  • Verdediging: Dumfries, Timber, van Dijk, Aké en Blind.
  • Middenveld: De Jong, Berghuis en Klaassen.
  • Aanval: Gakpo en Bergwijn.

  Bekijk ook:

  Wijzigingen opstelling Nederlands Elftal

  Louis van Gaal voert dus een aantal wijzigingen door in zijn wedstrijdselectie voor het duel met Ecuador. Dit is niet zo gek, de eerste WK wedstrijd tegen Senegal verliep nog een beetje stroef. Daarom zal de bondscoach met de wijzigingen in de opstelling van Oranje iets dominanter willen zijn. Opvallend is dat Matthijs de Ligt er niet bij is tegen Ecuador. In de wedstrijd tegen Senegal stond de Ligt nog wel in de basis. Ook kiest van Gaal voor Klaassen. Daar is Vincent Janssen de dupe van.

  ErinEruit
  Davy KlaassenVincent Janssen
  Jurriën TimberMatthijs de Ligt
  Wijzigingen opstelling Nederlands Elftal – Ecuador (ten opzicht van Nederland – Senegal).

  Louis van Gaal over de opstelling van Nederland – Ecuador

  De bondscoach van het Nederlands Elftal, Louis van Gaal, liet gisteren nog weinig los over de opstelling van Oranje tegen Ecuador. De bondscoach zei “dat hij de bondscoach van Ecuador niet wijzer wilde maken”. Sindsdien wordt er volop gespeculeerd over de formatie van Oranje. Wel kon je tussen de regels door lezen dat Memphis Depay nog niet aan de aftrap zal verschijnen. Van Gaal gaf verder aan dat hij Ecuador een betere ploeg vindt dan Senegal. Het kan dus wel eens een lastige wedstrijd worden voor Oranje.

  Basisplek Klaassen en Timber

  Louis van Gaal kiest voor de wedstrijd tegen Ecuador voor twee wijzigingen. Davy Klaassen komt erin voor Vincent Janssen en Jurriën Timber komt op de plek van Matthijs de Ligt. Doordat Klaassen erin komt gaat Gakpo in de spits spelen samen met Bergwijn. Klaassen scoorde in de wedstrijd tegen Senegal. Met de wissel wil Louis van Gaal dus meer scorend vermogen in zijn elftal brengen.

  Memphis Depay Nederland – Ecuador

  Uit de persconferentie van Louis van Gaal kan worden opgemaakt dat Memphis Depay nog niet zal beginnen tegen Ecuador. Van Gaal zei over Depay dat hij maximaal 45 minuten kan spelen. Na het goede optreden van Andries Noppert in de eerste wedstrijd van Oranje zal hij ook tegen Ecuador het doel verdedigen.

  Over Nederland – Ecuador

  Nederland – Ecuador is de tweede wedstrijd van Oranje op het WK. Nadat de eerste groepswedstrijd in poule A met 2-0 werd gewonnen van Senegal staat nu het duel met Ecuador op het programma. Ook Ecuador won de eerste poulewedstrijd. Zij versloegen Qatar met 2-0. De winnaar van de wedstrijd Nederland – Ecuador pakt dus de koppositie in poule A. Bovendien plaatst de winnaar zich automatisch voor de achtste finales van het WK 2022.

  Nederland – Ecuador live

  Wil je de wedstrijd tussen Nederland en Ecuador live kijken? De tweede poulewedstrijd van het Nederlands Elftal in Poule A van het WK 2022 wordt live uitgezonden. Je kunt de wedstrijd ook via de radio volgen of via een stream. Oranje – Ecuador live kijken?

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *