Meteen naar de inhoud
Home » Nieuws » Engeland – Zweden op tv | EK 2022 Vrouwen | dinsdag 26 juli 2022

Engeland – Zweden op tv | EK 2022 Vrouwen | dinsdag 26 juli 2022

  Engeland – Zweden op tv kijken? Wil je de wedstrijd tussen Engeland (v) – Zweden (v) live op tv kijken? De wedstrijd op het EK 2022 voor vrouwen wordt live uitgezonden op NPO 1. Op NPO 1 (Nederland 1) kijk je de wedstrijd in de halve finale van het EK voor vrouwen 2022 (EURO 2021) live. Bovendien is er een uitgebreide voorbeschouwing te zien. Na afloop van de wedstrijd kun je kijken naar een uitgebreide analyse. De wedstrijd tussen de vrouwen van Engeland en Zweden begint om 21:00 uur (Nederlandse tijd). De wedstrijd in de halve finale van het EK 2022 wordt gespeeld in het Bramall Lane in Sheffield. De scheidsrechter is Esther Staubli (Zwitserland).
  • Wat: EK vrouwen 2022.
  • Wie: Engeland (v) – Zweden (v)
  • Wanneer: dinsdag 26 juli 2022
  • Tijd: 21:00 uur.
  • Waar: Bramall Lane in Sheffield (32,050 toeschouwers)
  • Uitgezonden op: NPO 1 (Nederland 1)
  Engeland - Zweden op TV

  Engeland – Zweden op TV

  De wedstrijd Engeland – Zweden in de halve finale van het EK 2022 voor vrouwen wordt gespeeld op dinsdag 26 juli 2022. De wedstrijd begint om 21:00 uur. Voor die tijd zal er een voorbeschouwing van de wedstrijd zijn. Na de wedstrijd volgt een nabeschouwing en analyse van de wedstrijd.
  • De halve finale van het EK 2022 (vrouwen)
  • Engeland – Zweden op TV
  • 20:29 uur: Voorbeschouwing
  • 21:00 uur : Engeland – Zweden LIVE
  • 23:00 uur: Nabeschouwing en analyse

  Over Engeland – Zweden

  Alles over Engeland – Zweden:
  • Engeland staat op dit moment 8e op de FIFA World Ranking voor vrouwen.
  • Zweden staat op dit moment 2e op de FIFA World Ranking voor vrouwen.
  • De wedstrijd wordt gespeeld in het Bramall Lane in Sheffield. Er kunnen in totaal 32,050 toeschouwers bij de wedstrijd aanwezig zijn. Het Bramall Lane is één van de 9 stadions tijdens dit EK voor vrouwen.
  • De wedstrijd Engeland-Zweden kijk je dit EK live op tv.
  • Onze voorspelling van Engeland – Zweden: 2-2 (Engeland wint na penalty’s).
  De wedstrijd tussen Engeland (vrouwen) en Zweden (vrouwen) belooft een echte kraker te worden. Zweden is op papier beter, maar Engeland heeft natuurlijk het thuisvoordeel en de steun van duizenden Engelse fans. Bovendien heeft Engeland dit toernooi al meer weten te overtuigen dan de Zweden. Het wordt dus een echte strijd tussen wilskracht, doorzettingsvermogen en passie (Engeland) tegenover de klasse, kwaliteit en ervaring van de Zweden. Engeland zal er alles aan doen om als organiserende land de finale te bereiken. De Zweedse voetbalvrouwen zijn aan de andere kant heel efficiënt. Het is dus zeker de moeite waard om de halve finale van EURO 2022 voor vrouwen te kijken.

  Halve finale EK 2022 vrouwen

  De wedstrijd tussen Engeland en Zweden is een wedstrijd in de halve finale van het EK 2022. De halve finales volgen direct op de kwartfinales van het EK. Er waren 4 verschillende poules (A t/m D) en uit iedere poule gingen de nummers één en twee door naar de kwartfinale. Na de kwartfinales blijven er nog 4 landen over. Deze gaan door naar de halve finales. De landen die zich gekwalificeerd hebben voor de halve finales zijn: Engeland, Zweden, Frankrijk en Duitsland. De Oranje Leeuwinnen zijn uitgeschakeld. Engeland en Zweden hebben zich dus geplaatst voor de halve finales van het EK 2022.
  Engeland:
  Nadat Engeland ongeslagen en bovendien zonder tegendoelpunten winnaar werd van poule A, wachtte in de kwartfinale Spanje. Het gastland had een verlenging nodig om de Spanjaarden op de knieën te krijgen. In de verlenging werd het door een goal van Georgia Stanway 2-1 voor Engeland.
  Zweden:
  Zweden eindigde eerste in poule C. Dit was overigens ook de poule van de Oranje Leeuwinnen, die genoegen moesten nemen met de tweede plaats. Door de eerste plek van Zweden moesten ze in de kwartfinale tegen België. Lang hielden de Belgen stand, maar Zweden was duidelijk de betere ploeg. In de extra speeltijd (90+2) wisten de Zweden de Red Flames toch te kloppen. Daardoor staan ze nu in de halve finale tegen Engeland.  

  Gekwalificeerde landen Halve finale EK 2022

  In totaal zijn er 4 landen geplaatst voor de halve finale van het EK 2022. De volgende landen hebben zich gekwalificeerd voor de halve finales:
  1. Engeland
  2. Duitsland
  3. Zweden
  4. Frankrijk

  Engeland – Zweden bij NPO 1 (Nederland 1)

  Engeland – Zweden kijk je bij NPO 1 (Nederland 1). Je kijkt de wedstrijd hier: Wil je weten wanneer de Oranje Leeuwinnen in actie komen tijdens dit EK? Bekijk dan het speelschema van de Oranje Leeuwinnen. Benieuwd naar het volledige programma van de halve finale wedstrijden van het EK 2022 in Engeland? Bekijk dan het speelschema van de halve finale.

  EK vrouwen op TV

  Aan het begin van het toernooi deden er 16 landen mee aan het EK vrouwenvoetbal 2022. Er waren in totaal vier poules van vier landen. De nummers één en twee uit iedere poule hebben zich geplaatst voor de knock-out fase. Naast Engeland en Zweden hebben dus nog 2 landen zich geplaatst voor de halve finales. Nu is het toernooi dus aangekomen bij de halve finale van het EK 2022. In totaal zijn er twee halve finale wedstrijden:
  • 26 juli 2022 (Engeland – Zweden)
  • 27 juli 2022 (Duitsland – Frankrijk)
  *Alle halve finale wedstrijden op het EK 2022 beginnen om 21:00 uur (Nederlandse tijd) Wil je geen wedstrijd missen dit EK? Bekijk dan onze pagina EK vrouwen 2022 op tv. Daar lees je onder meer hoe je de wedstrijd Engeland vrouwen – Zweden vrouwen kunt kijken:
  • Op tv
  • Online
  • Livestream
  • Vanuit het buitenland
  • Op je mobiel of tablet
  • Met een app
  Bovendien vind je allerlei informatie over uitzendingen rondom het EK 2022 voor vrouwen. Zo kun je bijvoorbeeld kijken naar NOS Sport Studio Engeland.

  Samenvatting Engeland – Zweden | EK 2022 vrouwen in Engeland

  Wil je de wedstrijd tussen Engeland en Zweden in de halve finale van het EK 2022 in Engeland terugkijken? Bekijk dan snel hoe je elke samenvatting van het EK 2022 in Engeland kunt kijken. Vlak na afloop van de wedstrijd komt de samenvatting van Engeland – Zweden online te staan. Dit zal ongeveer rond 23:00 uur zijn op dinsdag 26 juli 2022.

  Engeland-Zweden |

  De wedstrijd tussen Engeland en Zweden wordt uitgezonden op NPO 1. Bij de meeste providers vind je die zender gewoon op de zender Nederland 1. Omdat de wedstrijd in de halve finale van het EK 2022 gewoon op het open net te zien is, kijk je de wedstrijd dus helemaal gratis. Meer over de wedstrijd:

  Over Engeland op het EK 2022:

  Engeland is natuurlijk het gastland dit toernooi. Doordat het EK 2022 in Engeland gehouden wordt, zijn er veel Engelse fans bij de wedstrijden van de Engelse voetbalvrouwen aanwezig. Dit geeft “The Lionesses”, zoals het Engelse vrouwenelftal ook wordt genoemd, natuurlijk een enorme boost. Ze zijn dit toernooi sterk begonnen en zullen er alles aan doen om de EK titel te pakken.

  Over Zweden op het EK 2022:

  Zweden staat niet voor niets op de 2e plek in de FIFA ranking. Het is een zeer sterke ploeg met een mix van ervaren speelsters en jonge talenten. Het Zweedse vrouwenelftal heeft alleen nog niet écht kunnen overtuigen dit toernooi. Tegen de grotere voetballanden zoals Nederland en Spanje hebben ze het toch lastig. Daarentegen hebben ze wel steeds aan het langste eind getrokken. In de kwartfinale tegen het op papier veel zwakkere België hadden de Zweedse voetbalvrouwen het ook al lastig. Kan het Zweedse vrouwenteam hun normale topvorm weer hervinden in de halve finale tegen Engeland?

  EK vrouwen op TV kijken

  Wil je weten welke wedstrijden er vandaag gespeeld worden op het EK voor vrouwen? Bekijk dan het volledige speelschema EK vrouwen 2022. Ook kun je onze pagina voetbal vandaag bekijken. Daar zie je precies welke voetbalwedstrijden er vandaag op welke zender uitgezonden worden. Daarnaast vertellen we je alles over waar je het EK vrouwenvoetbal op tv kunt kijken.

  EK vrouwenvoetbal in Engeland

  Het EK vrouwenvoetbal van 2022 duurt van 6 juli 2022 t/m 31 juli 2022. Op 31 juli wordt de finale van het EK 2022 gespeeld. Er doen in totaal 16 landen mee aan het EK 2022. De wedstrijd van tussen Engeland en  Zweden is een wedstrijd in de halve finale van het EK. Daar doen nog vier landen aan mee. De finale van het EK 2022 voor vrouwen wordt gespeeld op 31 juli 2022 om 18:00 uur. De meeste tickets voor het EK in Engeland zijn al verkocht, maar er zijn nog wat kaarten beschikbaar. Wil je het EK 2022 in Engeland bezoeken? Bekijk dan alle tickets voor het EK 2022 (EURO 2021).

  Al het voetbal op tv

  Wil je daarnaast weten waar je alle voetbalcompetities op TV kunt kijken? Wij hebben voor jou uitgezocht waar je alle voetbalwedstrijden op TV kunt kijken. Per provider en per competitie. Bekijk het overzicht: Providers Voetbal pakketten

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *