Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Engeland – Frankrijk WK 2022

Engeland – Frankrijk WK 2022

Engeland – Frankrijk kwartfinale WK 2022 op tv kijken? Op 10 December 2022 om 20:00 uur spelen Engeland en Frankrijk de kwartfinale van het WK 2022 in Qatar. Ze zijn in deze kwartfinale terecht te komen door te eindigen op de eerste of tweede plaats in de poulefase van het WK 2022. Dit is wedstrijdnummer en deze wedstrijd wordt gespeeld in het stadion: Al Bayt in Qatar. Al Bayt ligt in Al Khor, 35 km ten noorden van Doha. Wil je de wedstrijd Engeland – Frankrijk live op tv kijken? Dat kan! De wedstrijd wordt live op tv uitgezonden. De wedstrijd is te zien op NPO 1 (Nederland 1). Het Al Bayt heeft een capaciteit van 60000 en hier nemen Engeland en Frankrijk het tegen elkaar op. De aftrap van deze WK knock-out fase wedstrijd is om 20:00 uur.

 • Wat: Wedstrijd in knock-out fase van het WK 2022.
 • Wie: Engeland – Frankrijk op tv.
 • Wanneer: 10 December 2022.
 • Tijd: 20:00 uur.
 • Waar: Al Bayt, Al Khor, 35 km ten noorden van Doha.
 • Aantal Toeschouwers: 60000
 • Uitgezonden op: NPO (Kijk bij KPN | Kijk bij Ziggo|
Engeland - Frankrijk op tv

Engeland – Frankrijk op tv

Wil je Engeland – Frankrijk op tv kijken? De WK wedstrijd tussen Engeland uit en Frankrijk uit wordt namelijk live op tv uitgezonden. De wedstrijd is live te zien op de NPO en ook via livestreams. De aftrap van de wedstrijd is om 20:00 uur. Voorafgaand aan de wedstrijd is er een voorbeschouwing waarbij vanuit het stadion Al Bayt vooruitgeblikt wordt naar de wedstrijd. Direct na afloop van de wedstrijd is er een nabeschouwing met daarin analyses, hoogtepunten en interviews met o.a. de bondscoaches Gareth Southgate (ENG) en Didier Deschamps (FRA).

 • Engeland – Frankrijk op TV
 • Half uur voor de wedstrijd start de voorbeschouwing ENG-FRA
 • 20:00 uur : Engeland – Frankrijk LIVE
 • Na de wedstrijd volgt een nabeschouwing van de wedstrijd.

Kwart Finale Engeland – Frankrijk

Alles over de kwartfinale op het WK 2022 tussen Engeland en Frankrijk: Engeland neemt het in de kwartfinale op tegen Frankrijk. Na een eenvoudige overwinning op Senegal wordt Engeland in de kwartfinale voor het eerst getest. En wat voor een test: spelen tegen een kandidaat voor het wereld kampioenschap. Frankrijk heeft een gebalanceerde ploeg en met sterspeler Mbappe en Giroud levensgevaarlijke voorhoede. Wij verwachten een spannende wedstrijd met uiteindelijk een overwinning voor Frankrijk.

 • De match wordt gespeeld in het stadion Al Bayt met 60000 toeschouwers).
 • Competitie: WK 2022, kwartfinale, wedstrijd tussen Three Lions en Les Bleus
 • De aftrap is om 20:00 uur.

Selectie Engeland

WK selectie van Engeland. Engeland ligt in het continent Europa. De taal die gesproken wordt is Engels en door de tijdszone is het tijdverschil met Qatar 2 uur (later). Engeland staat momenteel op plaats 5e van de FIFA wereld ranglijst. De resultaten op het WK dragen bij aan de toekomstige positie. Engeland  gaat tijdens de kwartfinale proberen van Frankrijk te winnen en daarmee de kwartifnale te bereiken. In de poulefase heeft Engeland al gespeeld tegen Iran, Verenigde Staten en Wales.  De binnenlandse competitie heet Premiere League en de topclub is Liverpool. De historische prestaties van op een WK zijn: 14 WK deelnames, 1 WK’s gewonnen en 1 WK finales gespeeld. Het beste resultaat van Engeland ooit op een WK is Eerste plaats. Het elftal van Engeland heeft als bijnaam Three Lions. De alltime topscorer van ENG is Wayne Rooney (53). Peter Shilton (125) is de record international met de meest gespeelde wedstrijden voor Engeland. De bondscoach van Engeland is Gareth Southgate en samen met zijn sterspeler Harry Kane wil hij de verwachtingen van de 55,98 miljoen fans uit Engeland overtreffen. Voor dat het WK begon verwachtten wij dat Engeland tijdens het WK 2022 zal stranden in de Achtste finales.

Over het Elftal van Frankrijk

De kwartfinale gaat tegen Frankrijk. Lees hier meer informatie over het team van Frankrijk. Frankrijk ligt in het werelddeel Europa. In Frankrijk spreekt men Frans en het tijdsverschil met Qatar is 1 uur (later). Frankrijk staat momenteel op positie 4e van de FIFA wereld ranglijst. De belangrijkste voetbalcompetitie in Frankrijk is Ligue 1 en de grootste club van Frankrijk is PSG. Frankrijk heeft 15 keer meegedaan aan het WK. 15 heeft 2 WK’s gewonnen en 3 WK finales gespeeld. Het beste resultaat van Frankrijk op een WK voetbal is Eerste plaats. Frankrijk heeft als geuzennaam Les Bleus en ze zijn erop gebrand om Engeland te verslaan. De international met de meeste goals voor FRA is Lilian Thuram (142). De speler Thierry Henry (51) heeft de meeste internationale wedstrijden gespeeld voor Frankrijk. De bondscoach van Frankrijk is Didier Deschamps en een van de bekendste spelers uit het elftal is Kylian Mbappé. In Frankrijk zijn er 67,39 miljoen supporters die Frankrijk naar de overwinning op Engeland gaan schreeuwen. De verwachtingen zijn hoog en wij denken dat Frankrijk tijdens het WK in Qatar de Finale zal bereiken.

Engeland – Frankrijk op de NPO

De kwartfinale tussen Engeland en Frankrijk is live op tv te zien. Je kijkt de wedstrijd op NPO 1. De aftrap van de wedstrijd is om 20:00 uur. Voor deze WK kwartfinale wedstrijd is er een voorbeschouwing te zien. Na afloop van de wedstrijd kijk je bij de NPO naar een uitgebreide analyse, hoogtepunten en interviews. Dit gebeurt tijdens de nabeschouwing.  

Stadion Engeland – Frankrijk: Al Bayt


Engeland – Frankrijk wordt gespeeld in het stadion Al Bayt. Al Bayt heeft een capaciteit van 60000 toeschouwers. Het Al Bayt is gelegen in Al Khor, 35 km ten noorden van Doha.. De bouwkosten van dit stadion zijn 800 miljoen. Het Al Bayt Stadion is geïnspireerd door de Bayt al Sha’ar. De prachtige tentstructuur is een verwijzing naar het nomadische volk van Qatar. Deze tenten zijn van oudsher te herkennen aan de zwart-witte strepen van buiten, dit is duidelijk te zien aan het ontwerp van dit stadion. Hoewel het stadion van binnen de traditionele uitstraling heeft is het van binnen een ultramodern stadion met alle nieuwste voorzieningen.

Engeland – Frankrijk Livestream

Ben jij op zoek naar een livestream tussen Engeland en Frankrijk? Bijvoorbeeld op je telefoon, tablet of laptop? Dan heb je verschillende opties. Ziggo en KPN klanten kunnen de wedstrijd via een app kijken. Daarnaast zijn meerdere matches de laatste jaren op Social Media te zien. Zo zijn er bijvoorbeeld al wedstrijden te zien op TikTok en YouTube. Deze wedstrijd uit de knock-out fase van het WK 2022 wordt via een livestream uitgezonden. Hierdoor kan je de wedstrijd altijd onderweg of op je werk kijken.  Er zijn een aantal methodes om de livestream van ENG – FRA te kijken. Bekijk hieronder een overzicht van de streams:

 • Livestream Engeland – Frankrijk via de NOS website
 • Livestream Engeland – Frankrijk via de KPN App
 • Livestream Engeland – Frankrijk via de Ziggo App

Engeland – Frankrijk bij KPN

Heb je een abonnement bij KPN en wil je Engeland-Frankrijk op tv kijken? Dat kan! Bij de NPO heb je toegang tot alle wedstrijden van het WK in Qatar. Je hebt voor NPO 1 geen abonnement nodig. Bij deze zender kijk je namelijk gratis als je klant bent bij KPN. Je vindt de gratis WK uitzending van de NPO bij KPN op kanaal 1 of 3. Wil je een wedstrijd op een ander kanaal kijken? Ook dat kan. Daarvoor heb je wellicht een abonnement nodig.

De wedstrijd Engeland – Frankrijk kijk je op NPO 1.

 • ESPN Compleet bij KPN: Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie, TOTO KNVB Beker, Major Soccer League, Europa League en de UEFA Conference League.
 • Ziggo Sport Totaal bij KPN: La Liga, Serie A, Champions League, Nations League, WK-kwalificiatie wedstrijden en de Spaanse en Italiaanse beker.
 • Viaplay bij KPN: Premier League, Bundesliga, Carabao Cup, EFL Championship, Zweedse competitie voor vrouwen en de Serie A (vrouwen).

Engeland – Frankrijk bij Ziggo

Wil je de voetbalwedstrijd tussen Engeland en Frankrijk tijdens het WK 2022 in Qatar bij Ziggo kijken? Als je een abonnement hebt bij Ziggo kun je alle wedstrijden van het WK 2022 kijken. Dit gaat gemakkelijk via de NPO zenders die in alle TV pakketten van Ziggo zitten. Daardoor kijk je dus alle wedstrijden uit de knock-out fase op tv. Daarnaast kun je bij Ziggo ook abonnementen afsluiten op alle andere Sportzenders zoals Ziggo Sport.

 • ESPN Compleet bij Ziggo: Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie, TOTO KNVB Beker, Major Soccer League, Europa League en de UEFA Conference League.
 • Ziggo Sport Totaal bij Ziggo: La Liga, Serie A, Champions League, Nations League, WK-kwalificiatie wedstrijden en de Spaanse en Italiaanse beker.
 • Viaplay bij Ziggo: Premier League, Bundesliga, Carabao Cup, EFL Championship, Zweedse competitie voor vrouwen en de Serie A (vrouwen).

GRATIS Engeland – Frankrijk kijken

Wil je gratis naar Engeland tegen Frankrijk kijken? Ook dat kan! Er zijn verschillende manieren om de wedstrijd gratis te kijken. Zo kan het zo zijn dat je al een abonnement hebt op een betaalde zender. Bijvoorbeeld om series, films of andere sporten te volgen. Daarnaast zijn de meeste wedstrijden van het WK 2022 via de website van de NOS te volgen. Op de NOS website staan de gratis livestreams klaar van de voetbalwedstrijden in Qatar.  Vrijwel elke  wedstrijd van het WK 2022 is te zien op het open net. Keuze zat dus om Engeland-Frankrijk gratis te bekijken.

Engeland – Frankrijk op de radio luisterenWil jij de kwartfinale Engeland – Frankrijk via de radio volgen? Dat kan! Luister live naar het wedstrijdverslag van Engeland – Frankrijk op de radio. Van de Nederlandse WK wedstrijden wordt live verslag gedaan via Radio 1. Voor de overige wedstrijden uit de knock-out fase krijg je regelmatig updates via de radio. Je kan deze radiozender vinden via de FM frequentie, DAB+ en online via de webplayer. Lees hier alles over het volgen van het WK op de radio. Het radioverslag van de Nederlands elftal wedstrijden wordt gedaan door Jan Vincent van Zuiden. De analisten op NPO radio 1 zijn Hedwiges Maduro, Andries Jonker, Sjors Ultee en Leonne Stentler. De FM frequentie waarop Engeland – Frankrijk te volgen is verschilt. Zie hieronder het overzicht:

Engeland – Frankrijk luisteren in: Radio Frequentie Engeland – Frankrijk
Friesland 91.8 MHz en 95.0 MHz
Groningen 91.8 MHz
Drenthe 91.8 MHz
Overijssel 98.4 MHz
Gelderland 98.4 MHz, 98.6 MHz en 98.9 MHz
Flevoland 98.9 MHz
Utrecht 98.9 MHz
Noord-Holland 95.0 MHz en 98.9 MHz
Zuid-Holland 98.9 MHz
Zeeland 104.4 MHz
Noord-Brabant 98.9 MHz
Limburg 104.8 MHz en 105.3 MHz


Samenvatting Engeland – Frankrijk kijken

De samenvatting van Engeland – Frankrijk kijken? Wil je de wedstrijd tussen Engeland en Frankrijk nog eens rustig terugkijken? Dat kan! De samenvattingen van wedstrijden op het WK 2022 in Qatar worden uitgezonden op de NPO. Ben je op zoek naar andere samenvattingen? Dan kun je in onderstaand overzicht kijken op welke zender je de samenvattingen kunt vinden. Daarnaast zijn de samenvattingen van veel wedstrijden na afloop van het duel op YouTube te vinden.

NOS Studio Sport: Eredivisie en WK Qatar
ESPN: Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie, TOTO KNVB Beker, Major Soccer League, Europa League en de UEFA Conference League.
Ziggo Sport: La Liga, Serie A, Champions League, Nations League, WK-kwalificiatie wedstrijden en de Spaanse en Italiaanse beker.
Viaplay: Premier League, Bundesliga, Carabao Cup, EFL Championship, Zweedse competitie voor vrouwen en de Serie A (vrouwen).

Alle voetbalcompetities kijken?

Wil je alle voetbalwedstrijden op TV kijken? Je vindt een overzicht van alle providers en voetbal pakketten hieronder:

Providers:

Voetbal pakketten:

Voetbalwedstrijden vandaag

Er zijn natuurlijk vaak meerdere voetbalwedstrijden op een dag. Zeker tijdens het wereldkampioenschap voetbal in Qatar. Daarom hebben we een handig overzicht gemaakt waarin je in één oogopslag kunt zien welke voetbalwedstrijden er vandaag op tv zijn. Bovendien zie je meteen op welke zender je de wedstrijd kunt kijken. Dit is natuurlijk super handig! Ben je benieuwd naar het overzicht van alle voetbalwedstrijden vandaag op tv? Bekijk dan onze voetbal gids.

Meest gestelde vragen

Een overzicht van de meest gestelde vragen over de wedstrijd Engeland-Frankrijk:

Hoe laat is Engeland – Frankrijk op tv?

De aftrap van de wedstrijd tussen Engeland en Frankrijk is om 20:00 uur. Voor de match is er daarnaast een voorbeschouwing te zien. Bovendien kijk je na de wedstrijd naar een uitgebreide analyse, interviews en nabeschouwing.

Wordt Engeland – Frankrijk live op tv uitgezonden?

Ja de wedstrijd tussen Engeland () en Frankrijk () wordt live op tv uitgezonden. Daarnaast kun je de wedstrijd ook online kijken.

Op welke zender kan ik Engeland – Frankrijk kijken?

Je kijkt Engeland – Frankrijk op NPO.

Kan ik Engeland – Frankrijk ook online kijken?

Ja, je kunt de wedstrijd ook online kijken. Op je smartphone, tablet, pc of laptop kijk je de wedstrijd bij KPN hier en bij Ziggo hier.

Welke wedstrijden zijn er vandaag nog meer op tv?

Naast Engeland -Frankrijk zijn er nog meer wedstrijden op tv vandaag. Bekijk het volledige overzicht.

Wanneer is Engeland – Frankrijk op tv?

De WK 2022 wedstrijd tussen Engeland en Frankrijk wordt gespeeld op 10 December 2022.

Waar wordt Engeland – Frankrijk uitgezonden?

Je kijkt Engeland – Frankrijk op NPO.

Kan ik gratis naar Engeland en Frankrijk op tv kijken?

Bij vrijwel alle TV providers zit de NPO in het basispakket. Je kunt dit controleren door naar de zender te gaan en te kijken of je een abonnement hebt. Zo kom je er achter of je gratis naar Engeland – Frankrijk kunt kijken. Daarnaast worden veel wedstrijden tijdens het WK in Qatar aangeboden via de website van de NOS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *