Meteen naar de inhoud
Home » Nieuws » Loting KNVB Beker op tv | halve finale 22/23

Loting KNVB Beker op tv | halve finale 22/23

  De loting voor de halve finale van de KNVB beker is live op tv te zien. Op zaterdag 4 maart 2023 wordt er geloot voor de halve finales van het bekertoernooi. Ajax, PSV, Feyenoord en SV Spakenburg hebben de halve finale van de KNVB beker bereikt. De eerste drie clubs staan wel vaker in de halve finale van het bekertoernooi, maar SV Spakenburg mag gerust een stunt genoemd worden. Het is pas de derde amateurclub ooit die de halve finale van de KNVB Beker bereikt. Wil je alles weten over de loting van de KNVB beker? Lees dan snel verder.

  • Wat: Loting halve finale KNVB Beker.
  • Wie: PSV, Feyenoord, Ajax en Spakenburg.
  • Wanneer: zaterdag 4 maart 2023
  • Hoe laat: Vanaf 22:30 uur.
  • Waar uitgezonden: ESPN 1, in het programma “de Eretribune”.
  • Bekijk ook: UITSLAG LOTING HALVE FINALE KNVB BEKER 22/23
  Loting KNVB beker op tv

  Loting KNVB Beker op tv

  Waar wordt de loting voor de KNVB beker uitgezonden? Natuurlijk is de loting van de KNVB beker live op tv te zien. De loting is op zaterdag 4 maart 2023 om 22:30 uur. De loting wordt live uitgezonden op ESPN 1. In het programma “De Eretribune” op ESPN 1 is de bekerloting live te zien. De loting begint om 22:30 uur. Natuurlijk zal de loting van het bekertoernooi vervolgens ook in de studio van de Eretribune besproken worden door de analisten.

  Bekerloting op tv: Wie doen er mee?

  Bij de bekerloting op tv worden er vier clubs verdeeld over twee wedstrijden. De vier clubs die meedoen aan de bekerloting voor de halve finale van het bekertoernooi zijn:

  1. Feyenoord
  2. PSV
  3. Ajax
  4. SV Spakenburg

  De grote verrassing in de halve finale is natuurlijk SV Spakenburg. Het is pas de derde club die de halve finale van de KNVB beker weet te bereiken. In 2016 bereikte VVSB de halve finale van de KNVB beker. Grote concurrent van Spakenburg, IJsselmeervogels haalde in 1975 de halve finale. Nu heeft dus ook Spakenburg de halve finales van het bekertoernooi bereikt.

  Programma halve finales KNVB beker

  De halve finales van de KNVB beker worden gespeeld op 4, 5 of 6 april 2023. De KNVB moet het definitieve speelschema voor de halve finales van het bekertoernooi nog bekendmaken. De datum voor de bekerfinale staat al wel vast. De finale wordt gespeeld op zondag 30 april 2023. Vanzelfsprekend wordt de finale gespeeld in De Kuip (Stadion Feijenoord).

  Wie tegen wie in de KNVB beker?

  De loting van de KNVB beker is een moment waar veel clubs naar uitkijken. Volgt er een eenvoudige tegenstander, of wordt het een zware wedstrijd? Er zit nog één amateurclub bij de laatste vier: SV Spakenburg. De drie topclubs zullen dus hopen op een loting tegen de amateurs van Spakenburg. Toch moet ook Spakenburg niet onderschat worden. Ze versloegen in de halve finale ook al FC Utrecht met maar liefst 1-4. Er gaat daarnaast sowieso een topwedstrijd komen in het bekertoernooi. Twee van klassieke “grote drie” (Ajax, PSV en Feyenoord) moeten tegen elkaar spelen. We kunnen dus uitkijken naar een prachtige loting.

  Amateurclub in de finale van de beker

  Het is nog nooit voorgekomen dat een amateurclub de finale van de KNVB beker haalde. Spakenburg kan dus geschiedenis gaan schrijven. Daarvoor moet het echter wel zien te winnen van een club uit “de grote drie”. Mocht Spakenburg de KNVB Bekerfinale halen, dan wordt er dus wel meteen geschiedenis geschreven. Natuurlijk is het bereiken van de halve finale al heel mooi, maar SV Spakenburg wil nu ook door naar de finale. Het zou natuurlijk helemaal uniek zijn als een amateurclub de beker wint.

  De klassieker in de KNVB beker

  Ook een scenario Ajax-Feyenoord of Feyenoord-Ajax is natuurlijk mogelijk. Toch willen veel supporters ook graag dat de finale van de KNVB beker tussen Ajax en Feyenoord gaat. Een klassieker in de bekerfinale is natuurlijk nog steeds mogelijk. Dan moeten de clubs elkaar nu ontlopen én bovendien allebei hun halve finale winnen.

  Waar wordt de loting uitgezonden?

  De loting van de KNVB beker is te zien op ESPN 1 en begint om 22:30 uur. Dit kanaal is gratis te zien bij alle providers. Je kunt de bekerfinale live zien in het programma “de Eretribune”. De zender waarop ESPN 1 te zien is, verschilt per provider. Hieronder zie je op welk kanaal je de loting van de beker kunt kijken:

  ProviderESPN 1Kijk live
  Canal Digitaal401>>> 
  Online.nl401>>> 
  Ziggo18>>> 
  KPN14>>> 
  T-Mobile150>>> 
  Caiway318>>> 
  DELTA421>>> 
  Solcon14>>> 
  Youfone21>>> 
  Loting KNVB Beker live kijken | op welke zender?

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *