Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Brazilië – Zuid-korea WK 2022

Brazilië – Zuid-korea WK 2022

Brazilië – Zuid-korea achtste finale WK 2022 op tv kijken? Op maandag 5 december 2022 om 20:00 uur spelen Brazilië en Zuid-Korea de achtste finale van het WK 2022 in Qatar. Brazilië werd eerste in poule G terwijl Zuid-Korea tweede in poule H werd.

Dit is wedstrijdnummer 54 van het WK. De wedstrijd wordt gespeeld in het Stadium 974 in Qatar. Stadium 974 ligt in Ras Abu Aboud, 10 km ten Oosten van Doha.

Wil je de wedstrijd Brazilië – Zuid-korea live op tv kijken? Dat kan! De wedstrijd wordt live op tv uitgezonden. De wedstrijd is te zien op NPO 1 (Nederland 1). Het Stadium 974 heeft een capaciteit van 40.000 en hier nemen Brazilië en Zuid-Korea het tegen elkaar op. De aftrap van deze WK achtste finale wedstrijd is om 20:00 uur.

 • Wat: Wedstrijd in knock-out fase van het WK 2022.
 • Wie: Brazilië – Zuid-korea op tv.
 • Wanneer: maandag 5 december 2022.
 • Tijd: 20:00 uur.
 • Waar: Stadium 974, Ras Abu Aboud, 10 km ten Oosten van Doha.
 • Aantal Toeschouwers: 40.000
 • Uitgezonden op: NPO 1 (Kijk bij KPN | Kijk bij Ziggo|
Brazilië - Zuid-korea op tv

Brazilië – Zuid-korea op tv

Wil je Brazilië – Zuid-korea op tv kijken? De WK wedstrijd tussen Brazilië uit en Zuid-korea uit wordt namelijk live op tv uitgezonden. De wedstrijd is live te zien bij de NOS op NPO 1 (Nederland 1) en ook via livestreams. De aftrap van de wedstrijd is om 20:00 uur. Voorafgaand aan de wedstrijd is er een voorbeschouwing waarbij vanuit het stadion Stadium 974 vooruitgeblikt wordt naar de wedstrijd. Direct na afloop van de wedstrijd is er een nabeschouwing met daarin analyses, hoogtepunten en interviews met o.a. de bondscoaches Tite (BRA) en Paulo Bento (KOR).

 • Brazilië – Zuid-korea op TV
 • Half uur voor de wedstrijd start de voorbeschouwing BRA-KOR
 • 20:00 uur : Brazilië – Zuid-korea LIVE
 • Na de wedstrijd volgt een nabeschouwing van de wedstrijd.

Achtste Finale Brazilië – Zuid-korea

Alles over de achtste finale op het WK 2022 tussen Brazilië en Zuid-korea: Brazilie tegen Zuid-Korea wordt naar onze verwachting een eenvoudige overwinning voor de Brazilianen. Brazilië heeft laten zien prima te functioneren op dit WK en heeft simpelweg te veel kwaliteit om in de problemen te komen tegen de Zuid Koreanen. Uiteraard kan er altijd een verrassing zijn van Zuid-Korea maar wij denken dat het sprookje hier zal eindigen.

 • De match wordt gespeeld in het stadion Stadium 974 met 40000 toeschouwers).
 • Competitie: WK 2022, achtstefinale, wedstrijd tussen Goddelijke Kanaries en Aziatische Tijgers
 • De aftrap is om 20:00 uur.

Opstelling Brazilië

De opstelling van Brazilië voor het duel met Zuid-Korea:

 • Keeper: Alisson
 • Verdediging: Militao, Thiago Silva, Marquinhos, Danilo
 • Middenveld: Paquetá, Casemiro, Raphinha
 • Aanval: Neymar, Vinicius, Richarlison

Opstelling Zuid-korea

Opstelling Zuid-Korea
Seung-Gyu; Jin-Su, Kim Min-Jae, Woo-Young, Moon-Hwan, Young-Gwon, Hwang Inbeom, Jae-Sung, Hwang Hee-Chan, Cho Gue-Sung en Son.

Brazilië – Zuid-korea op de NPO

De achtste finale tussen Brazilië en Zuid-korea is live op tv te zien. Je kijkt de wedstrijd op in z’n geheel live op Nederland 1 (NPO1). De aftrap van de wedstrijd is om 20:00 uur. Voor deze WK achtste finale wedstrijd is er een voorbeschouwing te zien. Na afloop van de wedstrijd kijk je bij de NPO naar een uitgebreide analyse, hoogtepunten en interviews. Dit gebeurt tijdens de nabeschouwing.  

Stadion Brazilië – Zuid-Korea: Stadium 974

Brazilië – Zuid-Korea wordt gespeeld in het stadion Stadium 974. Stadium 974 heeft een capaciteit van 40.000 toeschouwers. Het Stadium 974 is gelegen in Ras Abu Aboud, 10 km ten Oosten van Doha. De bouwkosten van dit stadion zijn 177 miljoen. Stadium 974 dankt zijn naam aan het aantal zeecontainers dat is gebruikt voor de bouw van het stadion. Daarnaast is 974 de internationale toegangscode voor Qatar.

Het stadion heeft al veel teweeggebracht nog voordat de eerste wedstrijd er gespeeld werd. Er is met het ontwerp rekening gehouden met de duurzaamheid en kosten efficiëntie. Na het toernooi worden de containers en bovenbouw hergebruikt. Een ontwikkeling aan het water met fantastische faciliteiten voor de lokale gemeenschap zal tot leven komen, evenals een dynamisch knooppunt voor bedrijven.

Livestream Brazilië – Zuid-Korea

Ben jij op zoek naar een livestream tussen Brazilië en Zuid-korea? Bijvoorbeeld om de wedstrijd te streamen op je telefoon, tablet of laptop? Dan heb je verschillende opties. Ziggo en KPN klanten kunnen de wedstrijd via een app kijken. Daarnaast zijn meerdere matches de laatste jaren op Social Media te zien. Zo zijn er bijvoorbeeld al wedstrijden te zien op TikTok en YouTube. Deze wedstrijd uit de knock-out fase van het WK 2022 wordt via een livestream uitgezonden. Hierdoor kan je de wedstrijd altijd onderweg of op je werk kijken.  Er zijn een aantal methodes om de livestream van BRA – KOR te kijken. Bekijk hieronder een overzicht van de streams:

 • Livestream Brazilië – Zuid-Korea via de NOS website
 • Livestream Brazilië – Zuid-Korea via de KPN App
 • Livestream Brazilië – Zuid-Korea via de Ziggo App

Brazilië – Zuid-Korea bij KPN

Heb je een abonnement bij KPN en wil je Brazilië-Zuid-Korea op tv kijken? Dat kan! Bij de NPO heb je toegang tot alle wedstrijden van het WK in Qatar. Je hebt voor NPO 1 geen abonnement nodig. Bij deze zender kijk je namelijk gratis als je klant bent bij KPN. Je vindt de gratis WK uitzending van de NPO bij KPN op kanaal 1 of 3. Wil je een wedstrijd op een ander kanaal kijken? Ook dat kan. Daarvoor heb je wellicht een abonnement nodig.

De wedstrijd Brazilië – Zuid-Korea kijk je op NPO 1.

 • ESPN Compleet bij KPN: Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie, TOTO KNVB Beker, Major Soccer League, Europa League en de UEFA Conference League.
 • Ziggo Sport Totaal bij KPN: La Liga, Serie A, Champions League, Nations League, WK-kwalificiatie wedstrijden en de Spaanse en Italiaanse beker.
 • Viaplay bij KPN: Premier League, Bundesliga, Carabao Cup, EFL Championship, Zweedse competitie voor vrouwen en de Serie A (vrouwen).

Brazilië – Zuid-Korea bij Ziggo

Wil je de voetbalwedstrijd tussen Brazilië en Zuid-Korea tijdens het WK 2022 in Qatar bij Ziggo kijken? Als je een abonnement hebt bij Ziggo kun je alle wedstrijden van het WK 2022 kijken. Dit gaat gemakkelijk via de NPO zenders die in alle TV pakketten van Ziggo zitten. Daardoor kijk je dus alle wedstrijden uit de knock-out fase op tv. Daarnaast kun je bij Ziggo ook abonnementen afsluiten op alle andere Sportzenders zoals Ziggo Sport.

 • ESPN Compleet bij Ziggo: Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie, TOTO KNVB Beker, Major Soccer League, Europa League en de UEFA Conference League.
 • Ziggo Sport Totaal bij Ziggo: La Liga, Serie A, Champions League, Nations League, WK-kwalificiatie wedstrijden en de Spaanse en Italiaanse beker.
 • Viaplay bij Ziggo: Premier League, Bundesliga, Carabao Cup, EFL Championship, Zweedse competitie voor vrouwen en de Serie A (vrouwen).

GRATIS Brazilië – Zuid-Korea kijken

Wil je gratis naar Brazilië tegen Zuid-Korea kijken? Ook dat kan! Er zijn verschillende manieren om de wedstrijd gratis te kijken. Zo kan het zo zijn dat je al een abonnement hebt op een betaalde zender. Bijvoorbeeld om series, films of andere sporten te volgen. Daarnaast zijn de meeste wedstrijden van het WK 2022 via de website van de NOS te volgen. Op de NOS website staan de gratis livestreams klaar van de voetbalwedstrijden in Qatar.  Vrijwel elke  wedstrijd van het WK 2022 is te zien op het open net. Keuze zat dus om Brazilië-Zuid-Korea gratis te bekijken.

Brazilië – Zuid-korea op de radio luisteren

Wil jij de achtste finale Brazilië – Zuid-korea via de radio volgen? Dat kan! Luister live naar het wedstrijdverslag van Brazilië – Zuid-korea op de radio. Van de Nederlandse WK wedstrijden wordt live verslag gedaan via Radio 1. Voor de overige wedstrijden uit de knock-out fase krijg je regelmatig updates via de radio. Je kan deze radiozender vinden via de FM frequentie, DAB+ en online via de webplayer. Lees hier alles over het volgen van het WK op de radio. Het radioverslag van de Nederlands elftal wedstrijden wordt gedaan door Jan Vincent van Zuiden. De analisten op NPO radio 1 zijn Hedwiges Maduro, Andries Jonker, Sjors Ultee en Leonne Stentler. De FM frequentie waarop Brazilië – Zuid-korea te volgen is verschilt. Zie hieronder het overzicht:

Brazilië – Zuid-korea luisteren in: Radio Frequentie Brazilië – Zuid-korea
Friesland 91.8 MHz en 95.0 MHz
Groningen 91.8 MHz
Drenthe 91.8 MHz
Overijssel 98.4 MHz
Gelderland 98.4 MHz, 98.6 MHz en 98.9 MHz
Flevoland 98.9 MHz
Utrecht 98.9 MHz
Noord-Holland 95.0 MHz en 98.9 MHz
Zuid-Holland 98.9 MHz
Zeeland 104.4 MHz
Noord-Brabant 98.9 MHz
Limburg 104.8 MHz en 105.3 MHz


Samenvatting Brazilië – Zuid-Korea kijken

De samenvatting van Brazilië – Zuid-Korea kijken? Wil je de wedstrijd tussen Brazilië en Zuid-Korea nog eens rustig terugkijken? Dat kan! De samenvattingen van wedstrijden op het WK 2022 in Qatar worden uitgezonden op de NPO. Ben je op zoek naar andere samenvattingen? Dan kun je in onderstaand overzicht kijken op welke zender je de samenvattingen kunt vinden. Daarnaast zijn de samenvattingen van veel wedstrijden na afloop van het duel op YouTube te vinden.

NOS Studio Sport: Eredivisie en WK Qatar
ESPN: Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie, TOTO KNVB Beker, Major Soccer League, Europa League en de UEFA Conference League.
Ziggo Sport: La Liga, Serie A, Champions League, Nations League, WK-kwalificiatie wedstrijden en de Spaanse en Italiaanse beker.
Viaplay: Premier League, Bundesliga, Carabao Cup, EFL Championship, Zweedse competitie voor vrouwen en de Serie A (vrouwen).

Alle voetbalcompetities kijken?

Wil je alle voetbalwedstrijden op TV kijken? Je vindt een overzicht van alle providers en voetbal pakketten hieronder:

Providers:

Voetbal pakketten:

Voetbalwedstrijden vandaag

Er zijn natuurlijk vaak meerdere voetbalwedstrijden op een dag. Zeker tijdens het wereldkampioenschap voetbal in Qatar. Daarom hebben we een handig overzicht gemaakt waarin je in één oogopslag kunt zien welke voetbalwedstrijden er vandaag op tv zijn. Bovendien zie je meteen op welke zender je de wedstrijd kunt kijken. Dit is natuurlijk super handig! Ben je benieuwd naar het overzicht van alle voetbalwedstrijden vandaag op tv? Bekijk dan onze voetbal gids.

Meest gestelde vragen

Een overzicht van de meest gestelde vragen over de wedstrijd Brazilië-Zuid-korea:

Hoe laat is Brazilië – Zuid-Korea op tv?

De aftrap van de wedstrijd tussen Brazilië en Zuid-Korea is om 20:00 uur. Voor de match is er daarnaast een voorbeschouwing te zien. Bovendien kijk je na de wedstrijd naar een uitgebreide analyse, interviews en nabeschouwing.

Wordt Brazilië – Zuid-Korea live op tv uitgezonden?

Ja de wedstrijd tussen Brazilië en Zuid-Korea wordt live op tv uitgezonden. Daarnaast kun je de wedstrijd ook online kijken.

Op welke zender kan ik Brazilië – Zuid-Korea kijken?

Je kijkt Brazilië – Zuid-Korea op NPO 1.

Kan ik Brazilië – Zuid-Korea ook online kijken?

Ja, je kunt de wedstrijd ook online kijken. Op je smartphone, tablet, pc of laptop kijk je de wedstrijd bij KPN hier en bij Ziggo hier.

Welke wedstrijden zijn er vandaag nog meer op tv?

Naast Brazilië -Zuid-Korea zijn er nog meer wedstrijden op tv vandaag. Bekijk het volledige overzicht.

Wanneer is Brazilië – Zuid-Korea op tv?

De WK 2022 wedstrijd tussen Brazilië en Zuid-Korea wordt gespeeld op maandag 5 december 2022.

Waar wordt Brazilië – Zuid-Korea uitgezonden?

Je kijkt Brazilië – Zuid-Korea op Nederland 1 (NPO 1).

Kan ik gratis naar Brazilië en Zuid-Korea op tv kijken?

Bij vrijwel alle TV providers zit de NPO in het basispakket. Je kunt dit controleren door naar de zender te gaan en te kijken of je een abonnement hebt. Zo kom je er achter of je gratis naar Brazilië – Zuid-Korea kunt kijken. Daarnaast worden veel wedstrijden tijdens het WK in Qatar aangeboden via de website van de NOS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *