Meteen naar de inhoud
Home » Nieuws » Frankrijk – Nederland op tv | EK 2022 Vrouwen | zaterdag 23 juli 2022

Frankrijk – Nederland op tv | EK 2022 Vrouwen | zaterdag 23 juli 2022

  Frankrijk – Nederland op tv kijken? Wil je de wedstrijd tussen Frankrijk (v) – Nederland (v) live op tv kijken? De wedstrijd op het EK 2022 voor vrouwen wordt live uitgezonden op NPO 1. Op NPO 1 (Nederland 1) kijk je de wedstrijd in de kwartfinale van het EK voor vrouwen 2022 (EURO 2021) live. Bovendien is er een uitgebreide voorbeschouwing te zien. Na afloop van de wedstrijd kun je kijken naar een uitgebreide analyse. De wedstrijd tussen de vrouwen van Frankrijk en de Oranje Leeuwinnen begint om 21:00 uur (Nederlandse tijd). De wedstrijd in de kwartfinale van het EK 2022 wordt gespeeld in het New York Stadium in Rotherham. De scheidsrechter is Ivana Martinčić (Kroatië).

  • Wat: EK vrouwen 2022.
  • Wie: Frankrijk (v) – Nederland (v)
  • Wanneer: zaterdag 23 juli 2022
  • Tijd: 21:00 uur.
  • Waar: New York Stadium in Rotherham (12,021 toeschouwers)
  • Uitgezonden op: NPO 1 (Nederland 1)
  • Kijk de wedstrijd live bij KPN of Ziggo.
  Frankrijk - Nederland op tv

  Frankrijk – Nederland op TV

  De wedstrijd Frankrijk – Nederland in de kwartfinale van het EK 2022 voor vrouwen wordt gespeeld op zaterdag 23 juli 2022. De wedstrijd begint om 21:00 uur. Voor die tijd zal er een voorbeschouwing van de wedstrijd zijn. Na de wedstrijd volgt een nabeschouwing en analyse van de wedstrijd.

  • De kwartfinale van het EK 2022 (vrouwen)
  • Frankrijk – Nederland op TV
  • 19:59 uur: Voorbeschouwing
  • 21:00 uur : Frankrijk – Nederland LIVE
  • 22:57 uur: Nabeschouwing en analyse

  Over Frankrijk – Nederland

  Alles over Frankrijk – Nederland:

  • Frankrijk staat op dit moment 3e op de FIFA World Ranking voor vrouwen.
  • Nederland staat op dit moment 4e op de FIFA World Ranking voor vrouwen.
  • De wedstrijd wordt gespeeld in het New York Stadium in Rotherham. Er kunnen in totaal 12,021 toeschouwers bij de wedstrijd aanwezig zijn. Het New York Stadium is één van de 9 stadions tijdens dit EK voor vrouwen.
  • De wedstrijd Frankrijk-Nederland kijk je dit EK live op tv.
  • Onze voorspelling van Frankrijk – Nederland: 1-2.

  De wedstrijd Frankrijk-Oranje Leeuwinnen belooft een waar spektakel te worden. De nummers 3 en 4 van de FIFA world ranking tegen elkaar staat natuurlijk garant voor een mooie, spannende wedstrijd. Dat beide landen aan elkaar gewaagd zijn blijkt ook wel uit het onderling resultaat: Frankrijk-Oranje Leeuwinnen werd zeven keer gespeeld. Beide landen wonnen 2x en 3x eindigde het gelijk. De wedstrijd wordt uitgebreid besproken bij Studio Engeland (Nederland 1).

  Kwartfinale EK 2022 vrouwen

  De wedstrijd tussen Frankrijk en Nederland is een wedstrijd in de kwartfinale van het EK 2022. De kwartfinales volgen direct op de poulefase van het EK. Er waren 4 verschillende poules (A t/m D) en uit iedere poule gingen de nummers één en twee door naar de kwartfinale. Frankrijk en Nederland hebben zich dus geplaatst voor de kwartfinale van het EK 2022.

  Frankrijk:

  Frankrijk eindigde als eerste in poule D. Het Franse vrouwenelftal eindigde daarmee boven België (2e), Ijsland (3e) en Italië (4e). Frankrijk won twee van de drie groepswedstrijden. Alleen tegen Ijsland werd met 1-1 gelijkgespeeld.

  Nederland:

  De Oranje Leeuwinnen eindigden als tweede in poule C. Ze zaten in de poule samen met Zweden (1e), Zwitserland (3e) en Portugal (4e). Van Zwitserland en Portugal werd gewonnen en tegen Zweden speelde Nederland gelijk. De Oranje Leeuwinnen eindigden uiteindelijk op doelsaldo tweede in poule C.

   

  Gekwalificeerde landen Kwartfinale EK 2022

  In totaal zijn er 8 landen geplaatst voor de kwartfinale van het EK 2022. De volgende landen hebben zich gekwalificeerd voor de kwartfinales:

  1. Engeland
  2. Spanje
  3. Duitsland
  4. Oostenrijk
  5. Zweden
  6. België (Red Flames)
  7. Frankrijk
  8. Nederland (Oranje Leeuwinnen)

  Frankrijk – Nederland bij NPO 1 (Nederland 1)

  Frankrijk – Nederland kijk je bij NPO 1 (Nederland 1). Je kijkt de wedstrijd hier:

  Wil je weten wanneer de Oranje Leeuwinnen in actie komen tijdens dit EK? Bekijk dan het speelschema van de Oranje Leeuwinnen. Benieuwd naar het volledige programma van de kwartfinale wedstrijden van het EK 2022 in Engeland? Bekijk dan het speelschema van de kwartfinale.

  EK vrouwen op TV

  Aan het begin van het toernooi deden er 16 landen mee aan het EK vrouwenvoetbal 2022. Er waren in totaal vier poules van vier landen. De nummers één en twee uit iedere poule hebben zich geplaatst voor de knock-out fase. Naast Frankrijk en Nederland hebben dus nog zes landen zich geplaatst voor de kwartfinale. Nu is het toernooi dus aangekomen bij de kwartfinale van het EK 2022. In totaal zijn er vier wedstrijden:

  • 20 juli 2022 (Engeland – Spanje)
  • 21 juli 2022 (Duitsland – Oostenrijk)
  • 22 juli 2022 (Zweden – België)
  • 23 juli 2022 (Frankrijk – Oranje Leeuwinnen)

  *Alle kwartfinale wedstrijden op het EK 2022 beginnen om 21:00 uur (Nederlandse tijd)

  Wil je geen wedstrijd missen dit EK? Bekijk dan onze pagina EK vrouwen 2022 op tv. Daar lees je onder meer hoe je de wedstrijd Frankrijk vrouwen – Nederland vrouwen kunt kijken:

  • Op tv
  • Online
  • Livestream
  • Vanuit het buitenland
  • Op je mobiel of tablet
  • Met een app

  Bovendien vind je allerlei informatie over uitzendingen rondom het EK 2022 voor vrouwen. Zo kun je bijvoorbeeld kijken naar NOS Sport Studio Engeland.

  Samenvatting Frankrijk – Nederland | EK 2022 vrouwen in Engeland

  Wil je de wedstrijd tussen Frankrijk en Nederland in de kwartfinale van het EK 2022 in Engeland terugkijken? Bekijk dan snel hoe je elke samenvatting van het EK 2022 in Engeland kunt kijken. Vlak na afloop van de wedstrijd komt de samenvatting van Frankrijk – Nederland online te staan. Dit zal ongeveer rond 22:57 uur zijn op zaterdag 23 juli 2022.

  Frankrijk-Nederland |

  De wedstrijd tussen Frankrijk en Nederland wordt uitgezonden op NPO 1. Bij de meeste providers vind je die zender gewoon op de zender Nederland 1. Omdat de wedstrijd in de kwartfinale van het EK 2022 gewoon op het open net te zien is, kijk je de wedstrijd dus helemaal gratis. Meer over de wedstrijd:

  Over Frankrijk op het EK 2022:

  Ondanks dat Frankrijk één van de toplanden in het vrouwenvoetbal is, wisten ze nog nooit een groot toernooi te winnen. Sterker nog, de vrouwen van Frankrijk kwamen nooit verder dan de kwartfinale. Daarom zal het Franse vrouwenelftal er nu extra op gebrand zijn om de Oranje Leeuwinnen te verslaan. Een bittere pil voor de Fransen: sterspeelster Marie-Antoinette Katoto is geblesseerd geraakt. Bovendien is er altijd een hoop gedoe om het Franse vrouwenelftal. Dit zal het team ook niet ten goede komen.

  Over Nederland op het EK 2022:

  De Oranje Leeuwinnen hoopten eerste in de poule te eindigen om zo het sterke Frankrijk te kunnen ontlopen. Doordat ze op doelsaldo tweede eindigen wacht nu in de kwartfinale een zware wedstrijd. Bovendien vallen de Nederlandse voetbalvrouwen bij bosjes om. Sterspeelster Lieke Martens en vaste keepster Sari van Veenendaal zijn geblesseerd uitgevallen. Ook waren Miedema en Groenen uitgeschakeld wegens het Coronavirus. Maar zij zijn er gelukkig allebei weer bij. Dit zorgt voor een euforische stemming in de ploeg van bondscoach Mark Parsons.

  EK vrouwen op TV kijken

  Wil je weten welke wedstrijden er vandaag gespeeld worden op het EK voor vrouwen? Bekijk dan het volledige speelschema EK vrouwen 2022. Ook kun je onze pagina voetbal vandaag bekijken. Daar zie je precies welke voetbalwedstrijden er vandaag op welke zender uitgezonden worden. Daarnaast vertellen we je alles over waar je het EK vrouwenvoetbal op tv kunt kijken.

  EK vrouwenvoetbal in Engeland

  Het EK vrouwenvoetbal van 2022 duurt van 6 juli 2022 t/m 31 juli 2022. Op 31 juli wordt de finale van het EK 2022 gespeeld. Er doen in totaal 16 landen mee aan het EK 2022. De wedstrijd van tussen Frankrijk en  Nederland is een wedstrijd in de kwartfinale van het EK. Daar doen nog acht landen aan mee. De finale van het EK 2022 voor vrouwen wordt gespeeld op 31 juli 2022.

  De meeste tickets voor het EK in Engeland zijn al verkocht, maar er zijn nog wat kaarten beschikbaar. Wil je het EK 2022 in Engeland bezoeken? Bekijk dan alle tickets voor het EK 2022 (EURO 2021).

  Al het voetbal op tv

  Wil je daarnaast weten waar je alle voetbalcompetities op TV kunt kijken? Wij hebben voor jou uitgezocht waar je alle voetbalwedstrijden op TV kunt kijken. Per provider en per competitie. Bekijk het overzicht:

  Providers

  Voetbal pakketten

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *