Meteen naar de inhoud
Home » Nieuws » Oefenwedstrijd Engeland – Oranje Leeuwinnen op 24 juni 2022

Oefenwedstrijd Engeland – Oranje Leeuwinnen op 24 juni 2022

  Oefenwedstrijd Engeland – Oranje Leeuwinnen op 24 juni 2022: In aanloop naar het EK 2022 voor vrouwen spelen de Oranje Leeuwinnen een oefenwedstrijd tegen Engeland. Het is voor de Oranje Leeuwinnen een serieuze test voordat ze in actie komen op het EK 2022 in Engeland. Het is voor de Nederlandse voetbalvrouwen de eerste oefenwedstrijd voor het EK. De oefenwedstrijd van Nederland is bovendien het weerzien met de voormalige bondscoach van de Leeuwinnen, Sarina Wiegman.

  Oefenwedstrijd Engeland – Oranje Leeuwinnen op 24 juni 2022

  Oefenwedstrijd Engeland – Oranje Leeuwinnen op 24 juni 2022

  De Oranje vrouwen spelen op vrijdag 24 juni de eerste oefenwedstrijd ter voorbereiding op het EK 2022. Het is voor de vrouwen van Mark Parsons (bondscoach) de eerste grote test voordat op 6 juli 2022 het Europees Kampioenschap van start gaat.

  • Vriendschappelijke wedstrijd
  • 24 juni 2022
  • 21:00 uur (Nederlandse tijd)
  • Leeds
  • Elland Road Stadion

  EK vrouwen 2022

  De oefenwedstrijd is de eerste oefenpartij voor het EK 2022 in Engeland dat op 6 juli 2022 van start gaat. Het EK wordt  gehouden in Engeland dus het is voor Nederland een goede generale repetitie. Nederland is titelhouder nadat ze in 2017 in eigen land kampioen werden. Onder de nieuwe bondscoach (Mark Parsons) willen de Leeuwinnen de titel natuurlijk graag prolongeren. Nederland zit in poule C, samen met Zweden, Rusland en Finland. Al is het nog maar de vraag of de Russen in actie mogen komen. In verband met de oorlog in Oekraine zijn ze door de UEFA en FIFA geschorst voor deelname.

  Sarina Wiegman bondscoach Engeland

  Sarina Wiegman is de nieuwe bondscoach van Engeland. Daarvoor was ze 5,5 jaar de bondscoach van de Oranje Leeuwinnen. Het wordt voor haar dus een weerzien met haar oude team. Wiegman was zeer succesvol met de Leeuwinnen. Ze won voor het eerst in de geschiedenis het EK voor vrouwen in 2017. Bovendien haalde ze op het WK 2019 de finale. De WK finale werd helaas verloren van de VS.

  Bijnaam Engelse voetbalvrouwen

  Net zoals de Nederlandse voetbalvrouwen de “Oranje Leeuwinnen” worden genoemd, heeft ook de Engelse vrouwenploeg een bijnaam. De Engelse voetbal vrouwen worden ook wel de “Three Lionesses” genoemd. In het Nederlands betekent dit “Drie Leeuwinnen”.

  Oefenwedstrijd Engeland – Oranje Leeuwinnen op 24 juni 2022

  Wil je de wedstrijd tussen Engeland en de Oranje Leeuwinnen live op TV kijken? Bekijk dan waar het vrouwenvoetbal op TV te zien is.

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *