Meteen naar de inhoud
Home » Nieuws » Engeland – Spanje op tv | EK 2022 Vrouwen | woensdag 20 juli 2022

Engeland – Spanje op tv | EK 2022 Vrouwen | woensdag 20 juli 2022

  Engeland – Spanje op tv kijken? Wil je de wedstrijd tussen Engeland (v) – Spanje (v) live op tv kijken? De wedstrijd op het EK 2022 voor vrouwen wordt live uitgezonden op NPO 3. Op NPO 3 (Nederland 3) kijk je de wedstrijd in de kwartfinale van het EK voor vrouwen 2022 (EURO 2021) live. Bovendien is er een uitgebreide voorbeschouwing te zien. Na afloop van de wedstrijd kun je kijken naar een uitgebreide analyse. De wedstrijd tussen de vrouwen van Engeland en Spanje begint om 21:00 uur (Nederlandse tijd). De wedstrijd in de kwartfinale van het EK 2022 wordt gespeeld in het Brighton & Hove Community Stadium in Brighton & Hove. De scheidsrechter is Stephanie Frappart (Frankrijk).
  • Wat: EK vrouwen 2022.
  • Wie: Engeland (v) – Spanje (v)
  • Wanneer: woensdag 20 juli 2022
  • Tijd: 21:00 uur.
  • Waar: Brighton & Hove Community Stadium in Brighton & Hove (31,800 toeschouwers)
  • Uitgezonden op: NPO 3 (Nederland 3)
  Engeland - Spanje op TV

  Engeland – Spanje op TV

  De wedstrijd Engeland – Spanje in de kwartfinale van het EK 2022 voor vrouwen wordt gespeeld op woensdag 20 juli 2022. De wedstrijd begint om 21:00 uur. Voor die tijd zal er een voorbeschouwing van de wedstrijd zijn. Na de wedstrijd volgt een nabeschouwing en analyse van de wedstrijd.
  • De kwartfinale van het EK 2022 (vrouwen)
  • Engeland – Spanje op TV
  • 20:20 uur: Voorbeschouwing
  • 21:00 uur : Engeland – Spanje LIVE
  • 23:00 uur: Nabeschouwing en analyse

  Over Engeland – Spanje

  Alles over Engeland – Spanje:
  • Engeland staat op dit moment 8e op de FIFA World Ranking voor vrouwen.
  • Spanje staat op dit moment 7e op de FIFA World Ranking voor vrouwen.
  • De wedstrijd wordt gespeeld in het Brighton & Hove Community Stadium in Brighton & Hove. Er kunnen in totaal 31,800 toeschouwers bij de wedstrijd aanwezig zijn. Het Brighton & Hove Community Stadium is één van de 9 stadions tijdens dit EK voor vrouwen.
  • De wedstrijd Engeland-Spanje kijk je dit EK live op tv.
  • Onze voorspelling van Engeland – Spanje: 2-1.
  De wedstrijd Engeland – Spanje in de kwartfinale van het EK 2022 voor vrouwen is meteen een zeer spannende op papier. De ploegen zijn aan elkaar gewaagd. Engeland staat momenteel achtste op de FIFA ranking en Spanje zevende. Ook hieruit blijkt dat het wel eens een zeer spannende wedstrijd kan gaan worden. Kan Spanje tegenstand bieden tegen de Engelsen? De vrouwen van Engeland voelen zich natuurlijk als een vis in het water in eigen land. Gesteund door tienduizenden fans lijken ze op rozen te zitten. Het is dus aan Spanje om te laten zien dat ze hier goed mee om kunnen gaan.

  Kwartfinale EK 2022 vrouwen

  De wedstrijd tussen Engeland en Spanje is een wedstrijd in de kwartfinale van het EK 2022. De kwartfinales volgen direct op de poulefase van het EK. Er waren 4 verschillende poules (A t/m D) en uit iedere poule gingen de nummers één en twee door naar de kwartfinale. Engeland en Spanje hebben zich dus geplaatst voor de kwartfinale van het EK 2022.
  Engeland:
  Engeland werd eerste in poule A. Bovendien wisten ze alle drie de poulewedstrijden te winnen. Ze zaten in een poule met Oostenrijk (2e), Noorwegen (3e) en Noord-Ierland (4e).
  Spanje:
  Spanje werd 2e in poule B. Ze wonnen twee van de drie poulewedstrijden. Slechts één keer werd er verloren. Ze zaten in een poule met Duitsland (1e), Denemarken (3e) en Finland (4e).  

  Gekwalificeerde landen Kwartfinale EK 2022

  In totaal zijn er 8 landen geplaatst voor de kwartfinale van het EK 2022. De volgende landen hebben zich gekwalificeerd voor de kwartfinales:
  1. Engeland
  2. Spanje
  3. Duitsland
  4. Oostenrijk
  5. Zweden
  6. België (Red Flames)
  7. Frankrijk
  8. Nederland (Oranje Leeuwinnen)

  Engeland – Spanje bij NPO 3 (Nederland 3)

  Engeland – Spanje kijk je bij NPO 3 (Nederland 3). Je kijkt de wedstrijd hier: Wil je weten wanneer de Oranje Leeuwinnen in actie komen tijdens dit EK? Bekijk dan het speelschema van de Oranje Leeuwinnen. Benieuwd naar het volledige programma van de kwartfinale wedstrijden van het EK 2022 in Engeland? Bekijk dan het speelschema van de kwartfinale.

  EK vrouwen op TV

  Aan het begin van het toernooi deden er 16 landen mee aan het EK vrouwenvoetbal 2022. Er waren in totaal vier poules van vier landen. De nummers één en twee uit iedere poule hebben zich geplaatst voor de knock-out fase. Naast Engeland en Spanje hebben dus nog zes landen zich geplaatst voor de kwartfinale. Nu is het toernooi dus aangekomen bij de kwartfinale van het EK 2022. In totaal zijn er vier wedstrijden:
  • 20 juli 2022 (Engeland – Spanje)
  • 21 juli 2022 (Duitsland – Oostenrijk)
  • 22 juli 2022 (Zweden – België)
  • 23 juli 2022 (Frankrijk – Oranje Leeuwinnen)
  *Alle kwartfinale wedstrijden op het EK 2022 beginnen om 21:00 uur (Nederlandse tijd) Wil je geen wedstrijd missen dit EK? Bekijk dan onze pagina EK vrouwen 2022 op tv. Daar lees je onder meer hoe je de wedstrijd Engeland vrouwen – Spanje vrouwen kunt kijken:
  • Op tv
  • Online
  • Livestream
  • Vanuit het buitenland
  • Op je mobiel of tablet
  • Met een app
  Bovendien vind je allerlei informatie over uitzendingen rondom het EK 2022 voor vrouwen. Zo kun je bijvoorbeeld kijken naar NOS Sport Studio Engeland.

  Samenvatting Engeland – Spanje | EK 2022 vrouwen in Engeland

  Wil je de wedstrijd tussen Engeland en Spanje in de kwartfinale van het EK 2022 in Engeland terugkijken? Bekijk dan snel hoe je elke samenvatting van het EK 2022 in Engeland kunt kijken. Vlak na afloop van de wedstrijd komt de samenvatting van Engeland – Spanje online te staan. Dit zal ongeveer rond 23:00 uur zijn op woensdag 20 juli 2022.

  Engeland-Spanje |

  De wedstrijd tussen Engeland en Spanje wordt uitgezonden op NPO 3. Bij de meeste providers vind je die zender gewoon op de zender Nederland 3. Omdat de wedstrijd in de kwartfinale van het EK 2022 gewoon op het open net te zien is, kijk je de wedstrijd dus helemaal gratis. Meer over de wedstrijd:

  Over Engeland op het EK 2022:

  Engeland is natuurlijk het organiserende land dit EK. Daarom zullen ze als gastland zo ver mogelijk in het toernooi willen komen. Met de steun van duizenden fans maakt Engeland een goede kans op de titel. Dat blijkt ook wel uit de poulefase, waarin ze geen enkele wedstrijd verloren. Het Engels vrouwenelftal heeft ook een Nederlands tintje. Ex-bondscoach van de Oranje Leeuwinnen, Sarina Wiegman, is nu de bondscoach van Engeland. Een extra reden dus om de Engelse voetbalvrouwen nauwlettend te volgen tijdens dit EK voor vrouwen.

  Over Spanje op het EK 2022:

  Spanje is altijd één van de titelkandidaten op grote toernooien. Zowel bij de mannen als bij de vrouwen is Spanje vooraf altijd één van de kanshebbers op de eindzege. Nu treffen ze het op papier gelijkwaardige Engeland. Omdat Engeland het gastland is, zal het een zware kluif worden voor de Spaanse voetbalvrouwen. Bovendien strandde de ploeg van bondscoach Ignacio Quereda de afgelopen twee EK’s in de kwartfinale. Dat willen ze nu natuurlijk niet weer laten gebeuren.

  EK vrouwen op TV kijken

  Wil je weten welke wedstrijden er vandaag gespeeld worden op het EK voor vrouwen? Bekijk dan het volledige speelschema EK vrouwen 2022. Ook kun je onze pagina voetbal vandaag bekijken. Daar zie je precies welke voetbalwedstrijden er vandaag op welke zender uitgezonden worden. Daarnaast vertellen we je alles over waar je het EK vrouwenvoetbal op tv kunt kijken.

  EK vrouwenvoetbal in Engeland

  Het EK vrouwenvoetbal van 2022 duurt van 6 juli 2022 t/m 31 juli 2022. Op 31 juli wordt de finale van het EK 2022 gespeeld. Er doen in totaal 16 landen mee aan het EK 2022. De wedstrijd van tussen Engeland en  Spanje is een wedstrijd in de kwartfinale van het EK. Daar doen nog acht landen aan mee. De finale van het EK 2022 voor vrouwen wordt gespeeld op 31 juli 2022. De meeste tickets voor het EK in Engeland zijn al verkocht, maar er zijn nog wat kaarten beschikbaar. Wil je het EK 2022 in Engeland bezoeken? Bekijk dan alle tickets voor het EK 2022 (EURO 2021).

  Al het voetbal op tv

  Wil je daarnaast weten waar je alle voetbalcompetities op TV kunt kijken? Wij hebben voor jou uitgezocht waar je alle voetbalwedstrijden op TV kunt kijken. Per provider en per competitie. Bekijk het overzicht: Providers Voetbal pakketten

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *