Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Marokko – Spanje WK 2022

Marokko – Spanje WK 2022

Marokko – Spanje achtste finale WK 2022 op tv kijken? Op dinsdag 6 december 2022 om 16:00 uur spelen Marokko en Spanje de achtste finale van het WK 2022 in Qatar. Ze zijn in deze achtste finale terecht te komen door te eindigen op de eerste of tweede plaats in de poulefase van het WK 2022. Dit is wedstrijdnummer 55 en deze wedstrijd wordt gespeeld in het stadion: Education City in Qatar. Education City ligt in Al Rayyan, 13 km ten Noordwesten van Doha. Wil je de wedstrijd Marokko – Spanje live op tv kijken? Dat kan! De wedstrijd wordt live op tv uitgezonden. De wedstrijd is te zien op NPO 1 (Nederland 1). Het Education City heeft een capaciteit van 40000 en hier nemen Marokko en Spanje het tegen elkaar op. De aftrap van deze WK knock-out fase wedstrijd is om 16:00 uur.

 • Wat: Wedstrijd in knock-out fase van het WK 2022.
 • Wie: Marokko – Spanje op tv.
 • Wanneer: dinsdag 6 december 2022.
 • Tijd: 16:00 uur.
 • Waar: Education City, Al Rayyan, 13 km ten Noordwesten van Doha.
 • Aantal Toeschouwers: 40000
 • Uitgezonden op: NPO (Kijk bij KPN | Kijk bij Ziggo|
Marokko - Spanje op tv

Marokko – Spanje op tv

Wil je Marokko – Spanje op tv kijken? De WK wedstrijd tussen Marokko uit en Spanje uit wordt namelijk live op tv uitgezonden. De wedstrijd is live te zien op de NPO en ook via livestreams. De aftrap van de wedstrijd is om 16:00 uur. Voorafgaand aan de wedstrijd is er een voorbeschouwing waarbij vanuit het stadion Education City vooruitgeblikt wordt naar de wedstrijd. Direct na afloop van de wedstrijd is er een nabeschouwing met daarin analyses, hoogtepunten en interviews met o.a. de bondscoaches Walid Regragui (MAR) en Luis Enrique (SPA).

 • Marokko – Spanje op TV
 • Half uur voor de wedstrijd start de voorbeschouwing MAR-SPA
 • 16:00 uur : Marokko – Spanje LIVE
 • Na de wedstrijd volgt een nabeschouwing van de wedstrijd.

Achtste Finale Marokko – Spanje

Alles over de achtste finale op het WK 2022 tussen Marokko en Spanje: Marokko gooit dit WK hoge ogen op en buiten het veld. Na een stroeve eerste wedstrijd staan na afloop van elke wedstrijd in Europese hoofdsteden auto’s in de brand. Met Hakim Ziyech in de ploeg is Marokko een serieuze outsider om rekening mee te houden. De Spanjaarden willen dit jaar niks minder dan het eindtoernooi winnen. De poule met o.a. Duitsland en Japan werd relatief eenvoudig overleeft. Nu maken ze zich klaar om door te stomen richting de finale.

 • De match wordt gespeeld in het stadion Education City met 40000 toeschouwers).
 • Competitie: WK 2022, achtstefinale, wedstrijd tussen Leeuwen van de Atlas en La Roja / La Furia Roja
 • De aftrap is om 16:00 uur.

Selectie Marokko

WK selectie van Marokko. Marokko ligt in het continent Afrika. De taal die gesproken wordt is Arabisch en door de tijdszone is het tijdverschil met Qatar 2 uur (later). Marokko staat momenteel op plaats 22e van de FIFA wereld ranglijst. De resultaten op het WK dragen bij aan de toekomstige positie. Marokko  gaat tijdens de achtste finale proberen van Spanje te winnen en daarmee de kwartifnale te bereiken. In de poulefase heeft Marokko al gespeeld tegen Kroatië, België en Canada.  De binnenlandse competitie heet De Botola Pro en de topclub is Wydad Casablanca (. De historische prestaties van op een WK zijn: 4 WK deelnames, 0 WK’s gewonnen en 0 WK finales gespeeld. Het beste resultaat van Marokko ooit op een WK is Achtste finales. Het elftal van Marokko heeft als bijnaam Leeuwen van de Atlas. De alltime topscorer van MAR is Ahmed Faras (36). Noureddine Naybet (115) is de record international met de meest gespeelde wedstrijden voor Marokko. De bondscoach van Marokko is Walid Regragui en samen met zijn sterspeler Hakim Ziyech wil hij de verwachtingen van de 36,91 miljoen fans uit Marokko overtreffen. Voor dat het WK begon verwachtten wij dat Marokko tijdens het WK 2022 zal stranden in de Achtste finales.

Over het Elftal van Spanje

De achtste finale gaat tegen Spanje. Lees hier meer informatie over het team van Spanje. Spanje ligt in het werelddeel Europa. In Spanje spreekt men Spaans en het tijdsverschil met Qatar is 1 uur (later). Spanje staat momenteel op positie 6e van de FIFA wereld ranglijst. De belangrijkste voetbalcompetitie in Spanje is La Liga en de grootste club van Spanje is Barcelona. Spanje heeft 16 keer meegedaan aan het WK. 16 heeft 1 WK’s gewonnen en 1 WK finales gespeeld. Het beste resultaat van Spanje op een WK voetbal is Eerste plaats. Spanje heeft als geuzennaam La Roja / La Furia Roja en ze zijn erop gebrand om Marokko te verslaan. De international met de meeste goals voor SPA is David Villa (59). De speler Sergio Ramos (180) heeft de meeste internationale wedstrijden gespeeld voor Spanje. De bondscoach van Spanje is Luis Enrique en een van de bekendste spelers uit het elftal is Pedri. In Spanje zijn er 47,35 miljoen supporters die Spanje naar de overwinning op Marokko gaan schreeuwen. De verwachtingen zijn hoog en wij denken dat Spanje tijdens het WK in Qatar de Halve finales zal bereiken.

Marokko – Spanje op de NPO

De achtste finale tussen Marokko en Spanje is live op tv te zien. Je kijkt de wedstrijd op NPO 1. De aftrap van de wedstrijd is om 16:00 uur. Voor deze WK achtste finale wedstrijd is er een voorbeschouwing te zien. Na afloop van de wedstrijd kijk je bij de NPO naar een uitgebreide analyse, hoogtepunten en interviews. Dit gebeurt tijdens de nabeschouwing.  

Stadion Marokko – Spanje: Education City


Marokko – Spanje wordt gespeeld in het stadion Education City. Education City heeft een capaciteit van 40000 toeschouwers. Het Education City is gelegen in Al Rayyan, 13 km ten Noordwesten van Doha.. De bouwkosten van dit stadion zijn 700 miljoen. Ook dit stadion is al eerder in beeld geweest binnen de voetballerij. In 2021 speelde Bayern München tegen Tigres de wereldbeker voor clubs (1-0). Education City Stadium is een bijzondere locatie. Het werpt een schitterend licht op de positie van Qatar als een dynamisch leercentrum voor studenten en academici in de Arabische wereld en daarbuiten. De gelijknamige locatie, Education City, is een levendig centrum van leren en kennis. Hierom heeft het stadion als bijnaam ‘de diamant van de woestijn’.

Marokko – Spanje Livestream

Ben jij op zoek naar een livestream tussen Marokko en Spanje? Bijvoorbeeld op je telefoon, tablet of laptop? Dan heb je verschillende opties. Ziggo en KPN klanten kunnen de wedstrijd via een app kijken. Daarnaast zijn meerdere matches de laatste jaren op Social Media te zien. Zo zijn er bijvoorbeeld al wedstrijden te zien op TikTok en YouTube. Deze wedstrijd uit de knock-out fase van het WK 2022 wordt via een livestream uitgezonden. Hierdoor kan je de wedstrijd altijd onderweg of op je werk kijken.  Er zijn een aantal methodes om de livestream van MAR – SPA te kijken. Bekijk hieronder een overzicht van de streams:

 • Livestream Marokko – Spanje via de NOS website
 • Livestream Marokko – Spanje via de KPN App
 • Livestream Marokko – Spanje via de Ziggo App

Marokko – Spanje bij KPN

Heb je een abonnement bij KPN en wil je Marokko-Spanje op tv kijken? Dat kan! Bij de NPO heb je toegang tot alle wedstrijden van het WK in Qatar. Je hebt voor NPO 1 geen abonnement nodig. Bij deze zender kijk je namelijk gratis als je klant bent bij KPN. Je vindt de gratis WK uitzending van de NPO bij KPN op kanaal 1 of 3. Wil je een wedstrijd op een ander kanaal kijken? Ook dat kan. Daarvoor heb je wellicht een abonnement nodig.

De wedstrijd Marokko – Spanje kijk je op NPO 1.

 • ESPN Compleet bij KPN: Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie, TOTO KNVB Beker, Major Soccer League, Europa League en de UEFA Conference League.
 • Ziggo Sport Totaal bij KPN: La Liga, Serie A, Champions League, Nations League, WK-kwalificiatie wedstrijden en de Spaanse en Italiaanse beker.
 • Viaplay bij KPN: Premier League, Bundesliga, Carabao Cup, EFL Championship, Zweedse competitie voor vrouwen en de Serie A (vrouwen).

Marokko – Spanje bij Ziggo

Wil je de voetbalwedstrijd tussen Marokko en Spanje tijdens het WK 2022 in Qatar bij Ziggo kijken? Als je een abonnement hebt bij Ziggo kun je alle wedstrijden van het WK 2022 kijken. Dit gaat gemakkelijk via de NPO zenders die in alle TV pakketten van Ziggo zitten. Daardoor kijk je dus alle wedstrijden uit de knock-out fase op tv. Daarnaast kun je bij Ziggo ook abonnementen afsluiten op alle andere Sportzenders zoals Ziggo Sport.

 • ESPN Compleet bij Ziggo: Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie, TOTO KNVB Beker, Major Soccer League, Europa League en de UEFA Conference League.
 • Ziggo Sport Totaal bij Ziggo: La Liga, Serie A, Champions League, Nations League, WK-kwalificiatie wedstrijden en de Spaanse en Italiaanse beker.
 • Viaplay bij Ziggo: Premier League, Bundesliga, Carabao Cup, EFL Championship, Zweedse competitie voor vrouwen en de Serie A (vrouwen).

GRATIS Marokko – Spanje kijken

Wil je gratis naar Marokko tegen Spanje kijken? Ook dat kan! Er zijn verschillende manieren om de wedstrijd gratis te kijken. Zo kan het zo zijn dat je al een abonnement hebt op een betaalde zender. Bijvoorbeeld om series, films of andere sporten te volgen. Daarnaast zijn de meeste wedstrijden van het WK 2022 via de website van de NOS te volgen. Op de NOS website staan de gratis livestreams klaar van de voetbalwedstrijden in Qatar.  Vrijwel elke  wedstrijd van het WK 2022 is te zien op het open net. Keuze zat dus om Marokko-Spanje gratis te bekijken.

Marokko – Spanje op de radio luisterenWil jij de achtste finale Marokko – Spanje via de radio volgen? Dat kan! Luister live naar het wedstrijdverslag van Marokko – Spanje op de radio. Van de Nederlandse WK wedstrijden wordt live verslag gedaan via Radio 1. Voor de overige wedstrijden uit de knock-out fase krijg je regelmatig updates via de radio. Je kan deze radiozender vinden via de FM frequentie, DAB+ en online via de webplayer. Lees hier alles over het volgen van het WK op de radio. Het radioverslag van de Nederlands elftal wedstrijden wordt gedaan door Jan Vincent van Zuiden. De analisten op NPO radio 1 zijn Hedwiges Maduro, Andries Jonker, Sjors Ultee en Leonne Stentler. De FM frequentie waarop Marokko – Spanje te volgen is verschilt. Zie hieronder het overzicht:

Marokko – Spanje luisteren in: Radio Frequentie Marokko – Spanje
Friesland 91.8 MHz en 95.0 MHz
Groningen 91.8 MHz
Drenthe 91.8 MHz
Overijssel 98.4 MHz
Gelderland 98.4 MHz, 98.6 MHz en 98.9 MHz
Flevoland 98.9 MHz
Utrecht 98.9 MHz
Noord-Holland 95.0 MHz en 98.9 MHz
Zuid-Holland 98.9 MHz
Zeeland 104.4 MHz
Noord-Brabant 98.9 MHz
Limburg 104.8 MHz en 105.3 MHz


Samenvatting Marokko – Spanje kijken

De samenvatting van Marokko – Spanje kijken? Wil je de wedstrijd tussen Marokko en Spanje nog eens rustig terugkijken? Dat kan! De samenvattingen van wedstrijden op het WK 2022 in Qatar worden uitgezonden op de NPO. Ben je op zoek naar andere samenvattingen? Dan kun je in onderstaand overzicht kijken op welke zender je de samenvattingen kunt vinden. Daarnaast zijn de samenvattingen van veel wedstrijden na afloop van het duel op YouTube te vinden.

NOS Studio Sport: Eredivisie en WK Qatar
ESPN: Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie, TOTO KNVB Beker, Major Soccer League, Europa League en de UEFA Conference League.
Ziggo Sport: La Liga, Serie A, Champions League, Nations League, WK-kwalificiatie wedstrijden en de Spaanse en Italiaanse beker.
Viaplay: Premier League, Bundesliga, Carabao Cup, EFL Championship, Zweedse competitie voor vrouwen en de Serie A (vrouwen).

Alle voetbalcompetities kijken?

Wil je alle voetbalwedstrijden op TV kijken? Je vindt een overzicht van alle providers en voetbal pakketten hieronder:

Providers:

Voetbal pakketten:

Voetbalwedstrijden vandaag

Er zijn natuurlijk vaak meerdere voetbalwedstrijden op een dag. Zeker tijdens het wereldkampioenschap voetbal in Qatar. Daarom hebben we een handig overzicht gemaakt waarin je in één oogopslag kunt zien welke voetbalwedstrijden er vandaag op tv zijn. Bovendien zie je meteen op welke zender je de wedstrijd kunt kijken. Dit is natuurlijk super handig! Ben je benieuwd naar het overzicht van alle voetbalwedstrijden vandaag op tv? Bekijk dan onze voetbal gids.

Meest gestelde vragen

Een overzicht van de meest gestelde vragen over de wedstrijd Marokko-Spanje:

Hoe laat is Marokko – Spanje op tv?

De aftrap van de wedstrijd tussen Marokko en Spanje is om 16:00 uur. Voor de match is er daarnaast een voorbeschouwing te zien. Bovendien kijk je na de wedstrijd naar een uitgebreide analyse, interviews en nabeschouwing.

Wordt Marokko – Spanje live op tv uitgezonden?

Ja de wedstrijd tussen Marokko () en Spanje () wordt live op tv uitgezonden. Daarnaast kun je de wedstrijd ook online kijken.

Op welke zender kan ik Marokko – Spanje kijken?

Je kijkt Marokko – Spanje op NPO.

Kan ik Marokko – Spanje ook online kijken?

Ja, je kunt de wedstrijd ook online kijken. Op je smartphone, tablet, pc of laptop kijk je de wedstrijd bij KPN hier en bij Ziggo hier.

Welke wedstrijden zijn er vandaag nog meer op tv?

Naast Marokko -Spanje zijn er nog meer wedstrijden op tv vandaag. Bekijk het volledige overzicht.

Wanneer is Marokko – Spanje op tv?

De WK 2022 wedstrijd tussen Marokko en Spanje wordt gespeeld op dinsdag 6 december 2022.

Waar wordt Marokko – Spanje uitgezonden?

Je kijkt Marokko – Spanje op NPO.

Kan ik gratis naar Marokko en Spanje op tv kijken?

Bij vrijwel alle TV providers zit de NPO in het basispakket. Je kunt dit controleren door naar de zender te gaan en te kijken of je een abonnement hebt. Zo kom je er achter of je gratis naar Marokko – Spanje kunt kijken. Daarnaast worden veel wedstrijden tijdens het WK in Qatar aangeboden via de website van de NOS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *